تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3835749
شناسه : 3835749
تاریخ :
بانوان دامنه اثرگذاری خود را گسترش دهند اقتصاد ایران: قزوین- نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین گفت: امروز دانشجویان آمریکایی، اروپایی، شرق و غرب عالم باید بانوان اثرگذار و الگوها را بشناسند و بشناسانند و دامنه اثرگذاری‌شان را گسترده‌تر کنند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در مراسم گرامیداشت میلاد حضرت زینب (س) و نقش بانوان در محور مقاومت و یادبود شهیده راه قدس معصومه کرباسی اظهار کرد: ولادت حضرت زینب کبری (س) را تبریک عرض می‌کنیم خدمت شما که پای‌کار آن حضرت هستید، راه آن حضرت را دنبال می‌کنید، دلسوزانه دانشجوی مکتب آن حضرت هستید و فعالیت مفید، مؤثر و خداپسندانه انجام می‌دهید.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: اگر از ما بپرسند حضرت زینب (س) چه کسی بود، ما عناوین متعددی داریم که راجع به آن حضرت بگوییم، این عناوین در تاریخ و روایات بسیار ذکر شده است، برای مثال یکی از این عناوین عقیله بنی هاشم و یکی دیگر از این عناوین عفیفه بوده است.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: یکی از شاخص‌ترین ویژگی‌های حضرت زینب (س) این بود که آن حضرت به معنای واقعی کلمه اهل ذکر بودند، خدای متعال در رابطه با ذکر در آیه ۲۸ سوره رعد فرموده‌اند «الَّذِینَ آمَنُوا وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِکْرِ اللَّهِ أَلَا بِذِکْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ»، یعنی (همان کسانی که ایمان آورده‌اند و دل‌هایشان به یاد خدا آرام می‌گیرد، آگاه باش که با یاد خدا دل‌ها آرامش می‌یابد).

وی خاطرنشان کرد: حضرت زینب (س) این آیه را به اوج رساند، اگر به اوج نرسانده بود، در مقابل آن حرف تلخ ابن‌زیاد شکسته می‌شد، ابن‌زیاد در مجلسی که یزید در شام برگزار کرده بود، به حضرت زینب (س) گفت زینب دیدی خدا با برادرت چه کرد؟ یعنی با این حرف خواست حضرت را ناراحت کند و ایشان را بشکند.

آیت‌الله عابدینی تأکید کرد: اما حضرت اهل مقاومت و اهل ذکر بود و در پاسخ ابن‌زیاد فرمود «ما رأیت الا جمیلا»، اگر حضرت اهل ذکر نبود نمی‌توانست این جمله را بگوید، آدم باید پرورش پیدا کرده باشد تا بتواند چنین حرفی بزند، امام سجاد (ع) فرمود در مسیری که تا شام رفتیم هرگز نماز شب عمه‌ام زینب (س) ترک نشد، فقط بعد از ظهر عاشورا دیگر نمازش را نشسته می‌خواند؛ این اهل ذکر بودن حضرت را به این مقامات رسانده بود، ما نیز باید دانشجوی مکتب حضرت زینب (س) باشیم.

امام جمعه قزوین اظهار کرد: راجع به رسول اکرم (ص)، خدای متعال در آیه ۱۵۸ سوره اعراف فرموده‌اند «قُلْ یَا أَیُّهَا النَّاسُ إِنِّی رَسُولُ اللَّهِ إِلَیْکُمْ جَمِیعًا الَّذِی لَهُ مُلْکُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ یُحْیِی وَیُمِیتُ فَآمِنُوا بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ النَّبِیِّ الْأُمِّیِّ الَّذِی یُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَکَلِمَاتِهِ وَاتَّبِعُوهُ لَعَلَّکُمْ تَهْتَدُونَ»، یعنی (بگو ای مردم من پیامبر خدا به سوی همه شما هستم همان خدایی که فرمانروایی آسمان‌ها و زمین از آن اوست هیچ معبودی جز او نیست که زنده می‌کند و می‌میراند پس به خدا و فرستاده او که پیامبر درس‌نخوانده‌ای است که به خدا و کلمات او ایمان دارد بگروید و او را پیروی کنید امید که هدایت ‏شوید).

وی عنوان کرد: خدای متعال در این آیه از کلمه جمیعاً استفاده کرده و خطاب به رسول اکرم (ص) فرموده است بگو ای مردم در همه جای عالم و همه دوره‌ها، من فرستاده خدا برای همه شما هستم، بنابراین در اینجا باید دختر پیامبر (ص) به‌عنوان همراه، مشاورشان و همکار پیامبر (ص) نقش جهانی داشته باشند و سیده نساء عالم از ابتدا تا انتهای عالم باشند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: این‌ها شعار نیست، امروز که مقاومت اسلامی هر روز بیشتر جان می‌گیرد، می‌بینیم که این‌ها واقعیت‌های جهان ما هستند، امروز می‌فهمیم که چرا پیامبر (ص)، حضرت زهرا (س) را بانویی برای جهانیان معرفی کرده است، برای اینکه دانشجویان آمریکایی، اروپایی، شرق و غرب عالم باید بدانند بزرگی به نام حضرت زهرا (س) دارند، بنابراین بانوان اثرگذار باید این الگوها را بشناسند و بشناسانند.

بانوان دامنه اثرگذاری خود را گسترش دهند

آیت‌الله عابدینی خاطرنشان کرد: یک بانویی در حد اثرگذاری برای همسر و فرزندانش است، یک بانویی در حد مسجد محله اثرگذار است، یک بانویی در شهرش و یک بانویی در سطح ملی اثرگذار است، یک بانویی هم ممکن است در خارج از مرزهای جغرافیایی ما و در خارج از مرزهای فکری و اعتقادی ما اثرگذار باشد، یعنی برای آن‌هایی که اسلام را نشناخته‌اند و مسیحی یا یهودی یا بودایی هستند، اثرگذاری داشته باشد.

وی تأکید کرد: این نگاهی بود که سید حسن نصرالله و حاج قاسم سلیمانی داشتند و مرزها را در نوردیدند، خدا هم کاری کرد که آن‌ها اثرگذاری داشته باشند، خدای متعال وقتی به موسی (ع) مأموریت داد که به سوی فرعون برود، حضرت موسی (ع) از خدا درخواست کرد کار را برای من آسان کن تا اثرگذار باشم.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: ما باید دامنه این اثرگذاری را گسترده کنیم، شما بانوان گرانقدر دختران رسولی هستید که رسول همه عالم بود، پس فرزندان آن حضرت هم باید برای همه عالم بیندیشند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین یادآور شد: امروز شاهدیم برخی می‌گویند ما به لبنان یا غزه چکار داریم؟ این در حالی است که پیامبر (ص) فرمودند هر کسی که شب خود را صبح کند در حالی که به امور مسلمانان اهتمام نداشته باشد مسلمان نیست، در ادامه نیز فرموده است اگر هر کس بشنود یک نفر با هر دین و آئینی از مسلمانان درخواست کمک می‌کند، اما به داد او نرسد، مسلمان نیست.

انس با قرآن به معنای زندگی با قرآن است

وی اظهار کرد: انس با قرآن چیزی غیر از حفظ، تفسیر و تجوید است، انس با قرآن به معنای زندگی با قرآن است، یعنی همان کاری که حضرت زینب (س) می‌کرد، همان کاری که امروز می‌بینیم بچه‌های غزه انجام می‌دهند، امروز در فضای مجازی یا رسانه‌ها می‌بینیم که کودکان غزه بر آوار خانه‌هایشان می‌نشینند و قرآن تلاوت می‌کنند، این به معنای انس با قرآن است که به اهالی مقاومت آرامش می‌بخشد.

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: در روایات داریم که گاهی اوقات از کلمه یهودیان امت اسلام استفاده شده است، شاید این کلمه برای ما تعجب‌آور باشد، برخی از اخلاق‌ها یهودی‌گونه هستند، اگر ما برای همدیگر بد خواستیم، به جای اینکه رقیب به معنای هم‌افزا باشیم، زیر پای همدیگر را خالی کنیم، همدیگر را تحویل نگیریم، این‌ها به معنای اخلاق‌های یهودی‌گونه است.


امام جمعه قزوین بیان کرد: اخیراً کاری که نتانیاهو کرد و وزیر جنگش و برخی دیگر از سران را برکنار کرد به این بهانه که این‌ها قابل اعتماد نیستند، این‌ها حتی بین خودشان هم اتحاد ندارند.

وی خاطرنشان کرد: اگر همه انبیا در یک دهکده جمع شوند هیچ اختلافی با هم ندارند، اما آن‌هایی که اخلاق‌های شیطانی‌شان فعال باشد، دو نفرشان هم نمی‌توانند در یک مکان برای یک روز زندگی کنند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تأکید کرد: بنابراین انس با قرآن و پرورش نسل قرآنی حائز اهمیت است، نسلی که قرآنی فکر کنند و مأنوس با قرآن شوند، جای این در جامعه ما خالی است، ما باید کاری کنیم که دانش‌آموزان و دانشجویان ما به قرآنی بودن افتخار کنند، اگر این چنین نباشد کم‌کاری از ما بوده است.

آیت‌الله عابدینی تصریح کرد: زندگی با قرآن لذت‌بخش است، زندگی و زمان با قرآن برکت پیدا می‌کند، هر چقدر برای قرآن وقت بگذاریم، کارهای دیگرمان هم با برکت، سرعت و آثار بهتری پیش می‌رود.

وی یادآور شد: متأسفانه ما گاهی جزیره‌ای عمل می‌کنیم، هم‌افزا نیستیم و دست همدیگر را نمی‌گیریم، البته خیلی جاها هم شیرینی این هم‌افزایی را می‌بینیم، اما اگر بخواهیم به قرآن عمل کنیم، خدای متعال در آیه ۱۰۱ سوره آل‌عمران می‌فرماید «وَکَیْفَ تَکْفُرُونَ وَأَنْتُمْ تُتْلَی عَلَیْکُمْ آیَاتُ اللَّهِ وَفِیکُمْ رَسُولُهُ وَمَنْ یَعْتَصِمْ بِاللَّهِ فَقَدْ هُدِیَ إِلَی صِرَاطٍ مُسْتَقِیمٍ»، یعنی (و چگونه کفر می‌‏ورزید با اینکه آیات خدا بر شما خوانده می‌‏شود و پیامبر او میان شماست و هر کس به خدا تمسک جوید قطعاً به راه راست هدایت ‏شده است).

امام جمعه قزوین اظهار کرد: خدای متعال در این آیه می‌فرماید هر کس به خدا وصل باشد و با خدا ارتباط جدی داشته باشد، راهش را پیدا کرده است، همچنین خدای متعال در آیه ۱۰۳ سوره آل‌عمران می‌فرماید «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا»، یعنی (و همگی به ریسمان خدا چنگ زنید و پراکنده نشوید).

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین عنوان کرد: خدای متعال در این آیه فرموده همگی با هم راهتان را پیدا کنید، در این میان هم آیه ۱۰۲ را گذاشته که یعنی تا از این آیه عبور نکنید، نمی‌توانید به آیه ۱۰۳ برسید، خدای متعال در آیه ۱۰۲ سوره آل‌عمران فرموده است «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ حَقَّ تُقَاتِهِ وَلَا تَمُوتُنَّ إِلَّا وَأَنْتُمْ مُسْلِمُونَ»، یعنی (ای کسانی که ایمان آورده‌اید از خدا آن گونه که حق پرواکردن از اوست پروا کنید و زینهار جز مسلمان نمیرید).

وی بیان کرد: خدای متعال در این آیه می‌فرماید اگر شما سه عنصر مهم را داشته باشید، می‌توانید به‌صورت جمعی خوب باشید، اما اگر این سه عنصر نبود به‌صورت فردی ممکن است بتوانید کارها را پیش ببرید، ولی در جمع رفوزه هستید، این سه عنصر شامل ایمان، تقوا در حد اعلا و تسلیم بودن در پیشگاه خدای متعال هستند.

آیت‌الله عابدینی خاطرنشان کرد: اگر این حال تسلیم بودن با آن تقوا و ایمان در کنار هم قرار بگیرند، «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا» اتفاق می‌افتد، خدای متعال در آیه ۱۰۴ سوره آل‌عمران می‌فرماید «وَلْتَکُنْ مِنْکُمْ أُمَّةٌ یَدْعُونَ إِلَی الْخَیْرِ وَیَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَیَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَأُولَئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ»، یعنی (و باید از میان شما گروهی [مردم را] به نیکی دعوت کنند و به کار شایسته وادارند و از زشتی بازدارند و آنان همان رستگارانند).

امام جمعه قزوین تأکید کرد: در این آیه کلمه امت آمده است، خدای متعال از ما خواسته که امت باشیم، اگر ۸ میلیارد جمعیت جهان در یک همایش شرکت کنند، اگر یک نفر آن‌ها را امامت نکند این ۸ میلیارد امت نیستند و پراکنده هستند، امام هم با امت معنا پیدا می‌کند، حتی اگر امیرالمؤمنین (ع) هم باشد بدون امت منزوی می‌شود، بنابراین امت و امام با هم معنا پیدا می‌کنند.

مقاومت به معنای شجره طیبه است

وی تصریح کرد: خدای متعال می‌فرماید شما باید امت باشید، رهبر حکیم انقلاب در همین روزهای اخیر از کشورهای اسلامی گلایه‌مند بودند و فرمودند این‌ها بر اساس امت اسلامی حرکت نمی‌کنند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین یادآور شد: در استان خودمان امت تشکیل بدهیم، تمام جامعه بانوانی ما یک تشکل بزرگ هستند، ممکن است در چندین مؤسسه کار کنند اما همه‌شان یک بار را از زمین برمی‌دارند و مقاومت‌پرور کار می‌کنند.

آیت‌الله عابدینی اظهار کرد: مقاومت در فلسطین کارش را از سنگ و کلوخ شروع کرد، یعنی یک روزی انتفاضه حجاره بود، امروز همان سنگ‌ها موشک‌هایی شده‌اند که از یمن ۲ هزار کیلومتر راه را طی می‌کنند و به سرزمین‌های اشغالی می‌رسند، مقاومت این رشد را داشته است.

وی عنوان کرد: امام (ره) مقاومتش را از سخنرانی فیضیه شروع کرد، آن موقع یار و یاور امام (ره) کم بود، اما امروز نام و راه امام (ره) عالمگیر شده است، حضرت زینب (س) به ظاهر اسیر بودند ولی در واقع امیر بودند، امروز نیز می‌بینیم که علاقمندان به حضرت زینب (س) بی‌اندازه هستند.

امام جمعه قزوین بیان کرد: مقاومت به معنای شجره طیبه است، ریشه آن در فطرت انسان‌هاست، شاخ و برگ آن به آسمان پر می‌کشد و هر روز گسترش پیدا می‌کند، اگر کارهای ما از روی اخلاص و ایمان باشد، یقین بدانیی کارمان برکت پیدا می‌کند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: ان‌شاءالله روز به روز اخلاص در کارهایمان بیشتر شود تا کارهایمان برکت پیدا کنند، امام (ره) کارش را از فیضیه قم شروع کرد و امام عالمین شد، مقاومت اسلامی در فلسطین با سنگ شروع شد و امروز به جایی رسیده که جهان را تحت تأثیر قرار داده است، فریادی که امام در فیضیه کشید را امروز در تمام دانشگاه‌های دنیا می‌شنویم که طنین انداخته است، امیدواریم کارهایمان همین‌طور با برکت پیش بروند.