ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، بهادر اسدی صبح پنج شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در سال ۱۳۸۱ شوراهای حل اختلاف موجودیت پیدا کرد و تاکنون چند قانون تدوین و تصویب شده است و شورای آن به صورت دائمی در سال ۱۴۰۲ تصویب و مهر امسال اجرایی شد.
وی افزود: در این قانون تغییرات اساسی ایجاد شده که مهمترین آن ایجاد دادگاه صلح است و در کل استان این دادگاهها ایجاد شدند.
اسدی ادامه داد: ۱۱۷ شعبه دادگاه صلح با ۳۸۷ نفر در استان فعالیت دارند و تعداد ۲۲۴ نفر بیمه شده هستند.
وی تصریح کرد در سال گذشته ۱۱۵ هزار و ۸۹۲ پرونده به شورای حل اختلاف ارسال و بیش از ۱۱۱ هزار مختومه شدند و امسال ۶۷ هزار و ۳۶۲ پرونده مختومه شدند.
معاون شورای حل اختلاف دادگستری کردستان اذعان کرد: سال گذشته ۱۹ هزار پرونده به سازش رسید امسال هزار و۸۶۲ پرونده به سازش ختم شد که معادل ۲۲ پرونده قابل سازش است.
وی ادامه داد: در هفت ماه امسال ۷ هزار پرونده مختومه شدند.
اسدی خاطرنشان کرد: ۱۶۰۰ نفر در استان صلح یار داریم که با شوراهای حل اختلاف دادگستری در ارتباط هستند که هزار و ۲۰۰ پرونده به آنها ارجاع داده شد و پنج فقره پرونده قصاص نفس اخذ رضایت شدند و تعدادی نیز اخذ رضایت مشروط شده است.
وی یادآور شد: تعداد ۱۰ فقره پرونده نزاع جمعی توسط صلح یاران اخذ رضایت شد و برای ۵۸ نفر در استان پروانه داوری صادر شده است.
وی افزود: هفته گذشته از ۱۲۰ نفر مصاحبه گرفته شد که تعداد ۳۵ نفر قبول شدند و پروانه داوری دریافت کردند.
اسدی همچنین به مدت زمان رسیدگی به پروندههای دادگستری اشاره کرد و گفت: مدت زمان رسیدگی به پروندهها در شورا ۳۰ روزه است.
معاون شورای حل اختلاف دادگستری کردستان ادامه داد: قانون شورای حل اختلاف از قوانینی بود که باید بررسی میشد و مورد اصلاح قرار میگرفت و برای حجم ورود پرونده دادگستری باید سیاست بازنگری قوانین و قضازدایی اعمال میشد که در دستور کار قرار گرفتند.
وی یادآور شد: براساس تصویب قانون شورای حل اختلاف امکان استخدام و بکارگیری ۱۰ هزار نفر در کشور مهیا شد.
وی به قانون معاملات غیرمنقول اشاره کرد و بیان داشت: مهلت اجرای این قانون هشت سال است که باید تمامی قولنامههای املاک به اسناد تبدیل شوند.
معاون شوراهای حل اختلاف کردستان اضافه کرد: بسیاری از دعواها به دلیل ثبت نشدن املاک است که در صورت اجرایی قانون یاد شده اختلافات کاهش مییابد و قانون هم از مالکیت افراد حمایت میکند.
راهاندازی ستاد صبر در کردستان
احمد فیضی مسئول ستاد صبر کردستان نیز اعلام کرد: ستاد صبر در سال ۱۴۰۰ کلید خورده است که از ظرفیت متنفذین، روحانیون، ورزشکاران و غیره برای صلح یاری استفاده میشود.
وی با بیان اینکه این افراد در حل و فصل اختلافات پروندهها به صورت هیأت صلحی پروندهها را بررسی مسکنند که در محلات و یا شورای حل اختلاف فعالیت دارند، اذعان کرد: برای استفاده از ظرفیت صلح یاران هفت تفاهمنامه همکاری با ارگانهای مختلف از جمله بنیاد شهید، آموزش و پرورش و شهرداری و فرمانداری منعقد شده است.
فیضی اعلام کرد: تاکنون برای هزار و ۶۰۰ نفر ابلاغ صلح یاری صادر شده است و تاکنون یازده هزار و ۷۲ پرونده به آنها ارجاع داده شده که بیش از پنج هزار پرونده مختومه داشتهاند.
وی ادامه داد: از ۱۲۵ پرونده قتل موجود پنج فقره پرونده قتل به رضایت ختم شده است.
مسئول ستاد صبر کردستان به اجرای پویشهای ستاد صبر استان پرداخت و یادآور شد: در ایام مختلف سال پویشهایی برای فعالیت صلح یاران انجام میگیرد.
وی تصریح کرد: ۷۲۱ نفر به صورت خودجوش مراجعه کردهاند که ۲۸۸ فقره منجر به سازش شده است.
وی از وجود صلح یار شمیم رضوی در استان خبر داد و اضافه کرد: این صلح یاران چهل پرونده طلاق را به صلح و سازش ختم کردهاند.