ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرگزاری مهر، جاویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان درمیان گفت: ۵۰۰ هکتار از باغات زرشک شهرستان درمیان به آفت زنگ زرشک مبتلا و نیازمند مقابله است.
وی سطح زیر کشت زرشک در این شهرستان را ۴ هزار و ۳۶۳ هکتار اعلام کرد و افزود: از این میزان سطح زیر کشت، ۳ و ۹۷۱ هکتار بارور و ۳۹۲ هکتار غیر بارور است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان درمیان میزان تولید زرشک خام در سال زراعی گذشته را بیش از ۳۳ هزار و ۶۶۶ تن اعلام و پیش بینی کرد که امسال بیش از ۳۴ هزار و ۲۰۱ تن زرشکخام از باغات این شهرستان برداشت شود.
جاویدی به درگیری برخی باغات به آفت زنگ زرشک در چهار بخش در این شهرستان اشاره کرد و افزود: شدت درگیری این آفت در دو بخش مرکزی و قهستان به شدت مشهود است.
وی یادآور شد: در بخش قهستان شهرستان درمیان، هفت روستا به عنوان هفت کانون زنگ زرشک در روستاهای خوان، مناوند، نوغاب و … شناخته میشود و متأسفانه هر ساله میزان آسیب این آفت به باغات رو به افزایش است.
وی مهمترین علل پراکندگی و وجود این آفت را رها شدن باغات و نبود باغداران در شهرستان عنوان کرد و گفت: برای مبارزه با آفت زنگ زرشک نیاز به مدیریت تلفیقی است و باغدار باید در زمان مقرر نسبت به هرس، کود دهی سمپاشی و تغذیه نهال زرشک اقدام کند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان درمیان تاکید کرد: متأسفانه در برخی از مناطق دارای کانونهای بحرانی این آفت، باغداران تنها به آبیاری درختان اکتفا کرده و از دیگر اقدامات توصیهای شامل کوددهی، مبارزه شیمیایی، هرس و … خودداری کرده و این مهم باعث افزایش این آفت و درگیری دیگر باغات منطقه به زنگ زرشک میشود.
جاویدی باد را یکی از راههای شیوع زنگ زرشک عنوان کرد و افزود: متأسفانه زنگ زرشک بر روی علفهای هرز نشسته و کمکم به درختان رسیده و به آنها آسیب میزند.
وی با اشاره به برگزاری مانور مبارزه با زنگ زرشک برای باغداران گفت: برخی کشاورزان و باغداران همراه و همپای کارشناسان جهاد کشاورزی پیش آمده و توصیهها را جدی میگیرند که خوشبختانه باغات آنها از آسیب کمتری برخوردار است.