ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرگزاری مهر، حکمت جعفری در این زمینه افزود: ۲۹۲ واحد گلخانهای با بیش از ۸۰ هکتار مساحت در استان مشغول به تولید هستند که کاهش مصرف ۱۰ برابری آب و نیز استفاده بهینه از منابع مهمترین هدف فعالیت هاست.
وی افزود: میزان اشتغال زایی در این واحدها ۸۰۵ نفر به صورت مستقیم و یک هزار و ۶۱۰ نفر غیر مستقیم است.
جعفری افزود: میزان تولیدات امسال گلخانههای استان شامل گل شاخه بریده ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار شاخه، گل گلدانی سه میلیون گلدان، خیار ۱۱ هزار و ۸۰۰ تن، گوجه فرنگی هزار و ۹۰۰ تن، توت فرنگی ۲۸۰ تن، گیاهان دارویی ۲۸ تن، میوههای درختی ۱۴۸ تن، نشاء سبزی و صیفی ۲۲ میلیون بوته، نشاء گیاهان دارویی ۲ میلیون بوته، نهال ۲ میلیون ۸۰۰ اصله بوده است.
وی گفت: توسعه گلخانههای استان در سال ۱۴۰۲ با احداث ۵۳ واحد به مساحت کل ۷.۱ هکتار بود و کلنگ زنی یک واحد گلخانه در شهرستان خوی به مساحت کل ۵۰ هکتار نیز انجام شده است.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان افزود: با توجه به محدودیتهای اقلیمی و اجرای مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه، گلخانهها را با سرعت بیشتری گسترش خواهیم داد و توسعه کشت محصولاتی، چون سبزی و صیفی در مکانهای مدیریت شده در دستور کار است.
وی به اهمیت کشت در گلخانه اشاره کرد و افزود: کشاورزی در گلخانهها نسبت به کشاورزی در فضای آزاد و در زمینهای کشاورزی دارای دردسر و مشکلات کمتری است؛ به علاوه بازهی زمانی برای به ثمر نشستن و برداشت محصولات نیز نسبت به کشاورزی سنتی، کوتاهتر است، بنابراین با در نظر گرفتن این موارد میتوان به این نتیجه رسید که کشاورزی گلخانهای میتواند سودآوری بیشتری داشته باشد. میتوان گفت که سود گلخانه گاهی دهها برابر از کشاورزی معمولی است.
گلخانه یکی از راه حلهای مدرن برای مبارزه با سرما، گرما و کم آبی میباشد و در بسیاری از کشورهای قطبی یا کشورهای استوایی که دارای آب و هوای سرد یا گرم هستند و یا با مشکل کم آبی رو به رو هستند، احداث گلخانه میتواند بهترین گزینه برای تولید میوه و سبزیجات در این مناطق باشد.