تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3833377
شناسه : 3833377
تاریخ :
اصفهان ۲۰۰ بانوی شهید دارد اقتصاد ایران: اصفهان - مسئول کمیته بانوان و خانواده کنگره ملی ۲۴ هزار شهید استان اصفهان گفت: استان اصفهان دارای بیش از ۲۰۰ شهید بانو است که باید بیش از گذشته معرفی شوند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

مرضیه استکی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر از پیگیری برنامه‌های کنگره ملی ۲۴ هزار شهید استان اصفهان با محوریت زنان و خانواده در قالب کمیته‌های شهرستانی خبر داد و اظهار کرد: از زمانی که موضوع برگزاری کنگره ۲۴ هزار شهید استان مطرح و مقرر شد کمیته زنان و خانواده ذیل این کنگره بزرگ فعالیت‌ها و اقداماتی داشته باشد، اولین اقدام در جهت اجرای این برنامه برگزاری جلساتی با حضور کارشناسان حوزه زنان و خانواده در فرمانداری‌ها و با حضور مسئول بسیج جامعه زنان به عنوان دبیر این کمیته بود.

وی افزود: آن چه که مهم است و در این کمیته نیز بیشتر به دنبال آن هستیم این است که جای برنامه‌هایی در حوزه زنان و خانواده خالی بوده و باید بتوانیم اقدامات حوزه زنان را در دوران دفاع مقدس نشان دهیم.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری با بیان اینکه اصفهان بیش از ۲۰۰ بانوی شهیده دارد، گفت: برای اولین بار تصاویر این شهدا به چاپ رسید و یکی از دغدغه‌هایی که داریم شناخت این بانوان شهیده و زنان اثرگذار در طول دوران دفاع مقدس بوده است که به طور عمده در کسوت مادر شهید، همسر شهید و جانباز هستند و استان اصفهان تعداد قابل توجهی از بانوانی را دارد که در عرصه‌های مختلف در دوران دفاع مقدس حضور داشته اند.

وی اضافه کرد: چاپ تصاویر بانوان شهیده و به ویژه توزیع آن در مدارس مختلف در ایام هفته دفاع مقدس و سوم خرداد با استقبال خوبی مواجه شد و جالب بود که بسیاری تصور نمی‌کردند که در میان شهدا، بانوی شهیده نیز وجود دارد.

مسئول کمیته بانوان و خانواده طراحی و تولید سردیس‌ها، تندیس‌ها و المان‌هایی با محوریت زنان اثرگذار در دوران دفاع مقدس و بانوان شهیده را یکی دیگر از فعالیت‌های کمیته بانوان و خانواده عنوان کرد و ادامه داد: به دنبال این بود تا در شهرستان‌ها و در شهر اصفهان، به نام بانوان شهیده و مادران شهدا، نام گذاری میادین و معابر صورت گیرد و به عنوان نمونه در برخی از شهرستان‌ها، تندیس و یا میدانی به نام بانوی شهیده وجود داشته باشد.

وی خاطر نشان کرد: از کارهایی که این کمیته به دنبال آن بوده است نامگذاری معابر و تهیه سردیس و یا تندیس برای بانوان شهیده بود که در شهرستان خوانسار این اتفاق رقم خورد و برخی معابر به نام دو بانوی شهیده نامگذاری شد و امیدوار هستیم در شهرستان‌های دیگر نیز این کار انجام پذیرد.

تخصص و نقش زنان به عنوان مادر و همسر زمینه مطالعاتی خوبی درباره دفاع مقدس است

استکی تخصص و نقش زنان به عنوان مادر و همسر را زمینه مطالعاتی خوبی درباره دفاع مقدس و شهدا دانست و گفت: این مطالعه و تحقیق سبب می‌شود زنان و دختران ما از این الگوها در زندگی خود استفاده کنند و زندگی خود را متناسب با سبک زندگی شهدا نمایند.

وی افزود: این کار مستلزم آن بود که مطالعات مختلفی درباره زندگی شهدا انجام شود و یا اگر نیاز به کار تحقیقاتی در این حوزه است انجام پذیرد، بنابراین از دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه خواسته شد تا اگر پایان نامه‌هایی با موضوع دفاع مقدس، شهدا و خانواده شهدا در اختیار دارند آن را عرضه کرده و اگر چنین مواردی در دسترس ندارند با همکاری بنیاد حفظ و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، موضوعاتی را به دانشگاه و حوزه علمیه پیشنهاد داده تا به عنوان پایان نامه در دوره‌های کارشناسی، کارشناسی ارشد و حتی در دوره دکتری استفاده شود.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری در ادامه سخنان خود استفاده از زبان هنر برای تبیین جایگاه اثرگذار زنان در طول دفاع مقدس را امری مهم دانست و گفت: یکی دیگر از اقداماتی که در جهت برگزاری کنگره ملی ۲۴ هزار شهید استان مدنظر بود آشنایی زنان و دختران با هنر دفاع مقدس و شهدا بود تا با استفاده از زمینه‌های هنری، نقش زنان در دوران دفاع مقدس به نمایش گذاشته شود.

وی اضافه کرد: بانوان ما در دوران دفاع مقدس نقش بسیار مؤثری داشتند و حتی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و در جریان مبارزات با همسران و فرزندان خود همراهی می‌کردند و حتی پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز به سبک دیگری همسران و فرزندان خود را برای حضور در جبهه‌ها تشویق می‌کردند.

وی با اشاره به نقش بانوان در حفظ و نشر این ارزش‌ها عنوان کرد: بانوان ما اگر در قالب‌های مختلف هنری وارد شدند، سعی کرده‌اند این ارزش‌ها را نشان دهند و نقش مادری و همسری، عطوفت خاصی به آثار هنری حوزه دفاع مقدس بخشیده است.

استکی بخش دیگری از فعالیت‌های کمیته‌های شهرستانی را اقدامات تعاملاتی با دستگاه‌های مختلف بیان کرد و افزود: از سازمان‌ها و دستگاه‌هایی که می‌توانند به نوعی اقداماتی در این زمینه و همکاری‌هایی متناسب با فعالیت خود داشته باشند خواسته شد با خانواده‌های شهدا و جانبازان هر دستگاه به صورت ویژه دیدار داشته باشند.

مسئول کمیته بانوان و خانواده با تاکید بر فعالیت سمن‌ها در حوزه‌های مختلف تصریح کرد: با عنایت به این موضوع، به سمن‌هایی در حوزه دفاع مقدس نیاز است ولذا از خانواده‌های شهدا و جانبازان دعوت می‌کنیم با حضور خود در این سمن‌ها تجربیات خود را ارائه کنند.

سمن حوزه دفاع مقدس نداریم

وی خاطر نشان کرد: ما در هر حوزه‌های مختلف سمن‌هایی داریم که فعالیت‌های خاصی را انجام می‌دهند، اما در حوزه دفاع مقدس این امر وجود ندارد، بر همین اساس پیشنهاد داده شد در زمینه دفاع مقدس و خانواده‌ها و نقش بانوان در عرصه دفاع مقدس سمن‌های ویژه‌ای شکل گیرد.

وی با تاکید بر حضور بانوان و استفاده دیگر کمیته‌های برگزار کننده کنگره شهدای استان از بانوان تصریح کرد: اگر کمیته بانوان و خانواده به طور خاص در حوزه بانوان و خانواده فعالیت می‌کند به این معنا نیست که سایر کمیته‌ها از حوزه زنان غافل بمانند، بلکه باید در همه کمیته‌ها ردپایی از نقش اثرگذار بانوان وجود داشته باشد.

وی اضافه کرد: پیشنهادات مختلفی را به فرمانداری‌ها و دستگاه‌ها داشتیم، به عنوان مثال گرامیداشت مادران و خواهران شهدای خاص، به این معنا که به عنوان نمونه در شهر اصفهان، شهدایی همانند سرداران شهید داریم و در شهرستان‌ها نیز برخی از شهدا به این معنا وجود دارند، بر همین اساس خواسته شد تا همایش‌های مختلفی با محوریت شخصیت این شهدا برگزار شود.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری یادآور شد: طرح‌های مختلفی در خصوص کنگره ارائه شد از جمله طرح «من هم یک خواهر شهید هستم» و همزمان با رحلت حضرت امام (ره) در گلستان شهدا به عنوان بیعت بانوان اصفهانی با امام (ره) و رهبر معظم انقلاب برگزار شد.

استکی تاکید بر نقش محوری زنان در طول دفاع مقدس و ارائه الگو در این حوزه به زنان و دختران جامعه را امری مهم بیان کرد و افزود: اگر به خوبی به این نقش اشاره نکنیم و این نقش در گذر زمان کمرنگ شود نسل جدید با این فداکاری‌ها و ایثارها آشنا نخواهند شد و اگر این نقش‌ها در هیاهوی زندگی گم شود نمی‌توانیم برای جوانان و دختران جوان خود الگوسازی کنیم، بنابراین برای الگوسازی از زندگی خانواده‌های شهدا باید نقش آنها را پررنگ نشان دهیم.

مسئول کمیته بانوان و خانواده وظیفه مسئولان در این زمینه را سنگین دانست و گفت: وظیفه ما مسئولان این است تا اجازه ندهیم این نقش کم رنگ شود، زیرا دنیای کنونی، دنیای فضای مجازی و رسانه است و رسانه با ابزار موجود جایگزین‌های مختلفی را برای جوانان معرفی می‌کند، لذا ما نیز باید پا به پای رسانه کار کنیم و حضور زنان را در دوران دفاع مقدس به طور ویژه و در قالب‌های مختلف معرفی نمائیم. گفتنی است کنگره ملی ۲۴ هزار شهید استان اصفهان به عنوان بزرگ‌ترین رویداد فرهنگی استان در آبان ماه سال جاری، در اصفهان برگزار می‌شود.

ذیل این کنگره ۲۴ کمیته تعریف شده است که کمیته بانوان و خانواده در هر شهرستان فعالیت‌های حوزه زنان را در عرصه دفاع مقدس پیگیری می‌کند.