تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : بین الملل
لینک : econews.ir/5x3832682
شناسه : 3832682
تاریخ :
فراخوان همایش «ما و غرب»؛ غرب بدتر از استعمار برای ایران اقتصاد ایران: اولین همایش «ما و غرب» در اندیشه حضرت آیت الله خامنه ای با حضور اعضای شورای سیاست گذاری از جمله محمد اسحاقی، محمدجواد لاریجانی، موسی حقانی، موسی نجفی و فواد ایزدی در موسسه انقلاب اسلامی دفترحفظ و نشر مقامم معظم رهبری برگزار شد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، آیین رونمایی از پوستر و فراخوان همایش «ما و غرب» در اندیشه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با همت دبیرخانه این همایش در مؤسسه پژوهشی انقلاب اسلامی دفتر حفظ و نشر مقام معظم رهبری برگزار شد.

در این نشست، اعضای شورای سیاست‌گذاری این همایش از جمله محمد اسحاقی، معاون پژوهشی مؤسسه انقلاب، موسی حقانی دبیر همایش، موسی نجفی، محمد جواد لاریجانی و فواد ایزدی حضور داشتند.

محمد جواد لاریجانی , تمدن اسلامی ,

سخنران اول این همایش، دکتر موسی حقانی بود که با اشاره به اینکه ایران در گذشته تاریخی خود هرچند به‌طور کامل مستعمره نشد اما قدرت‌های بیگانه شرایطی را به ایران تحمیل کرده‌اند که به مراتب از استعمار شدن وخیم‌تر بوده است. ایران در گذشته خود چه به لحاظ تمدنی و چه به لحاظ دینی در برابر تهاجم استکبار مقاومت نشان داده است.

وی همچنین راهبردهای قدرت‌های غربی علیه ایران در طول تاریخ را چنین برشمرد: اول تجزیه ایران، دوم تضعیف ایران و سوم ممانعت از پیشرفت ایران. این استراتژی‌ها در طول تاریخ بروز یافته‌اند و از دستور کار خارج نشده‌اند.

حقانی با نقد رویکرد سیاسیون به تاریخ اشاره کرد که سیاسیون عمدتاً تاریخ را مجموعه‌ای از رویدادهای گذشته می‌دانند و تأکید می‌کنند که نباید در گذشته ماند و باید به آینده توجه کرد، در حالی که این گذشته است که آینده را می‌سازد.

محمد جواد لاریجانی , تمدن اسلامی ,

در نهایت، حقانی محورهای این همایش را به شرح زیر برشمرد:

    چیستی تمدن غرب و بایسته‌های شناخت آن

    ماهیت استعماری غرب و سیر تطور تاریخی و انواع آن

    راهبردها، راهکارها، روش‌ها و عوامل غرب در سلطه در جهان

    کشورهای استعمارگر و پیشینه استعماری آن‌ها و مناطق تحت استعمار و سلطه آنان

    انقلاب‌های ضد استعماری در جهان

    ظرفیت‌های تمدنی ایران در مواجهه با سلطه و استعمار غرب

    راهبردها، راهکارها، روش‌ها و عوامل سلطه و استعمار غرب در ایران

    دکترین مقاومت و نهضت‌های دینی ضد سلطه و استعماری در ایران

    شخصیت‌های ضد سلطه و استعماری در ایران

    انقلاب اسلامی، مبانی و راهبردهای استعمارزدایی و الگوی مقابله با نظام سلطه

    ماهیت سلطه‌گری و استعماری رژیم صهیونیستی اسرائیل

    ماهیت سلطه‌گری و استعماری آمریکا

 

استکبار در ذات غرب است

سخنران بعدی این رویداد، دکتر محمد جواد لاریجانی بود. او با طرح این سوال که چرا امروز ایران با غرب درگیر است و چرا غرب نمی‌گذارد ایران پیشرفت کند، بیان کرد که باید به ریشه‌های این تقابل میان شرق و غرب پرداخت.

محمد جواد لاریجانی , تمدن اسلامی ,

وی برای تشریح این تقابل ذاتی میان غرب و شرق به واکاوی مفهوم تمدن از منظر اندیشمند غربی توین‌بی اشاره کرد. توین‌بی 26 تمدن در جهان را احصا کرده که از میان این تمدن‌ها صرفاً تمدن سکولار لیبرال زنده است و تمدن اسلامی را تمدنی زنده اما بیمار خطاب کرده است. به بیان لاریجانی، توین‌بی تمدن را امری اندیشه‌ای-معنوی می‌پندارد که هسته اصلی و ریشه اختلاف تمدن‌ها در دو چیز است: اولاً ایدئولوژی و جوهره هر تمدن و ثانیاً عقلانیت عملی.

در ادامه، لاریجانی به شرح اصول هسته ایدئولوژیک غربی پرداخت که با تمدن ایرانی در تضاد است:

    اصل اول، اصالت عمل: سعادت انسان‌ها نسخه عمومی ندارد و سعادت پروژه شخصی هر فرد است.

    آزادی، جوهر انسانی است و باید انسان‌ها آزادترین حالت را داشته باشند.

    تنها مانع و محدودکننده انسان باید این باشد که آزادی دیگران را محدود نکند.

    تولد دولت‌ها بر اساس امنیت شکل گرفته که شهروندان به دولت‌ها این وکالت را داده‌اند که به هر قیمتی از امنیت ایشان دفاع کنند.

وی افزود که این تمدن غربی با چنین ایدئولوژی، اولاً ادعای عالی‌ترین و بالاترین نقطه بشری را دارد و دیگر فرهنگ‌ها و آداب و رسوم را از هر نظر تحقیر می‌کند. ثانیاً راه و روش لیبرال و سکولار را موجه‌ترین راه می‌داند و در نهایت معتقد است که اگر جهان به رهبری غرب باور داشته باشد، جنگی رخ نخواهد داد و همه مردم جهان رستگار خواهند شد.

 

انقلاب اسلامی مقدمه تمدن اسلامی است

سخنران بعدی این همایش، دکتر موسی نجفی بود که بیان کرد چهار مکتب بزرگ تاریخی در رقابت با یکدیگر شکست خورده‌اند و از رقابت میان مارکسیسم، لیبرالیسم، نازیسم و فاشیسم، تنها مارکسیسم و لیبرالیسم موفق به پیروزی شده‌اند. او اشاره داشت که راهبرد «نه شرقی و نه غربی» که در انقلاب اسلامی طراحی شد، چقدر راهبردی گران‌سنگ و ارزشمند بوده است.

محمد جواد لاریجانی , تمدن اسلامی ,

وی در اهمیت این همایش اشاره داشت که تحلیل‌ها در سه سطح، تحلیل سیاسی، تحلیل نظریه‌ای و تحلیل فلسفه سیاسی است و فهم روابط ایران و غرب باید در عمیق‌ترین لایه‌ها برای جامعه تدوین شود.

موسی نجفی در این برنامه اظهار داشت که استعمار نه تنها یک مشکل بلکه یک مسئله است. او بیان کرد که آنچه اکنون از غرب می‌شناسیم، غرب پس از وستفالیا است و در این 400 سال گذشته، تنها انقلاب اسلامی بوده که نظم وستفالیایی را به چالش کشیده است. وی افزود: رهبر ما، رهبر انقلابی است که داعیه بین‌المللی و جهانی دارد و نوعی بیداری اسلامی است که در کشور ما به ظهور رسیده و به ایران قدرتی جهانی بخشیده است.

نجفی ادامه داد که با انقلاب اسلامی، بیداری اسلامی وارد مرحله تمدن اسلامی شده و رهبری انقلاب اسلامی نیز رهبری ایران اسلامی، انقلاب اسلامی و بیداری اسلامی در دوران تمدن اسلامی است. او با بیان اینکه بصیرت سیاسی رهبر انقلاب از بصیرت تاریخی ایشان ناشی می‌شود، اظهار داشت که جریان پسا استعمار ظرفیتی است که می‌توان از آن بهره‌برداری کرد. در اندیشه‌های رهبر انقلاب با ادبیات سیاسی جدیدی مواجه هستیم که نظم سیاسی و قطب‌بندی سیاسی جدیدی را در جهان شکل می‌دهد.

جهان اسلام و غرب در چهار برهه و به صورت تمدنی با یکدیگر برخورد داشته‌اند که ایران هر بار در این تقابل‌ها نقش بسزایی ایفا کرده است. اولاً تقابل شرقی و غربی بوده که ایران در سمت شرقی ایستاده بوده است. ثانیاً تقابل ایران و یونان در گذشته وجود داشته است. ثالثاً جنگ‌های صلیبی میان مسلمانان و غربی‌ها به وجود آمده است و در نهایت غرب بعد از وستفالیا که این همایش به شناخت و تبیین مرحله چهارم می‌پردازد.

 

کامالا هریس ایران را دشمن اصلی آمریکا می داند

آخرین سخنران این پنل، فواد ایزدی بود. ایشان با اشاره به این سوال که با اینکه ایران رقیب اقتصادی واشنگتن نیست و حتی رقیب نظامی آن‌ها نیست، چرا کاملا هریس، نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، ایران را مهم‌ترین دشمن خود خواند. ایزدی در پاسخ به این سوال اشاره کرد که جایگاه ایران در حوزه فکری در دنیا دلیل اصلی دشمنی آمریکا با ایران است و همچنین بسیاری از آکادمیسین‌های غربی جریانی را در جهان شکل داده‌اند که به تولید ادبیات علمی در حوزه استعمارزدایی اشاره دارد.

محمد جواد لاریجانی , تمدن اسلامی ,

فواد ایزدی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران نیز با بیان اینکه فردا انتخابات آمریکا هست، گفت: کامالا هریس دو هفته پیش صراحتاً گفت که بزرگترین دشمن آمریکا ایران است. سوال این است که چرا این قدر دشمنی با ایران وجود دارد؟

وی افزود: بحث هریس از این جهت قابل توجه است که ما رقیب اقتصادی آمریکا به آن معنا نیستیم و حتی در حوزه نظامی هم علیرغم توانمندی‌های نظامی کشور. ما بمب اتم نداریم و سوال این است که چرا ایران در ذهن مقامات آمریکایی برجسته است؟ این به جایگاه ایران در حوزه‌های فکری در دنیا برمی‌گردد.

ایزدی با بیان اینکه جریان‌های مختلف علمی بانی جنبش علمی گسترده‌ای در مطالعه استعمار و استعمار زدایی هستند، بیان کرد: در یکسال گذشته 553 کتاب داریم که عنوان استعمارزدایی به زبان انگلیسی در عنوان آنها آمده است. این امر نشان می‌دهد که این دغدغه که ما داریم، منحصر به ما نیست و علی‌رغم اعلام استکبار، این تفکر منزوی نیست.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به این که نتیجه این حرکت علمی در دانشگاه‌های آمریکا کاملاً مشهود است، خاطرنشان کرد: می‌بینم که دانشجویان آمریکا چفیه می‌بندند و شعار «نهر تا بحر» می‌دهند و این در حالیست است که همه رسانه‌های دنیا تحت نفوذ دولت‌های غربی هستند.

ایزدی با اشاره به اینکه ایران پرونده فلسطین را در دنیا زنده نگه داشت، خاطرنشان کرد: سابقه درگیری ما با غرب به 520 سال قبل برمی‌گردد و برای اولین بار به اشغال پرتغالی‌ها در جنوب کشور برمی‌گردد و همانطور که پرتغال، اسپانیا، فرانسه، اسپانیا و… ابرقدرت شدند و افول پیدا کردند، آمریکا نیز که ابرقدرت شده افول می‌یابد و آمریکا امروز در حال تبدیل به کشوری عادی است و پرونده تمدن غرب در حال بسته شدن است.

این استاد دانشگاه تهران‌ضمن تاکید بر اینکه در دنیا رهبری شبیه رهبر خودمان نداریم و ویژگی‌های رهبر انقلاب در حوزه‌های فکری منحصر به فرد است، تصریح کرد: چهره‌ای که پرچم مقابله با تمدن غرب را بلند کرده رهبر انقلاب است و این همایش باید وجهه‌ای بین‌المللی پیدا کند چون رهبر انقلاب جریان مقاومت را در سراسر دنیا رهبری می‌کنند.

وی اضافه کرد: صحبت هریس از این جهت حائز اهمیت است که ما رقیب اقتصادی آمریکا در آن معنا نیستیم و حتی در حوزه نظامی، علیرغم توانمندی‌های نظامی کشور، ایران بمب اتم ندارد. پرسش این است که چرا ایران در ذهن مقامات آمریکایی برجسته است؟ این موضوع به جایگاه ایران در حوزه‌های فکری در جهان بازمی‌گردد.

ایزدی با اشاره به اینکه جریان‌های مختلف علمی بانـی یک جنبش علمی گسترده در زمینه مطالعه استعمار و استعمارزدایی هستند، بیان کرد: در سال گذشته 553 کتاب با عنوان استعمارزدایی به زبان انگلیسی منتشر شده است. این نشان می‌دهد که این دغدغه فقط مختص ما نیست و علی‌رغم ادعای استکبار، این تفکر منزوی نشده است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تأکید کرد که نتایج این حرکت علمی در دانشگاه‌های آمریکا به وضوح دیده می‌شود و افزود: مشاهده می‌کنیم که دانشجویان آمریکایی چفیه می‌بندند و شعار «از نهر تا بحر» سر می‌دهند، حتی در شرایطی که تمام رسانه‌های جهان تحت نفوذ دولت‌های غربی هستند.

ایزدی با اشاره به نقش ایران در زنده نگه داشتن پرونده فلسطین در عرصه جهانی، تصریح کرد: سابقه درگیری ما با غرب به 520 سال پیش و اشغال جنوب کشور توسط پرتغالی‌ها بازمی‌گردد. همان‌طور که پرتغال، اسپانیا، فرانسه و سایرین ابرقدرت شدند و سپس افول کردند، آمریکا نیز که امروز ابرقدرت است، در حال تبدیل شدن به یک کشور عادی است و پرونده تمدن غرب به انتهای خود نزدیک می‌شود.

این استاد دانشگاه تهران تأکید کرد که در جهان رهبری شبیه رهبر ما وجود ندارد و ویژگی‌های رهبر انقلاب در حوزه‌های فکری بی‌نظیر است. او تصریح کرد: چهره‌ای که پرچم مقابله با تمدن غرب را برافراشته است، رهبر انقلاب است و این همایش باید وجهه‌ای بین‌المللی پیدا کند، چرا که رهبر انقلاب جریان مقاومت را در سراسر دنیا رهبری می‌کند.

 

 

ایزدی در انتها اشاره کرد که همان‌طور که در قرون گذشته، پرتغالی‌ها، بریتانیایی‌ها و سایرین ابرقدرت‌های جهان بوده‌اند، در قرن بیستم نیز آمریکا ابرقدرت دنیا بود و این مسئله رو به افول است و احتمال اینکه قدرت در اختیار قدرت‌های نوظهوری همچون چین بیفتد بسیار زیاد است.

انتهای پیام/