تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : خودرو
لینک : econews.ir/5x3831065
شناسه : 3831065
تاریخ :
سرقت خودرو از مسایل اورژانسی پلیس است! اقتصاد ایران: موضوع سرقت برای کسانی که خودرو دارند آنقدر مهم است که تلاش می‌کنند احتمال این اتفاق ناگوار را به حداقل برسانند.این مساله که پلیس چه اقداماتی انجام می‌دهد و شهروندان چه باید بکنند تا سرقت خودرو به حداقل برسد، موضوع مهمی است که سرهنگ محسن معظمی گودرزی، معاون مبارزه با سرقت وسایل نقلیه پلیس آگاهی تهران بزرگ به بررسی و تشریح آن پرداخته است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

شهروندان فرصت را از سارقان خودروها بگیرند!

معاون مبارزه با سرقت وسایل نقلیه پلیس آگاهی تهران بزرگ در پاسخ به این سوال که سرقت خودرو در شهر تهران تا چه اندازه جدی و گسترده است، گفت: سرقت خودرو یا هر وسیله‌نقلیه‌ای از منظر پلیس یک مساله مهم است؛ نه اینکه نقطه مقابلی برایش قرار بدهیم و بگوییم سایر سرقت‌ها مهم نیست، ولی رسیدگی به سرقت خودرو از مسایل اورژانسی پلیس است که به خاطر درجه اهمیت و نقش آن در سایر سرقت‌ها، اهمیت بالایی دارد.

سرهنگ معظمی‌گودرزی در ادامه افزود: سرقت‌ها را از نظر عوامل مختلف دسته‌بندی می‌کنیم؛ حرفه‌ای و غیرحرفه‌ای یا حتی از لحاظ زمان سرقت که شب یا روز بوده است. از لحاظ موقعیت‌های سرقت، تمام این عوامل را کنار هم قرار می‌دهیم و نقاط اشتراک، شیب و شگردهای سارقان را به‌دست می‌آوریم و حرفه‌ای بودن یا غیرحرفه‌ای بودن آنها برای ما مشخص می‌شود. اما درخصوص اینکه یک سارق حرفه‌ای چقدر در سرقت نقش دارد، باید بگویم در برخی سرقت‌ها که ابزار بازدارنده توسط شرکت‌های سازنده روی خودروها گذاشته شده، سارقان حرفه‌ای نقش مهمی دارند. البته از یک مسیر دیگر هم سارقان را دسته‌بندی می‌کنیم و آن هم علت و انگیزه سرقت است. تعدادی از سرقت‌ها توسط متهمان یا سارقان پرسه‌زن اتفاق می‌افتد که در تهران شاید کم هم نباشند. این سرقت‌ها زود کشف می‌شوند چون در تهران گشت‌های ما مرتب می‌چرخند و واقعا قوی هستند. این سارقان حرفه‌ای نیستند و با ابزار ابتدایی مرتکب سرقت خودرو می‌شوند. در این سرقت‌ها حرفه‌ای بودن سارق نقش کمی دارد. همچنین این سرقت‌ها بیشتر به سهل انگاری و عدم توجه شهروند به نحوه نگهداری و شیوه پارک یا رهایی خودرو برمی‌گردد و بیشتر در معابر عمومی رخ می‌دهد.

کدام خودروها بیشتر به سرقت می روند؟

این مقام پلیس آگاهی درباره این که بیشتر چه خودروهایی در تهران سرقت می‌شوند، توضیح داد: تیراژ تولید و میزان رفت و آمد خودرو در سطح جامعه، در میزان سرقت تاثیر دارد. وقتی بیشتر خودروهای ما مربوط به دو شرکت تولیدی خودروسازی هستند، معمولا آنها بیشتر به سرقت می‌روند. اما همه اینها به میزان ابزار بازدارنده‌ای که شهروندان یا کارخانه سازنده در خودرو به کار می‌برند، بستگی دارد. وقتی این ابزارها خوب باشد، معمولا خودرو خیلی کممورد سرقت عادی قرار می‌گیرد. مگر اینکه خودرو در حالت سوئیچ روشن بوده و راننده غفلت کرده باشد یا در حین خروج از پارکینگ یک لحظه خودرو را ترک کند. در مجموع خودروهای داخلی بیشتر موردتوجه سارقان هستند.

کشف 60درصد سرقت‌ها در 48ساعت اولیه

وی درباره بازه زمانی که طول می‌کشد تا یک خودرو سرقت‌شده کشف شود، گفت: در حوزه سرقت وقتی بررسی می‌کنیم بیش از ۶۰ درصد از سرقت‌ها در چهل و هشت ساعت اولیه کشف می‌شوند. حالا آمار دقیق ممکن است ۴ تا ۵درصد بالاتر یا پایین‌تر از این عدد باشد.

همچنین اگر شهروندان نیز از عوامل بازدارنده جدید روی خودروهایشان استفاده ‌کنند، کمک بزرگی به کشف خوردو می‌شود. نباید فراموش کنیم بسیاری از سارقان خودرو انگیزه اولیه‌شان از دزدیدن خودرو سرقت قطعات آن است. آنها خودرو را بلافاصله به محلی امن می‌برند تا سر فرصت قطعات را باز کنند. اگر هر یک از شهروندان با هزینه کمی ابزارهای لازم را روی خودرو نصب کرده باشند، هم به پلیس توان مضاعف می‌دهند و هم متحمل ضرر مالی بیشتری نمی‌شوند.

معاون مبارزه با سرقت وسایل نقلیه پلیس آگاهی تاکید کرد: زمان، یکی از اصول مهم است. یعنی سارق نگاه می‌کند و خودرویی که عاری از هر ابزار بازدارنده (مشهود مثل زنجیر و قفل عصایی و غیرمشهود مثل ردیاب و سوئیچ مخفی) است را انتخاب می‌کند. سرقت یک خودرو داخلی عاری از این موارد بازدارنده برای یک سارق حرفه‌ای یا حتی غیرحرفه‌ای زیر یک یا دو دقیقه زمان می‌برد.

سرهنگ معظمی‌گودرزی درباره فرهنگ‌سازی برای افزایش آگاهی مردم در این باره نیز گفت: در معاونت اجتماعی پلیس و در سطوح مختلف پلیس تا فراجا، هر فصل و هر سال جرایم مهم را سرشماری می‌کنیم. در بعضی از این جرایم، شهروند نقش اساسی در پیشگیری دارد و در برخی جرایم هم شهروند واقعا نقش ندارد و موردظلم قرار می‌گیرد. اما در مورد سرقت خودرو شهروند واقعا نقش اساسی دارد. در این زمینه کلیپ‌های متعددی را طراحی و در فضای مجازی پخش کردیم.

همچنین در مراسم و برنامه‌های مختلف این آگاهی را به مردم می‌دهیم. البته این کارها هنوز کم است و باید بیشتر شود؛ اما همواره می گویم که ما با عجله کردن، زمان را در اختیار سارق قرار می‌دهیم. خیلی از شهروندان در زمان عادی رعایت می‌کنند، اما گاهی در همان پنج یا 10دقیقه‌ای که می‌خواهند کار کوچکی انجام بدهند و عجله دارند، آسیب می‌بینند.