ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
با این روند، پیشبینی میشود سایپا تا پایان سال حداقل ۱۰۰همت، زامیاد حدود ۳۰همت و پارسخودرو نیز ۳۵همت فروش داشته باشند که در مجموع به رقمی در حدود ۱۶۵همت میرسد. این تنها فروش خالص این سه شرکت است و بسیاری از شرکتهای زیرمجموعه آنها در این آمار لحاظ نشدهاند.
اگر به نماد ایرانخودرو نگاهی بیندازیم، این وضعیت حتی جالبتر میشود. نسبت قیمت به فروش (P/S) تلفیقی ایرانخودرو در حدود ۰.۱۱ است، بهعبارتی ارزش بازار آن معادل تنها ۴۰روز فروش تلفیقی شرکت بوده که نشان میدهد بازار سرمایه شدیدا ارزنده شده است.
شرکتهای دیگر گروه خودرویی و ساخت قطعات مانند پلاسکوکار سایپا، مهرکامپارس، رینگسازی مشهد، الکتریکخودرو شرق و قطعات اتومبیل ایران نیز وضعیت مشابهی دارند، بهطوریکه با پول ۴۰روز فروش میتوان کل ارزش این شرکتها را خریداری کرد. در چنین شرایطی بهنظر میرسد این وضعیت نمیتواند برای مدت طولانی ادامه پیدا کند. حال اگر عرضه خودرو در بورس کالا نیز آغاز شود، نسبت P/S کمتر از یک در گروه خودرویی و قطعهسازی دیگر نادر خواهد بود.
نمادهای خودروساز سبزپوش شدند
روز شنبه و در جریان دادوستدهای بازار سهام نمادهای بزرگ خودروساز سبزپوش شدند بر این اساس نمادهای ایرانخودرو، گسترش سرمایهگذاری ایرانخودرو، سایپا، گروه بهمن، کرمانخودرو، زامیاد، پارسخودرو و بهمندیزل مثبت و نمادهای ایرانخودرودیزل و سایپادیزل منفی خوردند. همچنین روز شنبه در گروه خودرویی طی ۲۳ هزار نوبت معاملاتی ۹۹۲ میلیون سهم به ارزش ۲۷۸ میلیارد تومان معامله شد که نسبت به روز چهارشنبه با رشد روبهرو بود. ارزش روز بازار گروه خودرویی تا پایان معاملات روز شنبه بالغبر ۲۰۳ هزار میلیارد تومان شد.
بورس مثبت شد
روز شنبه و در خلال معاملات بازار سهام شاخص کل بورس با افزایش ۵.۰۶۸ واحدی در محدوده دومیلیون و ۶۱ هزار واحد قرار گرفت.
شاخص کل هموزن نیز با رشد ۳۲واحدی در محدوده ۶۷۰هزار واحد ایستاد. در این بازار نیز ۱۱میلیارد ورقه سهم به ارزش بیشاز ۷.۵ هزار میلیارد تومان معامله شد.
شاخص فرابورس نیز با افت ۷۹ واحدی در محدوده ۲۱هزار واحد قرار گرفت. در فرابورس نیز ۵.۹میلیارد ورقه اوراق بهادار به ارزش بیشاز ۹.۱ هزار میلیارد تومان دادوستد شد.