ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، در سومین اجرای سی و ششمین جشنواره تئاتر لرستان و نخستین اجرای عصر شنبه «روز سیاوش» با نمایشنامهای از «شکر خدا گودرزی» و به کارگردانی «امیرحسین غفاری» از شهرستان بروجرد با رویکردی متفاوت به روی صحنه رفت.
«سیاوش» سمبل پاکی، سادگی، صداقت و معصومیت در شاهنامه است. داستان او از جذابترین و حماسیترین داستانهای این منظومه است و علاوه بر داشتن همه ویژگیهای حماسه یعنی؛ داستانی بودن، نمادین بودن، مشترک بودن بین همه اقوام، روایتگر جنگها و دلاوریها بودن، نمایانگر آدابورسوم انسان بودن، از وجه تمثیلی و نشانهشناسی اسطورهای در بین مردم ما قابلاهمیت است.
در این داستان با نگاهی حکمت نگر، تکامل همه مراتب انسانی در شخصیت سیاوش بیان میشود؛ هرچند در پایان این اسطوره قربانی خیرخواهی، صلح درونی خود و صداقت معصومانهاش میشود.
«سیاوش» پهلوانی است که هرچند جنگجویی دلیر و تواناست اما بر خلاف دیگر پهلوانان شاهنامه از جنگ و کشتار بیزار است و خواهان پیروزی و نامی که برآمده از این جنگ باشد، نیست و به دلیل دارابودن همین تضادها و کشمکشهای درونمایهای در داستانش، وجوه دراماتیک در روایت حماسی این اسطوره بسیار است و همین منجر شده تا بعد از داستان «رستم و سهراب»، سوژه خوبی برای صحنه نمایش باشد.
در نمایش «روز سیاوش» میتوان نگاه «شکر خدا گودرزی» را با رویکردی متفاوت در نمایشنامهنویسی و کارگردانی «امیرحسین غفاری» به دو بخش مجزا تقسیم کرد؛ او در مقام نویسنده با نگاهی کاملاً تمثیلشناسانه و سمبلیک به روایت داستان سیاوش میپردازد و با خلق زبانی شاعرانه اما گویا و ساده، بهدوراز کلیشههای بارز زبانشناسی رایج در اینگونه آثار نمایشی شاهنامه محور و کشف و پرداخت نکات دراماتیزه داستان «سیاوش»، تا حدودی توانسته به روایت نمایشی متفاوتی دست یابد.
سی و ششمین جشنواره تئاتر لرستان از ۱۲ تا ۱۴ آبان در مجتمع شهید آوینی خرمآباد در حال برگزاری است.