ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "دی ولت" آلمان، "نانسی فایزر"، وزیر کشور فدرال آلمان پیشنهاد کرده است که آژانس حفاظت از مرزهای اتحادیه اروپا فرانتکس ( برای مقابله با هجوم مهاجران) در مرز لهستان با بلاروس مستقر شود.
این مقام آلمانی در جریان بازدید از نزدیک گذرگاه مرزی پولوس گفت که توافقات در مورد سیستم مشترک پناهندگی اروپا همچنین حفاظت قوی تر از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا را فراهم می کند و به همین دلیل است که البته برای من این مسئله قابل تصور است که فرانتکس در اینجا نیز که تعداد زیادی از افسران پلیس آلمان درگیر خواهند شد از این روند پشتیبانی کند.
لهستان و اتحادیه اروپا، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و "الکساندر لوکاشنکو"، رهبر بلاروس، را به سازماندهی مهاجران از مناطق بحران زده به مرزهای خارجی اتحادیه اروپا برای فشار بر غرب متهم می کنند. با وجود ساخت حصار به ارتفاع بیش از پنج متر و سیستم نظارت الکترونیکی، مهاجران هر روز سعی می کنند به طور نامنظم از این مرز عبور کنند. بسیاری سعی می کنند با کمک قاچاقچیان به آلمان برسند.
توماس سیمونیاک، وزیر کشور لهستان نیز تاکید کرد که کشورش در درجه اول بر مشارکت مالی اتحادیه اروپا در گسترش امنیت مرزها حساب می کند. به گفته وی همکاری بین مرزبانان و پلیس در آلمان و لهستان نیز در مبارزه با فعالیت قاچاقچیان مهم است.
دونالد تاسک، نخست وزیر لهستان هم در راستای تشدید قواعد پناهندگی اخیراً اعلام کرده که کشورش می خواهد به طور موقت حق پناهندگی مهاجران غیرقانونی در مرز با بلاروس را تعلیق کند. نانسی فایزر در این باره گفت که به لهستان نیامده است تا در مورد اظهارات تاسک اظهار نظر کند. علاوه بر این، هنوز قانون جدیدی در این مورد وجود ندارد. فائزر ادامه داد: در هر صورت من فرض میکنم که کشور همسایه ما به قوانین بینالمللی و قوانین اروپایی درست مثل ما پایبند است.
از طرفی نخست وزیر لهستان اقدام دولت آلمان در گسترش کنترل های مرزی به تمام گذرگاههای این کشور برای مهار مهاجران را غیر قانونی دانسته و به شدت از آن انتقاد کرده است.
این دستور جدید در حالی درر آلمان صادر شد که دولت ائتلافی آلمان به رهبری اولاف شولتز تحت فشار است تا موضع سختتری را در قبال مهاجرت غیرقانونی اتخاذ کند، چرا که آلمان در سالهای اخیر با موجی از پناهجویان ورودی مواجه شده است.
وزیر دارایی فدرال آلمان هم اخیرا تغییر قانون اساسی، قوانین بینالمللی و اروپایی برای مهار مهاجران را امکان پذیر دانسته است.
انتهای پیام/