تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : فرهنگی
لینک : econews.ir/5x3828866
شناسه : 3828866
تاریخ :
تعهد فعالان صنعت نشر به همدستی نکردن با رژیم صهیونیستی/تحریمش کن! اقتصاد ایران: ۶ گروه فرهنگی و ۲ نویسنده برنده نوبل شامل آنی ارنو و عبدالرزاق قورنه و نویسندگانی چون جومپا لاهیری و هشام مطر از جمله چهره‌های صنعت نشر خواستار تحریم موسسه‌های فرهنگی اسرائیل شدند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گاردین، ۱۰۰۰ چهره صنعت نشر از جمله شمار زیادی از نویسندگان مطرح، متعهد شدند با ناشران، جشنواره‌ها یا انتشاراتی که در نقض حقوق فلسطینی‌ها همدست هستند، همکاری نکنند.

امضاکنندگان این بیانیه تعهد کرده‌اند که با ناشران، جشنواره‌ها، آژانس‌های ادبی و نشریاتی که در نقض حقوق فلسطینی‌ها با رژیم صهیونیستی همکاری می‌کنند و در اجرای «سیاست‌ها و شیوه‌های تبعیض‌آمیز» یا «سفید کردن و توجیه اشغال، آپارتاید یا نسل‌کشی اسرائیل» سکوت می‌کنند، همکاری نکنند.

در این نامه تاکید شده نهادهایی که تاکنون به صورت علنی حقوق مسلم مردم فلسطین را که در قوانین بین‌المللی تصریح شده به رسمیت نشناخته‌اند نیز شامل این تحریم خواهند شد.

این کمپین توسط جشنواره ادبیات فلسطین که به عنوان «پال فست» هم شناخته می‌شود شروع شده که یک جشنواره سالانه در شهرهای فلسطین است. گروه‌های کمپین کتاب علیه نسل کشی، کارگران کتاب برای فلسطین آزاد، ناشران برای فلسطین، نویسندگان برگزار می‌کنند و علیه جنگ غزه نیز به این کمپین پیوسته‌اند.

در ادامه بیانیه آمده است: ما نویسندگان، ناشران، کارکنان جشنواره‌های ادبی و دیگر فعالان حوزه کتاب، این نامه را در حالی منتشر می‌کنیم که عمیق‌ترین بحران اخلاقی، سیاسی و فرهنگی قرن بیست و یکم چهره کرده است و تاکنون حداقل ۴۳۳۶۲ فلسطینی از اکتبر گذشته در غزه کشته شده و دنباله‌ای بر ۷۵ سال آوارگی، پاکسازی قومی و آپارتاید است.

همچنین تاکید شده فرهنگ نقش اساسی در عادی سازی این بی‌عدالتی‌ها ایفا کرده و مؤسسه‌های فرهنگی اسرائیل که اغلب به صورت مستقیم با دولت کار می‌کنند، در پنهان‌کردن واقعیت و هنر شویی در سرکوب میلیون‌ها فلسطینی در طول دهه‌ها سهیم بوده‌اند.

این نامه با اشاره به اینکه «نویسندگان بیشماری» در برابر آپارتاید در آفریقای جنوبی همین موضع را انتخاب کردند تاکید کرده که نمی‌توان با وجدان راحت بدون بررسی رابطه نهادهای فرهنگی با آپارتاید و آوارگی به تعامل با آنها پرداخت.

رونی، نویسنده کتاب «مردم عادی» و «اینترمتزو» مدت‌هاست که مدافع حقوق فلسطینی هاست و سال ۲۰۲۱ مانع فروش حقوق ترجمه عبری سومین رمانش «دنیای زیبا، کجا هستی» به یک ناشر اسرائیلی شد.

آروندراتی روی و کوشنر نیز از منتقدان سرسخت اسرائیل هستند. روی نویسنده هندی اوایل این ماه در مراسم دریافت جایزه قلم پینتر به دفاع از حقوق فلسطینی ها پرداخت و پول جایزه خود را به صندوق امداد کودکان فلسطین اهدا کرد.

جونات دیاز، پرسیوال اورت، محسن حمید، نائومی کلاین، ریچل کوشنر، جومپا لاهیری، میریا مارگولیس، هشام مطر، چاینا ملویل، کامیلا شمسی و جاستین تورس از دیگر امضا کنندگان این نامه هستند .۲ برنده جایزه نوبل شامل آرنی ارنو و عبدالرزاف قورنه نیز این نامه را امضا کرده اند و شمار امضا کنندگان از هزار تن بیشتر شده است.