ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
علی چنگیزی، در گفتوگو با خبرنگار مهر گفت: مشکل عمده تعرفه ما این است که تعرفه واقعی و قیمت تمام شده از طرف شورای عالی بیمه لحاظ نمیشود و تمامی ارقام ویزیت و خدمات تشخیصی درمانی واقعی خودش نیست. هرچند باید این قیمتها اصلاح و واقعی شود، اما توجهی به این مورد نمیشود صرفاً به خاطر اینکه در قانون آماده توجه به منابع و مصارف و هزینه تمام شده برای بخش خصوصی توجیه ندارد و برای این بخش باید مبلغ واقعی محاسبه و اعمال شود.
وی افزود: آنچه در سازمان نظام پزشکی پیگیری میکنیم این است که حتماً قیمت تمام شده را لحاظ کنیم و به عدد تعرفه برسیم. کاری که الان انجام میدهیم و امیدواریم در شورای عالی بیمه و وزارتخانه هم به نتیجه برسد، سعی در تبدیل تعرفه به صورت کار است. هیچ کاری در این مورد انجام نشده هر ساله شورای عالی بیمه که متأسفانه از ۹ عضو آن ۸ عضو خریدار خدمت هستند و فروشنده واقعی ما هستیم به صورت توجه به تورم و درصد و افزایش قیمت تعرفهها را اعلام کردند و هیچ وقت به تعرفه واقعی نه رسیدیم و نه نزدیک شدیم. همین الان حداقل شاید ۵۰ تا ۶۰ درصد از قیمت واقعی عقب هستیم و امیدواریم مانند دیگر مشاغل که تعرفهها به صورت واقعی از طریق اتحادیه و سازمانهای خودشان محاسبه و اعلام میشود مشکل ما هم حل شود.
چنگیزی ادامه داد: از وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه انتظار داریم به واقعیتهای تعرفهای توجه بیشتری داشته باشند و به سمت واقعی کردن تعرفههای خدمات تشخیصی درمانی دارویی و ویزیت حرکت کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط فعلی آیا ادامه دادن جوان پزشکها با این تعرفهها امکان پذیر است، گفت: تعرفهها جدای از جوان پزشکان و پزشکان قدیمی معیشت و ادامه کار همکاران ما را تحت تأثیر قرار داده است. رشتههایی مانند جراحی قلب و عروق و اطفال که فوق تخصص هستند ۵۰ درصدشان پر شده که به سیاستهای اشتباه تعرفه گذاری بر میگردد. رشتههایی که حیاتی و مهم هستند، الان متقاضیان خود را به دلیل تعرفههای پایین از دست دادهاند و هیچ رغبتی ندارند در این رشته کار کنند.
عضو شورای عالی نظام پزشکی تاکید کرد: اگر همین روال ادامه یابد میزان تعطیلی مطبها بیشتر میشود و نه تنها افتتاح مطب نخواهیم داشت، بلکه به سمت تعطیلی مطب با این هزینهها خواهیم رفت. انتظار داریم شرایط خاصی ایجاد کنند که پزشکان ما مشکل معیشتی نداشته باشند.
وی افزود: عدم تعرفه گذاری مناسب باعث خروج پزشکان ما از رشته اصلی خودشان خواهد شد و الان هم شده است و تعدادی از پزشکان در رشته خودشان ادامه کار نمیدهند. با توجه به اینکه پزشکان جوان در اولویت مسئله هستند، انتظار داریم موانع تعرفهای برداشته شود و افزایش واقعی تعرفه انجام شود.
چنگیزی ادامه داد: همچنین وزارت بهداشت در مورد کاهش امتیاز پروانه مطب به جد تغییراتی در سیاستهایش بدهد. به دلیل تعداد زیاد فارغ التحصیلان جدید رشته پزشکی و دندانپزشکی زمان حذف امتیاز پروانه یا کاهش معنادار و قابل توجه در آن وجود دارد. انتظار داریم این مشکل رفع شود، در بازار رقابتی حذف امتیاز صورت بگیرد و برای حفظ پزشکان در مناطق محروم و کمبرخوردارتر سیاستهای تشویقی در پیش بگیرند مانند تعرفه ترجیحی و کاهش مالیات تا پزشکان در این مناطق بمانند در غیر این صورت با پایین نگه داشتن تعرفهها هیچ دلیلی برای ادامه خدمت و افتتاح مطب در مناطق محروم یا حتی شهرهای بزرگ وجود ندارد.
وی افزود: پزشکان حاضر نیستند در سیستم دولتی به دلیل حقوق پایین استخدام شوند. لذا، پیشنهاد میکنم هم در سیستم خصوصی با رفع مشکل امتیاز پروانه مطب، واقعی کردن تعرفه و در سیستم دولتی با تجدید نظر در میزان حقوق و دستمزد پزشکان شرایطی را ایجاد کنند که اشتغال پزشکان راحت تر شود.