ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، صبح امروز سهشنبه سیف الله اسداللهی، مدیرعامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران در نشست خبری خود تشریح آخرین دستاوردهای حوزه لیزر و نیز ارائه محصولات این مرکز در بخش تخصصی لیزر، فوتونیک و کوانتوم نمایشگاه بینالمللی صنعت پرداخت.
اسداللهی در ایتدا در خصوص نمایشگاه لیزر و فوتونیک گفت: این نمایشگاه در تعدادی از سالنهای نمایشگاه بینالمللی در تهران برگزار میشود. حدود 35 شرکت فعال در این حوزه حضور دارند. تعداد 6 کارگاه آموزشی در کنار این نمایشگاه برگزار خواهد شد. موضوع آنان لیرز فیبری و کاربردها، کاربردهای لیزر در صنعت حسگرهای کوانتومی و چالشها است.
وی در خصوص مرکز لیزر ایران گفت: این مرکز سال 85 پایه گذاری شد و یکی از شاخصهای توسعه حوزه دانش و تکنولوژی است. صنعت لیزر در مرز دانشی حرکت میکند و کاربردهای زیادی را شاهد بودیم. بر اساس اساسنامه، این مرکز ماموریت ارائه خدمات لیزری و تحقیق و حرکت در لبه مرز دانشی و همترازی با این دانش در سطح جهان را دارد.
مدیرعامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر گفت: امروز مفتخریم که به لیزرهای بیش از 10 کیلووات دسترسی پیدا کردیم. با توجه به سیاست درهای باز ماموریت داریم که نتایج در دسترس عموم مردم قرار بگیرد.
وی در خصوص اقدامات انجام شده در یکسال گذشته گفت: ما تفاهمنامههایی را با صنایع گوناگون بالاخص صنعت فولاد منعقد کردیم، ما محصولی را به فولاد مبارکه تحویل دادیم. جوش لیزر ورق با استفاده از دستگاه خارجی انجام میشد و کارایی خود را از دست داده بود. با کمک فولاد مبارکه کلا لیزر گازی به لیزر فیبری تغییر پیدا کرد و این دستگاه یک سال است که در حوزه فولاد در حال کار است.
اسداللهی ادامه داد: مرکز ملی علوم و فنون لیزر دارای تجهیزات و دستگاههای منحصربه فرد برای ساخت قطعات اپتیکی لیزر با توان بالا است. امکان ساخت کریستالهای فعال را دارد که متقضای خارجی هم برای آن وجود دارد. بخش مهندسی و تولید قطعات مکانیکی برای تجهیزات لیزری در این مرکز انجام میشود. همچنین ایجاد دانش فنی تولید ساخت انواع لیزرها انجام میشود.
مدیرعامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران در پاسخ به سئوالی در خصوص تاثیر تحریمها بر دستاوردهای این مرکز گفت: تحریمها شاید در نگاه اول تهدید باشد و عدم امکان بهرهوری از دانش امروز دنیا، ولی به نوعی فرصت هم هست. در این مدت ما شاهد خوداتکایی و خودباوری و رشد و نمو در دانشمندان عزیز بودیم. خیلی از دستگاههایی که در مرکز استفاده میشود خود عزیزان در مرکز تولید کردند.
وی در خصوص خدمات شاخص این مرکز در حوزه درمانی و پزشکی گفت: خیلی عجیب دشمن به بحث مترادف کردن دانش هستهای به موارد دفاعی دامن میزند. این بیشتر برای این است که ما را از دانش هستهای محروم کنند، زیرا آنان دوست ندارند سهم بازار را از دست بدهند.
اسداللهی افزود: لیزرهای پزشکی با دقت بالا هستند، حسن این دستگاههای تولیدی این است که دارای استاندارد هستند و خدمات پس از فروش در آن وجود دارد.
وی در پاسخ به تسنیم در خصوص همکاری با مراکز علمی بینالمللی و داخلی گفت: برای ارتباط مستقیم با دانشگاههای بینالمللی محدودیتهایی را شاید قائل شده باشند، اما در حوزه دانشگاهها تفاهمنامههایی با دانشگاههای بهشتی و امیرکبیر صورت گرفته است. شاید برخی موارد دستاوردهای ما هم به حوزه دانشی دانشگاهها تاثیر گذاشته باشد. تعدادی از تجهیزاتی که در دانشگاه استفاده میشود توسط مرکز ساخته شده است.
مدیر این مرکز در خصوص تعرفه پزشکی گفت: اینکه چقدر است این تعرفه من اطلاع ندارم اما لیزر بسیاری از هزینههای پزشکی را کاهش خواهد داد. در حوزه لیزر هم بیمار خیلی آسیب نمیبیند هم اینکه لیزر به طور دقیق در موارد پزشکی کمک میکند. هزینه آن قطعا خیلی کمتر خواهد بود.
اسداللهی درباره اقتصاد پایدار و حفظ محیط زیست گفت: این بحث خیلی مهم است. اینکه مواد و سموم و پسماندهایی که در استفاده از روشهای دیگر استفاده میشود در لیزر حداقل است و به محیط زیست کمک میکند.
وی در پاسخ به سوالی درباره میزان ارزآوری و صرفه جویی ارزی و تبادلات تجاری خارجی اظهار داشت: در صرفه جویی ارزی هم در صنعت پزشکی و هم دیگر صنایع، دستاوردهای مرکز قابل اندازه گیری نیست، اگر نبود این مرکز بدون شک برای به دست آوردن خدمات لیزر ارز بسیاری از کشور خارج میشد.
مدیر مرکز علوم و فنون لیزر ایران درباره استفاده از هوش مصنوعی گفت: بکارگیری هوش مصنوعی و ترکیب آن با دانش میتواند خیلی از خطاهای انسانی را پوشش دهد. ما به دنبال تقویت این حوزه هستیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این مرکز به دنبال تولید و فروش خدمات لیزری است گفت: ماموریت مرکز بحث تحقیق و توسعه صنعت لیزر است و در ادامه ماموریت همکاری با بخش خصوصی. مرکز بنا ندارد در حوزه تولید وارد شود و بنگاه معاملهای نیست. اگر چنانچه صنعتگر و فعال اقتصادی در این حوزه ورود کند و نیاز کشور را برطرف کند میتواند مجوزی داشته باشد تا جلوی ورود محصولات خارجی را بگیرد.
در حال تکمیل...
انتهای پیام/