تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد دانش بنیان
لینک : econews.ir/5x3826976
شناسه : 3826976
تاریخ :
نانوذرات سلول‌های سرطان خون را از بین برد اقتصاد ایران: با طراحی و ساخت نانوذرات ویژه‌ای، نوعی سرطان خون در موش‌ها به میزان قابل توجهی درمان شد و شانس بقا را در موش‌ها به دو برابر حالت معمول افزایش داد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرنگار مهر، یک تیم تحقیقاتی وابسته به موسسه علم و فناوری اولسان کره جنوبی (UNIST) نانوذراتی ایجاد کرده است که به طور موثری لوسمی حاد میلوئیدی (AML) را درمان می‌کند. این نانوذرات پتانسیل کاهش عوارض جانبی را در درمان سرطان داشته که ضمن افزایش اثربخشی درمان، با هدف قرار دادن و از بین بردن سلول‌های لوسمی به درمان سریع‌تر کمک می‌کند.

این تیم تحقیقاتی نانوذرات پروتئینی ساختند که القاءکننده مرگ در سلول‌های لوسمی حاد میلوئیدی است. در آزمایش‌های انجام شده روی حیوانات، این نانوذرات توانایی مهار رشد سلول‌های لوسمی را نشان دادند و میزان بقا موش‌ها را به میزان قابل توجهی افزایش دادند.

نتایج این پروژه در مجله Nano Today منتشر شده است.

لوسمی حاد میلوئیدی نوعی سرطان خون خطرناک با میزان مرگ و میر ۹۰ ٪ است. روش‌های شیمی درمانی فعلی اغلب منجر به عوارض جانبی شدید می‌شود و آن‌ها را به ویژه برای بیماران سالخورده چالش‌برانگیز می‌کند و نیاز فوری به گزینه‌های درمانی جدید را ضروری می‌نماید.

این گروه تحقیقاتی تمرکز خود را روی CD۱۳ گذاشتند، پروتئینی که بر روی سطح سلول‌های لوسمی بیان می‌شود.

آن‌ها یک نانوبادی اتصال‌دهنده CD۱۳ (ACD۱۳NB) را مهندسی کردند که با CD۱۳ به شدت برهمکنش دارد. این نانوبادی به لیگاند آپوپتوز مربوط به فاکتور نکروز تومور نیز متصل می‌شود.

نتایج نشان داد که نانوذرات توسعه یافته به طور انتخابی سلول‌های لوسمی را از بین بردند. در مطالعات حیوانی، موش‌هایی که با این نانوذرات تحت درمان قرار می‌گیرند، کاهش قابل توجهی در رشد لوسمی و افزایش تقریباً دو برابر در میزان بقا در مقایسه با گروه کنترل نشان داده‌اند.

پروفسور کانگ از محققان این پروژه می‌گوید: «این فناوری، که به طور انتخابی سلول‌های سرطانی را هدف قرار می‌دهد و از بین می‌برد، می‌تواند عوارض جانبی مرتبط با درمان را کاهش دهد. این نتایج نشان‌دهنده پیشرفت قابل توجهی در مدیریت لوسمی است.»

هجین جون می‌گوید: «این مطالعه پایه و اساس توسعه روش‌های درمانی ایمن و هدفمند برای لوسمی حاد میلوئید را فراهم می‌کند.»