تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد سلامت
لینک : econews.ir/5x3820889
شناسه : 3820889
تاریخ :
افسردگی، دیابت و سکته مغزی؛ عواقب ولع به شیرینی‌جات اقتصاد ایران: تحقیقات جدید نشان می‌دهد که افرادی که میل شدیدی به مصرف شیرینی‌جات دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی، دیابت و سکته مغزی هستند. این مطالعه که بر روی ۱۸۰ هزار داوطلب انجام شده، رابطه بین انتخاب‌های غذایی و سلامت روان و جسم را بررسی کرده است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش سلامت نیوز به نقل از وبگاه سای‌تِک‌دِیلی،پژوهش‌های اخیر دانشمندان دانشگاه ساری (Surrey) در انگلستان نشان می‌دهد که علاقه شدید به شیرینی‌جات می‌تواند عواقب جدی برای سلامت فرد به همراه داشته باشد. این تحقیق به بررسی وضعیت سلامت ۱۸۰ هزار داوطلب در بانک اطلاعات پزشکی بریتانیا پرداخته و یافته‌های نگران‌کننده‌ای را در ارتباط با مصرف بالای قند و شیرینی به دست آورده است.

روش تحقیق و نتایج:

پژوهشگران با استفاده از هوش مصنوعی، افراد را به سه گروه تقسیم کردند:

  1. افراد مراقب سلامت تغذیه: این افراد میوه‌ها و سبزیجات را به غذاهای شیرین و با منشأ حیوانی ترجیح می‌دهند.
  2. افراد همه‌چیزخوار: این گروه به انواع غذاها، از جمله شیرینی‌ها و دسرها، علاقه‌مند هستند.
  3. افراد شیرینی‌خور: افرادی که تمایل بیشتری به غذاهای شیرین دارند و علاقه کمتری به انتخاب‌های سالم دارند.

پس از تقسیم‌بندی، پژوهشگران تغییرات در ۲,۹۲۳ پروتئین و ۱۶۸ متابولیت در نمونه‌های خون این گروه‌ها را مورد بررسی قرار دادند. نتایج نشان داد که گروه شیرینی‌خور نسبت به سایر گروه‌ها دارای التهاب و سطح گلوکز خون بالاتری هستند.

پروفسور نوفار گیفمن، استاد بهداشت و انفورماتیک بیومدیکال، اظهار داشت که الگوهای غذایی ما به طور مستقیم با سلامت ما ارتباط دارد. نتایج این تحقیق نشان داد که افرادی که از کیک، شیرینی و نوشیدنی‌های شیرین لذت می‌برند، ۳۱ درصد بیشتر در معرض افسردگی قرار دارند. همچنین، این گروه نسبت به دو گروه دیگر بیشتر به دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی مبتلا می‌شوند.

این یافته‌ها زنگ خطری برای افرادی است که به مصرف زیاد شیرینی‌جات عادت دارند. با توجه به افزایش شیوع افسردگی و بیماری‌های مزمن، تغییر در الگوهای غذایی و توجه به مصرف متعادل و سالم می‌تواند نقش مهمی در حفظ سلامت جسمی و روانی ایفا کند. پژوهشگران توصیه می‌کنند که برای بهبود سلامت کلی، انتخاب‌های غذایی سالم‌تر مانند میوه‌ها و سبزیجات را در اولویت قرار دهید.