تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصادی
لینک : econews.ir/5x3812036
شناسه : 3812036
تاریخ :
کارگران معدن آموزش فنی و حرفه ای می بینند؟ اقتصاد ایران: حوادث زیاد در معادن و جان باختن کارگران مسئله ای است که باید مورد توجه قرار گیرد. ناظران می‌گویند یکی از علل اصلی این حوادث، فقدان نظارت کافی بر فعالیت معادن و رعایت استانداردهای ایمنی و آموزش از سوی کارفرمایان است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم،حادثه معدن طبس,انفجار معدن سنگ در هفتکل،حادثه معدن طرزه دامغان اخبار حوزه معدن در یک ماه اخیر بوده است و این به معنی این است که جان کارگران معدن بسیار در خطر است, چرا که علاوه بر عدم بازرسی کار و ایمنی کار, کارگران آموزش ایمنی هم ندیده اند.

 حوادث مرگبار در معدن‌های ایران در سال‌های اخیر افزایش یافته و ناظران می‌گویند یکی از علل اصلی این حوادث، فقدان نظارت کافی بر فعالیت معادن و رعایت استانداردهای ایمنی از سوی کارفرمایان است.

ریزش معدن زغال‌سنگ هشونی – مرگ یک کارگر

15اردیبهشت ماه، براثر وقوع یک حادثه در معدن زغال‌سنگ هشونی شهرستان کوهبنان کرمان، یکی از کارگران این معدن، در 40 سالگی، جان خود را از دست داد.

ریزش معدن شن و ماسه دهاقان اصفهان – مرگ یک کارگر

20اردیبهشت ماه، حادثه‌ای منجر به فوت یک کارگر معدن در شهرستان دهاقان شد. طبق اعلام رئیس سازمان آتش نشانی شهرستان دهاقان، این فرد که از اتباع افغانستانی بوده، در حین کار، بر اثر سقوط در داخل قیف معدن شن جان خود را از دست داده است.

ریزش معدن زغال‌سنگ طغرالجرد کوهبنان – مرگ یک کارگر

27اردیبهشت ماه، ریزش در یکی از کارگاه‌های معدن اصلی زغال‌سنگ منطقه طغرالجرد شهرستان کوهبنان در استان کرمان جان یک کارگر را گرفت.

ریزش معدن زغال‌سنگ آبنیل – مرگ یک کارگر و 5 مجروح

10خرداد ماه، در پی وقوع حادثه ریزش معدن زغال‌سنگ آبنیل در روستای بی‌بی حیات از توابع کرمان، یک معدنچی جانش را از دست داد و پنج نفر دیگر مجروح شدند.

برق گرفتگی معدن زغال‌سنگ ممرادکو – مرگ یک کارگر

20خرداد ماه، حادثه برق گرفتگی معدن زغال سنگ ممرادکو طبس منجر به مرگ یک کارگر شد. این کارگر حین انتقال به اورژانس درمانگاه معدن، بر اثر شدت جراحات وارده جانش را از دست داد.

ریزش کوه در معدن سنگ شازند – مرگ 4کارگر

27خرداد ماه، بخشی از معادن سنگ شهرستان شازند دچار ریزش شد و چهار کارگر به اسامی «محمد بوالحسنی»، «نصرت اله یارمحمدی»، «آیت رضایی» و «مجتبی رضایی» مفقود شدند که پیکر سه مفقودی، هر چند با فاصله، تاکنون پیدا شده است، اما هنوز خبری از جسد «آیت رضایی» نیست.

حادثه در معدن زغال‌سنگ پابدانا جنوبی – مرگ یک کارگر

8تیر ماه، یک کارگر حدودا 36ساله در معدن زغال سنگ پابدانا جنوبی از شرکت معادن زغال سنگ کرمان به دلایلی که تا کنون اعلام نشده، در محل کار جان خود را از دست داد.

حادثه در معدن قلعه شاهین کرمانشاه – مرگ یک کارگر

10مرداد ماه، در هنگام اجرای عملیات برداشت خاک و سنگ از معدن قلعه شاهین کرمانشاه، ناگهان کوه ریزش کرد و یکی از کارگران راننده، بر اثر واژگونی بیل مکانیکی از ارتفاع، جان باخت.

حادثه در معدن زغال‌سنگ داربید خون – مرگ یک کارگر

12مرداد ماه، در پی حادثه‌ای در معدن زغال سنگ داربید خون در شهرستان زرند استان کرمان، یک کارگر شاغل در معدن بر اثر سقوط از ارتفاع در خارج از تونل، جان خود را از دست داد.

حادثه در معدن گل گهر سیرجان – مرگ یک کارگر

26مرداد ماه، روابط عمومی اورژانس شهرستان سیرجان در کرمان، از فوت شدن یک کارگر در معدن گل گهر براثر سقوط از ارتفاع خبرداد.

تصاعد گاز متان در معدن زغال‌سنگ پروده طبس – 4مصدوم

7شهریور ماه، خروج گاز متان در یکی از کارگاه‌های پیشروی معدن شماره یک شرکت زغال‌سنگ پروده طبس منجر به ریزش قسمتی از کارگاه شد؛ که در پی این حادثه 4کارگر مصدوم شدند.

تعداد جان‌باختگان حادثه معدن طبس به 52نفر رسید

انفجار معدن زغال‌سنگ طبس حادثه‌ای پرتلفات بود که در 31شهریور 1403در یکی از کارگاه‌های شرکت زغال‌سنگ معدنجوی طبس رخ داد. این حادثه که ناشی از نشت گاز متان بود، منجر به انفجار در بلوک C این معدن شد.

استاندار خراسان‌ جنوبی گفت: با فوت یکی دیگر از مصدومان حادثه معدن طبس در بیمارستان یزد تعداد جان‌باختگان این حادثه به 52 نفر رسید.

کارگر 53ساله در حادثه معدن طزره دامغان جان باخت

16مهر ماه رییس اداره صنعت، معدن و تجارت دامغان گفت: کارگر 53 ساله در معدن زغال سنگ طزره این شهرستان دچار سانحه شد و جان خود را از دست داد.

انفجار در معدن سنگ در هفتکل 3مصدوم بر جای گذاشت

19مهر ماه سخنگوی اورژانس و مدیریت حوادث دانشگاه علوم‌ پزشکی اهواز از مصدوم شدن سه نفر در حادثه انفجار در معدن سنگ در هفتکل خبر داد.
 به گزارش تسنیم؛ گزاش های فوق تنها برای سال1403 است,‌که تعداد زیادی کارگران جان خود را از دست دادند.در کشورهای پیشرفته، دهه‌هاست که قـــوانــین سخــتگیرانه و فناوری‌های پیشرفته برای کاهش خطرات و افزایش ایمنی در معادن به‌کار گرفته می‌شوند، اما در ایران‌ به‌نظر می‌رسد که هنوز راه درازی تا رسیدن به استانداردهای جهانی در پیش است. حادثه معدن طبس تنها یکی از چندین حادثه مشابه در سال‌های اخیر بوده‌است. در سال1394، انفجار در معدن زغال‌سنگ یورت استان گلستان جان 43معدنچی را گرفت. این حوادث نشان می‌دهد که مشکلات ایمنی در معادن ایران ساختاری و عمیق است و نیاز به اقدامات اساسی و فراگیر دارد.

*پیشنهاد بهره‌مندی از زیرساخت‌های فنی و حرفه‌ای برای آموزش ایمنی به معادن

احمد میدری, وزیر کار2مهر ماه 1403 بود که  به منظور کاهش حوادث احتمالی برای معادن دستور داد تا کمیته‌ای تخصصی به منظور بررسی استانداردهای ایمنی معادن در ایران و بازنگری موارد غیرکارآمد تشکیل شود.

 اکنون نیز میدری , وزیرکارپیشنهاد بهره‌مندی از زیرساخت‌های فنی و حرفه‌ای برای آموزش ایمنی به معادن داده است.

میدری با تاکید بر اینکه صاحبان اصلی آموزش های فنی و حرفه‌ای، صاحبان کسب و کارها هستند، خاطر نشان کرد: آنها می دانند صلاحیت حرفه ای به چه معناست، تحولات تکنولوژیکی و مهارت‌های جدید را زودتر رصد می‌کنند و از نیاز خود به نیروی انسانی آگاهند. سازمان آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای کشور تقاضای این گروه‌ها را بررسی کرده و به نیاز آن‌ها پاسخ می‌دهد.

میدری با تاکید بر پژوهش هایی که مدتی پیش از تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر روی موضوع آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای، انجام داده بر نکات تحول آفرین در این سازمان تاکید کرد.

وی گفت: در یکی از نشست‌هایی که در خصوص معدن طبس برگزار شد، پیشنهاد دادیم از زیر ساخت‌های سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور برای آموزش ایمنی استفاده کنیم. معادن کشور می‌توانند برای آموزش ایمنی هزینه کنند. ما، در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید زیرساخت‌ها را فراهم و محتوا و استانداردهای آموزشی خود را ایجاد کنیم. مالک این آموزش‌ها باید بخش خصوصی باشد و قبول مسئولیت کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر حرکت سازمان آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای کشور به سمت بخش خصوصی خطاب به مسئولین این سازمان گفت: انتظار دارم که مهارت «جهش تولید با مشارکت بخش خصوصی» را به عنوان یکی از مهم ترین مهارت‌ها تقویت کنید.  

میدری ادامه داد: اگر مهارت‌آموزی با همراهی صاحبان کسب و کار انجام نشود، تزریق منابع مالی به سازمان می‌تواند مشکل‌آفرین شود.

وی تصریح کرد: تزریق منابع مالی به سازمان فنی و حرفه‌ای کشور باید با سایر اهداف پیوند داشته باشد تا موجب افزایش مهارت به عنوان مقدمه جهش تولید باشد.

انتهای پیام/