تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : صفحات
لینک : econews.ir/5x3811054
شناسه : 3811054
تاریخ :
کوچاریان: از درخواست استعفای نخست‌وزیر ارمنستان حمایت می‌کنم اقتصاد ایران: روبرت کوچاریان، رئیس‌جمهور پیشین ارمنستان، اعلام کرد که از سیاست کناره‌گیری نخواهد کرد و به دلیل تهدیدات و خطرات موجود به سیاست بازگشته و از درخواست استعفای نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان حمایت می‌کند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روبرت کوچاریان دومین رئیس‌جمهور ارمنستان در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد که از سیاست کناره‌گیری نخواهد کرد.

وی همچنین تأکید کرد که به دنبال سمت نخست‌وزیری نیست.

کوچاریان اظهار داشت: من در سیاست دخالت نداشتم، اما کشور با خطرات و تهدیدهای بزرگی مواجه شده و حتی خود من نیز به دلیل فعالیت‌های سیاسی تحت فشار قرار گرفتم. این تصویر کلی باعث شد که به سیاست بازگردم و تا زمانی که این تهدیدها از بین نرود، حق من و تیمم است که در سیاست دخالت کنیم.

وی بار دیگر تأکید کرد که همچنان از درخواست استعفای نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان که توسط اسقف اعظم باگرات گالستیان مطرح شده، حمایت می‌کند. در همین حال، یکی دیگر از روحانیان ارشد، رهبر کلیسای شیراک، اخیراً اظهار داشت که حرکت گالستیان تحت تأثیر سایه رؤسای جمهور دوم و سوم ارمنستان تضعیف می‌شود.

کوچاریان در پاسخ به این ادعا، گفت: هیچ سایه‌ای نمی‌تواند مانع یک رهبر واقعی شود. افراد بزرگ همیشه سایه‌های بزرگ دارند و افراد کوچک، سایه‌های کوچک. هیچ سایه‌ای نمی‌تواند مانع از فعالیت اسقف باگرات شود.

رئیس‌جمهور پیشین ارمنستان از بی‌عدالتی شکایت دارد

کوچاریان که رهبری بزرگ‌ترین فراکسیون مخالف پارلمانی کشور را بر عهده دارد، در حیاط دادگاه ضد فساد با خبرنگاران گفتگو کرد.

او دوباره در برابر دادگاه در مورد پرونده 1 مارس قرار گرفته است، با اینکه در سال 2021 دادگاه در مرحله اول او را تبرئه کرده بود، اخیراً دادگاه عالی این حکم را باطل کرد و پرونده را به بررسی مجدد فرستاد. انتظار می‌رود که دادستانی اتهامات جدیدی علیه کوچاریان و سه زیرمجموعه‌اش ارائه کند.

کوچاریان به سؤال مداوم خبرنگاران درباره اینکه آیا خود را مسئول قتل 10 نفر در مرکز شهر در دوران ریاست‌جمهوری‌اش می‌داند، پاسخ نداد.

در پاسخ به سؤالاتی درباره روزهای خونین آخرین دوره ریاست‌جمهوری‌اش، او عملاً پاسخ نداد و در مورد عدم شفافیت حوادث 16 سال پیش گفت: چه کسی آن‌ها را نگه‌داشته و مانع شده است؟ بگذارید به طور کامل بررسی کنند.

علاوه بر این، رئیس‌جمهور دوم ارمنستان که از سال 2018 بر بی‌گناهی خود تأکید دارد، از بی‌عدالتی شکایت کرد و گفت: بیش از یک سال و نیم به طور غیرقانونی به زندان افتاده‌ام، با اتهاماتی که وجود ندارد و تا امروز نه دادستانی و نه هیچ نهاد دولتی دیگر از من عذرخواهی نکرده‌اند. بیشتر از این، آن‌ها همچنان با ترفندهایی سعی دارند این پرونده را به دادگاه بازگردانند، به دلایل خاصی. آنچه در حال حاضر اتفاق می‌افتد به طور کلی یک نوع هنجارشکنی حقوقی است.

اتهامات علیه رئیس‌جمهور سابق به خشونت‌های پس از انتخابات در سال 2008 مربوط می‌شود.

کوچاریان و رئیس سابق ستاد کل نیروهای مسلح ارمنستان، آرمن گیورگیان و همچنین دو ژنرال بازنشسته دیگر، پیش‌تر نیز به همین اتهامات محاکمه شده بودند، اما در آوریل 2021، اتهام "تلاش برای براندازی نظام قانون اساسی" از آن‌ها برداشته شد. این موضوع نشان‌دهنده چالش‌های حقوقی ادامه‌دار برای کوچاریان است که به عنوان یکی از چهره‌های مهم سیاسی در ارمنستان باقی مانده است.

حوادث 1 مارس 2008 در ارمنستان

در تاریخ 26 آوریل 2018، اداره تحقیقات ویژه ارمنستان، روبرت کوچاریان، رئیس‌جمهور پیشین این کشور، را به خاطر تلاش برای براندازی نظام جمهوری به اتهاماتی متهم کرد.

روبرت کوچاریان به دلیل حوادث خونین 1 مارس 2008 مورد اتهام قرار گرفته است. رئیس‌جمهور پیشین ارمنستان این اتهام را "تهمت‌های ساختگی و سیاسی" خوانده است.

بلافاصله پس از انتخابات ریاست‌جمهوری 2008 در ارمنستان، از تاریخ 19 فوریه، هزاران نفر به نتایج انتخابات اعتراض کردند. معترضان عمدتاً از حامیان یکی از نامزدهای ریاست‌جمهوری، لئون تر-پتروسیان، بودند که اعلام می‌کردند سرژ سرکیسیان، نامزد دیگر، به طور غیرقانونی برنده شده است.

در نهایت، در جریان اعتراضات چند روزه، در تاریخ 1 مارس، پلیس و نیروهای امنیتی به معترضانی که شب‌ها در چادرهای برپا شده در میدان آزادی ایروان حضور داشتند، با باتوم و شوک الکتریکی حمله کردند.

احتمال دیگری نیز مطرح شده بود که برای سرکوب اعتراضات، نیروهای جدایی‌طلب از قره‌باغ به ایروان منتقل شده‌اند.

در این درگیری‌ها، 8 معترض و یک نظامی کشته شدند و گزارش‌هایی از زخمی شدن بیش از 200 معترض وجود داشت. تعداد زیادی از افراد نیز مفقود شده بودند.

پس از این حوادث، لئون تر-پتروسیان عملاً تحت حبس خانگی قرار گرفت، در حالی که روبرت کوچاریان که هنوز در مقام ریاست‌جمهوری بود، وضعیت فوق‌العاده اعلام کرد.

انتهای پیام/