تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : سبک زندگی
لینک : econews.ir/5x3807902
شناسه : 3807902
تاریخ :
دیشب، اینترنشنال و اصلاح‌طلبان نسخه پهلوی را پیچیدند اقتصاد ایران: روز گذشته انتشار ویدیویی از رضا پهلوی در بسیاری از اکانت‌های خارجی و داخلی خبرساز شد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

برترین‌ها: روز گذشته انتشار ویدیویی از رضا پهلوی در بسیاری از اکانت‌های خارجی و داخلی خبرساز شد. او در این ویدیو به زبان انگلیسی راجع به تحولات منطقه حرف‌هایی زده که با واکنش گسترده همراه شده است. بسیاری از اکانت‌های داخلی، اعم از اصلاح‌طلب‌ و اصولگرا به شدت واکنش منفی داشته‌اند، آن‌ها اظهارات پهلوی را مداخله‌جویانه و البته در جهت تامین منافع اسرائیل در منطقه می‌دانند.

برخی اکانت‌های هوادار پهلوی خب طبیعتا باز هم و همچنان از او حمایت کردند، در میان غیرفارسی‌زبان‌ها اما واکنش‌ها پیچیده است. از جامعه اعراب ساکن خاورمیانه تا اسرائیلی‌ها واکنش‌های متفاوتی داشتند. پیش از این البته حامد اسماعیلیون هم در واکنش به تحولات منطقه موضعی اتخاذ کرده بود که البته بازتاب خیلی وسیعی نداشت. به نظر می‌رسد همکاری با دولت‌های متخاصم و جنگ‌طلبی، خط قرمز بسیاری از شهروندان ایرانی در مواجهه با افراد و نهادهای مختلف است، یعنی احتمالا اگر حس کنند کسی یا نهادی حامی جنگ و سمت دولت‌های دیگر است، او را پس می‌زنند. در ادامه برخی از واکنش‌ها که در مذمت حرف‌های رضا پهلوی است را آورده‌ایم.

کارشناس ایران اینترنشنال: بازگشت پادشاهی به ایران یک توهم خطرناک است

به نقل از خبرگزاری میزان، مهدی خلجی، کارشناس اینترنشنال و بی‌بی‌سی فارسی اخیرا به ادعاهای عده‌ای سلطنت‌طلب که معتقدند حمله نظامی به ایران می‌تواند به تغییر نظام جمهوری اسلامی ایران منجر شود واکنش نشان داد و گفت: رضا پهلوی و طرفدارانش با تصور معکوس و وارونه معتقدند که تحریم و حمله نظامی می‌تواند در ایران انقلاب ایجاد کند.

دیشب، اینترنشنال و اصلاح‌طلبان نسخه پهلوی را پیچیدند

وی با بیان اینکه طرفداران این جریان معتقدند که حتی در صورت نابودی ایران بازگشت رضا پهلوی به آباد شدن ایران می‌انجامد گفت:

* این افراد باید بدانند که بازگشت پادشاهی به ایران یک توهم ترحم‌برانگیز و خطرناک است. تفکر این دسته نشان دهنده این است که در میان آن‌ها درکی از توسعه، تاریخ و جهان امروز وجود ندارد.

* شنیده‌ام که برخی از سلطنت‌طلب‌ها می‌گویند استفاده از بمب اتمی ایرادی ندارد، فوقش ۲۰۰ هزار نفر می‌میرند. این اعتقاد نشان می‌دهد که درکی از بمب اتم و جان انسان‌ها در میان این افراد وجود ندارد.

* طرفدران پهلوی اگر به قدرت برسند بلایی بر سر ایران می‌آورند که هیچ دشمن خارجی نتواند بیاورد.

* رضا پهلوی گفته است که اگر شاه شوم، شاه پروازی خواهم بود، شش ماه در واشنگتن و شش ماه در قصر تهران.

رضا نصری، کارشناس روابط بین‌الملل نیز در این باره نوشت: اوج وطن‌دوستی رضا پهلوی در چهل سال گذشته این بود که به یک مجله آمریکایی نامه بنویسد و بگوید «لطفا نگویید گُلف، بگویید پرشین گُلف»!  غیر از این یک ادا، نه تنها از بیم اخم کردن اسرائیل و آمریکا کوچک‌ترین هزینه‌ای برای منافع ملی پرداخت نکرده، بلکه هر آنچه در توان داشته برای هموار ساختن راه تحریم و جنگ و ویرانی ایران بکار برده است! او که در طی این چند دهه همواره مدعی بوده با جنگ علیه ایران مخالف است، امروز که گمان می‌کند ایران در آستانه جنگ قرار گرفته عملا نقاب از چهره برداشته و خود را در حد دستیار رسانه‌ای نتانیاهو تخفیف داده است!

فعالان سیاسی داخل کشور چه واکنشی داشتند؟

حسام‌الدین آشنا، مشاور رئیس جمهور در دولت روحانی نیز در واکنش به اظهارات رضا پهلوی نوشت: خلاء قدرت که هیچ، خلای قدرت هم به ایشان نمی‌رسد.

عبدالرضا داوری، فعال سیاسی هم معتقد است: رضا پهلوی که می‌خواهد پایه تخت سلطنتش را بر روی موشکهای اسرائیلی و ریخته شدن خون ایرانیان بنا کند، او خودکشی سیاسی کرد چون در تاریخ سلطنت ایرانی، هیچ پادشاهی حاضر نشد برای نشستن بر تخت، به تهاجم دشمنان ایران آویزان شود.

دیشب، اینترنشنال و اصلاح‌طلبان نسخه پهلوی را پیچیدند

سهند ایرانمهر نیز در کانال تلگرامی‌اش در مذمت اظهارات رضا پهلوی نوشت: تصویر که امروز از رضا پهلوی می‌بینیم ویدیوی سخنانش با زیرنویس عبری‌ست(!) که اعلام می‌کند:«از هرج و مرج و خلاء قدرت نترسید» که من برای پر کردن خلاء قدرت، هستم و کیست که نداند مخاطب او برای نهراسیدن از هرج و‌مرج در بحبوحه حمله قریب‌الوقوع اسراییل کیست و خلاء قدرتی که ارتش بیگانه می‌سازد با چه نوع قدرتی می‌خواهد پر شود و آن قدرت مورد رضایت که خواهد بود؟

و احسان بداغی، روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب: رضا پهلوی گفته که اجازه نخواهد داد پس از سقوط نظام در ایران خلأ قدرت به وجود بیاید. کسی که دو سال قبل نشان داد عُرضه سر پا نگه داشتن یک ائتلاف ساده برای ۳ ماه را هم ندارد، می‌تواند پر کننده خلاء قدرت در کشوری با شرایط ایران باشد؟

پ