ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرگزاری مهر، صادق ضیائیان رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی، گفت: شبکه دیدبانی وضع هوا یکی از نیازهای اساسی پیشبینیهای هواشناسی است چراکه برای صدور پیش بینی باید بدانیم کجا چه اتفاقی افتاده و با جمعآوری اطلاعات ایستگاههای هواشناسی، نقشههای مختلفی در سطوح مختلف ارتفاعی اتمسفر مدلسازی میشود که برای صدور پیشبینیهای هواشناسی الزامی است.
رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هواشناسی سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: گاهی برای صدور پیشبینیهای روزانه لازم است بیش از ۱۰۰ تا ۲۰۰ نقشه در روز تحلیل و بررسی شود.
ضیائیان در ادامه با تاکید به اینکه هواشناسی علم عدم قطعیت است، گفت: قطعیت در هواشناسی وجود ندارد، بهطوریکه بهترین مراکز پیش بینی دنیا از جمله مرکز ECMWF که برای اتحادیه اروپا فعال است، صحت پیشبینیهای خود را ۸۰ درصد اعلام کرده است.
وی با بیان اینکه صحت پیشبینیهای کوتاهمدت و میانمدت سازمان هواشناسی کشور نیز در سال گذشته حدود ۸۲ درصد بوده است، افزود: هر روز رأس ساعت ۹ صبح جلسات مشورتی روزانه پیشبینی با حضور کارشناسان هواشناسی استانهای سراسر کشور تشکیل و در نهایت منجر به صدور پیشبینی یا هشدارهای هواشناسی میشود.
ضیائیان در پایان اظهار کرد: یکی از خلاءها و کمبودهای ما در پوشش شبکه رادار هواشناسی است که مشکلاتی را در صدور پیشبینیهای خیلی کوتاه مدت ایجاد کرده و برای پیشبینیهای خیلی کوتاه مدت و رصد بهنگام شرایط جوی کشور نیاز به توسعه شبکه رادار هواشناسی است.