ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، حسن بهرامنیا استاندار ایلام ظهر وز دوشنبه ۱۹ شهریورماه در کنگره ملی بانوان تاثیرگذار استان با قدردانی از همه بانوان تاثیرگذار استان، گفت: این کنگره در ۸ حوزه اقتصاد کارآفرینی، علمی، پژوهشی و فناوری، فرهنگ و هنر، رسانه و گفتمانسازی، ورزش، تعلیم و تربیت، فعالیتهای اجتماعی، سیاستگذاری و حکمرانی برگزار شد و پس از ارسال رزومه ۶۵۰ نفر از بانوان ایلامی به معاونت امور زنان و خانواده و داوری کشوری، ۲۴ نفر با اتکا بر توانمندی علمی، نوآوری و استعداد خود برگزیده شدند که ۸ نفر اول هر کارگروه برگزیده کشوری شدند.
وی با قدردانی از دفتر امور زنان و خانواده استانداری برای برگزاری این کنگره وزین بر استمرار فعالیتهای مستمر برای استفاده و بهرهگیری از ظرفیت بانوان استان تاکید کرد و افزود: این مجموعه از ظرفیت و استعداد بالای بانوان ایلامی در همه حوزهها بهره گیرد و برنامههای این حوزه بهصورت مستمر اجرا شود.
نماینده عالی دولت در استان ایلام یادآور شد: در کنگره بزرگ اربعین بانوان ایلامی با عشق به اهل بیت (ع) فارغ از هر شغل، پست و جایگاهی نقش خود را به خوبی ایفا کردند و در زمینه برپایی مواکب، پخت غذا و توزیع آب به زوار اباعبداللهالحسین (ع) همه توان خود را بهکار گرفتند.
بهرامنیا بیان داشت: زنان این استان، علاوه بر نقشآفرینی در تحکیم بنیان خانواده، در عرصه فعالیتهای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی و ورزشی توانمندیهای خود را اثبات کردند و بارها برای استان افتخارات زیادی در حوزههای مختلف خلق کردند.
وی با اشاره به جایگاه و کرامت زنان و توانمندی علمی بالای بانوان ایلامی در حوزه سیاسی، گفت: خانم دکتر سارا فلاحی نماینده مردم استان در مجلس شورای اسلامی از مصادیق بارز توانمندیهای بالای بانوان این استان در عرصههای علمی، فرهنگی و سیاسی است.
نماینده عالی دولت در استان ایلام خاطرنشان کرد: در کشورهای غربی برابری حقوق زن و مردم فقط یک شعار فریبنده و توخالی است اما پس از انقلاب تاکنون در جمهوری اسلامی سهم مدیریتی زنان بهطور چشمگیری افزایش یافته است.
استاندار ایلام با مقایسه توجه به حضور و فعالیت بانوان در همه عرصههای علمی، فرهنگی و ورزشی قبل و پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: قبل از انقلاب سهم بانوان از فارغالتحصیلان دانشگاهی حدود ۶ درصد بود اما پس از وقوع انقلاب اسلامی سهم بانوان از فارغالتحصیلان دانشگاهی تا سال ۱۴۰۱ به ۵۰ درصد رسیده است.
بهرامنیا ادامه داد: قبل از وقوع انقلاب اسلامی، بانوان ۵ تا ۶ مدال و عنوان آسیایی داشتند اما پس از انقلاب تاکنون تعداد بانوانی که به مدالهای رنگارنگ طلا، نقره و برنز در رشتههای مختلف ورزشی دست یافتند از مرز ۲۰۰ مدال عبور کرده است.
نماینده عالی دولت در استان ایلام اضافه کرد: امید به زندگی زنان قبل از انقلاب ۵۷.۶ بود اما اکنون امید به زندگی زنان در جمهوری اسلامی به ۷۷.۱ رسیده است و تعداد نویسندگان قبل از انقلاب حدود ۱۰ نفر بود که اکنون به بیش از ۴ هزار نفر رسیده است.
وی یادآورشد: همچنین قبل از انقلاب هیچ بانویی فعالیت نشر در حوزه کتاب نداشت اما امروز تعداد بانوانی که ناشر هستند به ۸ هزار نفر رسیده است.
استاندار ایلام گفت: قبل از انقلاب اسلامی تنها یک درصد زنان در کسوت استاد دانشگاه بودند اما امروز ۲۱ درصد اساتید دانشگاههای کشور را بانوان تشکیل میدهند، با وجود اینکه زنان این مرز و بوم قبل از انقلاب در عرصه مدیریتی نقشی نداشتند اما امروز ۴۰ درصد زنان کشور در عرصه مدیریتی کشور نقشآفرین هستند.
وی ایلام را پایتخت خادمان سیدالشهداء (ع) عنوان کرد و گفت: شهر مهران با جمعیت حدود ۳۰ هزار نفر بیش از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر زائر را بدرقه کرد.
بهرامنیا اضافه کرد: در اربعین، روزانه با زوار گفتگو داشتیم که در این گفتگوها زوار عتبات عالیات از خدمات ارایه شده رضایت داشتند. از همه کسانی که با جان و دل پایکار آمدند و زمینهساز سفری ارزان، راحت، ایمن و عزتمند بودند قدردانی میکنیم، همچنین از همه بانوان استان که بیشترین تلاش را در برگزاری باشکوه این کنگره داشتند قدردانی میکنم.