تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد سلامت
لینک : econews.ir/5x3764418
شناسه : 3764418
تاریخ :
مزایا و معایب خیساندن آجیل در آب اقتصاد ایران: آجیل ها به دلیل طعم، بافت و ارزش غذایی که دارند مورد ستایش قرار می گیرند؛ همچنین به راحتی می توان آنها را در غذاهای مختلف گنجاند. در حالی که محتوای بالای مواد مغذی آنها به طور گسترده ای شناخته شده است، بسیاری بر این باورند که خیساندن آجیل قبل از مصرف می تواند مزایای آنها را بیشتر کند. اما این ادعا چقدر صحت دارد؟ 

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش سلامت نیوز به نقل از انلی مای هلث، آجیل ها به دلیل طعم، بافت و ارزش غذایی که دارند مورد ستایش قرار می گیرند؛ همچنین به راحتی می توان آنها را در غذاهای مختلف گنجاند. در حالی که محتوای بالای مواد مغذی آنها به طور گسترده ای شناخته شده است، بسیاری بر این باورند که خیساندن آجیل قبل از مصرف می تواند مزایای آنها را بیشتر کند. اما این ادعا چقدر صحت دارد؟

آجیل مملو از چربی های سالم، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است مطالعات نشان داده اند که آنها با کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن مرتبط هستند. در واقع با توجه به مطالعه منتشر شده در مجله Foods، با وجود کالری بالا افرادی که آجیل را در رژیم غذایی خود بگنجانند کمتر احتمال دارد به بیماری قلبی، فشار خون بالا، دیابت نوع 2 و حتی برخی سرطان ها مبتلا شوند. علاوه بر این، تحقیقات مصرف آجیل را با احتمال کاهش وزن مرتبط دانستند.

هر آجیل دارای مشخصات متمایز خود است که ممکن است به حفظ سلامت کلی کمک کند:

  • گردو: سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است که برای سلامت مغز و کاهش التهاب بسیار عالی است.
  • بادام: سرشار از ویتامین E، آنتی اکسیدان ها و چربی های سالم است که از سلامت قلب حمایت می کند.
  • پسته: حاوی آنتی اکسیدان ها و چربی های سالم است که می تواند سطح کلسترول را بهبود بخشد.
  • فندق: منبع خوبی از ویتامین E و چربی های سالم بوده برای سلامت قلب و مغز مفید است.
  • آجیل ماکادمیا: سرشار از چربی های تک غیراشباع است که برای سلامت قلب مفید بوده و از عملکرد شناختی نیز پشتیبانی می کند.

مزایا و معایب خیساندن آجیل

خیساندن آجیل قبل از مصرف می تواند هم مزایا و هم مضراتی داشته باشد. این موارد عبارتند از:

جوانب مثبت

  • بهبود قابلیت هضم: زیرا خیساندن آجیل می تواند اسید فیتیک و مهارکننده های آنزیم را تجزیه کند و هضم آنها را آسان تر کند.
  • افزایش جذب مواد مغذی: خیساندن آجیل ممکن است فراهمی زیستی ویتامین ها و مواد معدنی مانند آهن، روی و کلسیم را افزایش دهد.
  • بافت بهتر و نرم تر آجیل: خیساندن آجیل بافت آنها را نرم تر و دلنشین تر می کند.

جوانب منفی

  • وقت گیر بودن خیساندن آجیل
  • از دست دادن برخی از مواد مغذی محلول در آب، مانند برخی ویتامین های گروه B.
  • اگر پس از خیساندن به درستی خشک نشوند، آجیل ها می توانند زودتر فاسد شوند.

تحقیقات نشان می دهد که خیساندن بادام، جذب مواد مغذی را برای بدن آسان تر می کند. تصور می شود خیساندن فیتات را تجزیه می کند، ماده ای که می تواند باعث مسدود شدن جذب مواد معدنی شود. در یک مطالعه محققان دریافتند که خیساندن بادام به مدت حداقل 24 ساعت سطح فیتات را اندکی کاهش می دهد، اما کمتر از 5 درصد که تنها نشان می دهد که خیساندن بادام ممکن است اثر جزئی داشته باشد.

مطالعه چاپ شده دیگری در مجله Food Chemistry اصلاً چنین فایده ای پیدا نکرد. در واقع، گفته شد که خیساندن آجیل برای زمان‌های مختلف (با یا بدون نمک) تأثیر کمتری بر محتوای فیتات دارد.

در آخر

خیساندن آجیل می تواند فوایدی به خصوص از نظر قابلیت هضم و جذب مواد مغذی داشته باشد، اما برای همه ضروری نیست. خوردن انواع آجیل می‌تواند به سلامت قلب و مغز کمک کند و همچنین به مدیریت وزن کمک کند.

نکته کلیدی این است که آجیل هایی را انتخاب کنید که با اهداف و ترجیحات سلامتی خاص شما همسو باشد.