ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
صابر جباری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه علل فرهنگی نظیر عدم تمایل به داشتن فرزندان بیشتر، بدموقع بودن بارداری و مسائل اقتصادی سه دلیل اصلی سقط جنین در ایران محسوب میشوند، اظهار کرد: در عین حال میتوان دسترسی آسان به داروهای سقط جنین را نیز از علل سقط عمدی شمرد. کل فرآیند تولید، توزیع و مصرف داروهای سقط جنین باید در سامانه تیتک سازمان غذا و دارو ثبت شود و بنابراین احتمال نشت این داروها از داخل شبکه بیمارستانی تقریباً نزدیک به صفر است زیرا این داروها با دستور پزشک برای بیماران تجویز میشود، بنابراین عمده داروهای سقط جنین که در دسترس افراد در بازار آزاد قرار میگیرند داروهای قاچاقی هستند که به صورت چمدانی از خارج وارد کشور میشوند.
عوارض مرگبار سقط جنین برای زنان
رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت هشدار داد: سقط جنین در تمام دنیا عوارض جسمی و روانشناختی ثابت شدهای دارد؛ عوارض جسمانی ناشی از سقط جنین از عفونت و خونریزی تا مرگ را شامل میشود و عوارض روانی برای مادران نیز شامل اضطراب، استرس و پشیمانی است و حتی در دنیا موارد بسیار زیادی از ثبت خودکشی را در بین مادران دارای سابقه سقط جنین وجود داشته است.
خطرات داروهای سقط جنین بازار سیاه
جباری تاکید کرد: توصیه میکنیم زوجین به هیچ عنوان اقدام به سقط عمدی فرزند خود نکنند. اگر داروهای سقط جنین از انواع قاچاقی باشد نیز احتمال این که دارو عوارض شدید داشته یا اصل نباشد، بسیار زیاد است بنابراین باید نگاه به سقط جنین اصلاح شود تا مردم از انجام این اقدام منصرف شوند.
نجات فرزندان از سقط در کشور
وی با اشاره به فعالیت مراکز نجات فرزندان سقط (نفس) در کشور بیان کرد: برخی تصور میکنند کشتن جنین زیر چهار ماه اشکالی ندارد و به همین دلیل اقدام به سقط جنین میکنند. در این راستا مراکز نفس راهاندازی شده تا به این زوجین، مشاورههای پزشکی و روانشناختی برای جلوگیری از سقط جنین ارائه شود.
رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت از نجات 4 هزار و 700 جنین از ابتدای اجرایی شدن طرح نفس در سه سال گذشته در کشور خبر داد و گفت: تمرکز عمده این طرح بر مشارکت گرفتن از گروهها و تشکلهای مردمی در انصراف والدین از سقط جنین عمدی است.
انتهای پیام/