تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : ورزش
لینک : econews.ir/5x3738834
شناسه : 3738834
تاریخ :
المپیک ۲۰۲۴|ژیمناستیک؛ از تاریخ‌سازی بزرگ تا کمی حاشیه اقتصاد ایران: یک اتفاق تاریخی در المپیک ۲۰۲۴ پاریس توسط تنها نماینده ژیمناستیک ایران در حالی بود که یکی دو اظهار نظر، این موفقیت را تا حدی تحت الشعاع قرار داد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، از میان 13 رشته‌ای که ورزشکاران ایران در بازی‌های المپیک 2024 پاریس شرکت کرده و خواهند کرد، بدون شک باید نام ژیمناستیک را به لحاظ نتیجه‌گیری در میان رشته‌های موفق قرار داد؛ رشته‌ای که بعد از سال‌ها نه تنها به المپیک رفت بلکه نتیجه‌ای تاریخی هم گرفت.

ژیمناستیک ایران فقط یک نماینده در پاریس داشت. مهدی الفتی ورزشکار 23 ساله کشورمان در حالی به میدان رفت که سال قبل در بازی‌های آسیایی هانگژو به مدال نقره دست یافته بود.

الفتی در وسیله پرش خرک در مسابقات این دوره شرکت کرد و موفق به کسب رتبه هشتم در مرحله مقدماتی و صعود به فینال شد. حضور او در مرحله نهایی بسیار ارزشمند بود و اتفاقی تاریخی برای ژیمناستیک ایران محسوب می‌شد؛ اتفاقی که پیش از این هرگز رخ نداده بود، اما به لطف عملکرد الفتی رقم خورد. کاری که این ژیمناست انجام داد، ممکناست در آینده عادی شود، البته به شرط اینکه مسیر رو به جلو و پیشرفت همچنان ادامه داشته باشد.

در کنار این اتفاق بزرگ، اظهار نظرهایی صورت گرفت که به نوعی نشان دهنده هماهنگی در حرف‌هاست. پس از دو پرش الفتی در مرحله مقدماتی، به نظر می‌رسید که شانس او برای حضور در فینال با توجه به عملکرد سایر ژیمناست‌ها کم شده است. همین مسئله باعث شد تا او و رضا خیرخواه سرمربی تیم ملی از داوری گلایه کنند. خیرخواه روز 6 مرداد و پس از اجرای حرکت الفتی در مرحله مقدماتی گفته بود: «پرش‌های مهدی عالی بود و فقط یک گام به عقب برداشت که داوری با او سختگیرانه رفتار و مهدی را بیش از اندازه جریمه کرد. با همه این شرایط مهدی تا این لحظه در جایگاه  چهارم قرار دارد. مطمئن باشید اگر داور با الفتی مهربان تر بود، الان خیال‌مان راحت بود.»

پس از قطعی شدن حضور در فینال، در شرایطی که همه علاقه‌مندان به ورزش در حال مزه کردن شیرینی این موفقیت بودند، الفتی از موضوعی صحبت کرد که بیان آن هرگز در زمان و مکان مناسبی نبود. او گفت: «از آقای پزشکیان درخواست دارم این ورزش را دست خانم دکتر (درگاهی) بسپارد تا آینده بهتری داشته باشیم.» این صحبت‌ها پیش از آن از سوی هیچ ورزشکاری نه در این دوره و نه در دوره‌های قبلی مطرح نشده بود، اما الفتی 23 ساله به جای متمرکز شدن بر روی فینال و خوشحالی بابت این موضوع، سعی کرد مطلبی را بگوید که جایش آنجا نبود.

در فینال نیز توقعی از الفتی برای کسب مدال وجود نداشت و او تقریباً به همان رتبه‌ای دست یافت که انتظار می‌رفت. البته باز هم مطلبی از سوی سرمربی تیم ملی بیان شد که خیلی مربوط به مسابقه فینال نبود. خیرخواه دیروز گفت: «احمدکهنی شانس مدال داشت و اگر در زمان فدراسیون قبل اشتباه صورت نمی‌گرفت، او امروز در فینال بود. خیلی از مربیان و‌ ورزشکاران اینجا سراغش را گرفتند و تاکید می‌کردند که احمدکهنی شانس کسب مدال دارد.»

بر کسی پوشیده که نیست که احمدکهنی شخصاً مرتکب اشتباه در پرونده دوپینگش شد. ایمیل پر کردن فرم دوپینگ هم برای او و هم برای فدراسیون ژیمناستیک ارسال می‌شد. احمدکهنی که کاملاً بی‌توجه بود و ضربه‌اش را خورد.

به هر صورت حالا که این موفقیت بدست آمده، باید از این فرصت استفاده کرد و مسیرهای بزرگتری به سمت موفقیت برداشت. ژیمناستیک می‌تواند حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد به شرطی که تمرکز و آرامش وجود داشته باشد و از متن به سمت حاشیه حرکتی نشود.

انتهای پیام/