تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3694469
شناسه : 3694469
تاریخ :
استمرار وعده‌ها برای تخصیص اعتبار موزه باستان‌شناسی لرستان اقتصاد ایران: خرم‌آباد - مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان گفت: باتوجه‌به وجود آثار و اشیای تاریخی فراوان در این استان، برای تخصیص اعتبار تکمیل موزه‌های استان در تلاش هستیم.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرنگار مهر، عطا حسن‌پور صبح امروز شنبه در گفت‌وگو با رسانه‌ها، اظهار داشت: در حال حاضر تنها یک موزه باستان‌شناسی در لرستان و در داخل مجموعه قلعه «فلک‌الافلاک» بوده و هشت موزه دیگر در سطح استان به‌عنوان موزه‌های مردم‌شناسی فعالیت می‌کنند.

وی اضافه کرد: باتوجه‌به تعداد بالای اشیای تاریخی موجود در لرستان، این تعداد موزه پاسخگو نبوده و بسیاری از این اشیا در معرض دید عموم قرار ندارند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان، تصریح کرد: در گنجینه میراث‌فرهنگی لرستان بیش از ۱۷ هزار شیء تاریخی وجود دارد که یکی از دغدغه‌های اصلی مردم و مسئولان استان ایجاد موزه مناسب و استاندارد برای این اشیا است.

حسن‌پور، افزود: اشیای تاریخی لرستان در دو بخش خلاصه می‌شود که نیازمند موزه‌های تخصصی است.

وی اضافه کرد: یک بخش حاصل کاوش‌های باستان‌شناسی علمی، هدفمند و نظام‌مند است که آن هم در بخش قبل از انقلاب بوده که توسط باستان‌شناسان خارجی کشف شده و بخش دیگر بعد از انقلاب بوده و توسط باستان‌شناسان بومی کشف شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان، گفت: راه‌اندازی و تجهیز موزه سنگ، سفال و سکه در گرو اختصاص ۲۵ میلیارد تومان اعتبار است و موزه بزرگ مفرغ هم تقریباً ۵۰ میلیارد تومان است.

حسن‌پور، اظهار داشت: اعتبارات استانی کفاف این امر را نمی‌دهد و امسال قرار است از محل اعتبارات ملی بخش کوچکی از اعتبارات را به ما بدهند و در سال آینده تکمیل شده این اعتبارات را به ما اختصاص بدهند.

وی با تأکید بر اینکه در دل باغ «گلستان» و قلعه «فلک‌الافلاک» دو موزه طراحی محتوایی شده است، بیان داشت: یکی موزه باشگاه افسران است که قرار است به‌عنوان موزه سنگ، سفال و سکه بهره‌برداری شود و دیگری موزه سربازخانه تاریخی در باغ «گلستان» است که به‌عنوان موزه بزرگ مفرغ قرار است راه‌اندازی شود.