خبرنگار حاضر در صحنه و در این مستند خبری اینگونه روایت میکند:
ساعت 7 صبح روز یکشنبه 30 اردیبهشت هواپیمای شهید رئیسی در فرودگاه شهید مدنی تبریز فرود آمد و بلافاصله با سه بالگرد به بازدید از عملیات اجرایی جاده مرزی بین ایران و آذربایجان موسوم به راهگذر ارس در شمال استان آذربایجان شرقی رفت. حدود ساعت 8 صبح، بالگردها بعد از بازدید هوایی در اطراف روستای کلاله در 160 کیلیومتری تبریز فرود آمدند. دیدار و گفتوگو با مردم برنامهی رئیسجمهور در توقف نیمساعته در این منطقه بود.
حدود ساعت 9 صبح سه بالگرد به سمت سد قیز قلعهسی حرکت کرد و ساعت 9.10 در محدوده سد فرود آمدند. دیدار با آقای الهام علیاف رئیسجمهور آذربایجان برای افتتاح سد برنامه اصلی رئیسجمهور بود. این سد سومین طرح مشترک بین دو کشور بر روی رودخانه ارس است. بعد از مراسم، رئیسی نماز ظهر و عصر را در محل سد بهجا آورده و بعد از گفتوگو با مردم، راهی تبریز شد.
این سد در نقطه صفر مرزی در 10 کیلومتری خداآفرین و 245 کیلومتری تبریز قرار دارد. عزیمت از طریق زمینی، حدود چهار ساعت زمان میبرد و با توجه به فشردگی برنامههای آقای رئیسجمهور، ممکن نبود. ضمن اینکه نزدیکترین فرودگاه به منطقه هم پارسآباد مغان بود که در فاصلهی 120 کیلومتری منطقه قرار داشت.
ساعت 13.10 سه بالگرد عازم تبریز شد و بالگرد آقای رئیسی در وسط قرار داشت و آرایش بالگردی از بالا به پایین بهصورت پلکانی و از راست به چپ بود. مدت پرواز یک ساعت و 15 دقیقه تعیین شده بود.
لحظه پرواز هوا نسبتاً ابری بود ولی خبری از بارش و باد و مه نبود و گزارش هواشناسی بارش باران را برای عصر پیشبینی کرده بود. یکی از اهالی منطقه درباره وضعیت هوا لحظاتی قبل از سانحه صحبت کرده که وضعیت اینچنینیِ هوا در آن مشخص است.
نیمساعت بعد از پرواز در محدودهی معدن مس سونگون، بالگرد به تودهی ابر برخورد میکند؛ خلبان بالگرد رئیسجمهور دستور میدهد که برای عبور از ابرها، ارتفاع بگیرند. دو بالگردِ دیگر عبور کرده و بعد از 1 دقیقه به بالای ابرها رسیدند. شواهد نشان میدهد که جز توده ابر در باقی مسیر، از ابر فشرده و مه خبری نبود و رئیسدفتر رئیسجمهور نیز تصویری از بالای ابرها گرفته است که این وضعیت را نشان میدهد.
هنگام عبور بالگردها از ابر، ارتباط بالگرد حامل رئیسجمهور با دو بالگرد دیگر قطع میشود و تلاش برای برقراری تماس و پیدا کردن موقعیت و نشان بالگرد رئیسجمهور بینتیجه بود. تودهی ابر موجود دید را محدود کرده و جستجوی هوایی بینتیجه ماند. حدود ساعت 14 دو بالگرد حوالی معدن مس سونگون تصمیم به فرود میگیرد تا بازدید زمینی داشته باشند.
ساعت 14.18 یکی از تماسها با تلفن بالگرد حامل رئیسجمهور موفق بود و آیتالله آلهاشم تلفن همراهِ خلبان مصطفوی را پاسخ داد و آقای محرابیان وزیر نیرو در تماس تلفنی پرسید که بقیه کجا هستند و اطراف شما نیستند؟
برقراریِ این تماس امیدها را بر زنده بودن سرنشینان بیشتر کرد. البته؛ میشد با رهیابی تلفن همراه، موقعیت آنان را پیدا کرد ولی یک مشکل وجود داشت، اینکه یک انتن بیتیاس در آن منطقه وجودداشت بود و با استفاده از یک آنتن نمیشد موقعیت دقیق را مشخص کرد اما منطقهای را بین روستاهای اوزی، اردشیر و طویل از توابع ورزقان مشخص شد.
جستجو از چند جبهه آغاز شد و وسعت منطقه و سرد بودن مسیر، کار جستجو را دشوار میکرد. خالی از سکنه بودن و اطلاعات ضد و نقیض مبنی بر دیده شدن بالگرد سانحهدیده، کار را سختتر میکرد.
بعد از سه ساعت، حدود ساعت 17.16 هیچیک از سرنشینان پاسخگوی تماس تلفنی نبود. مه هم منطقه را فرا گرفت و سامانه بارشی در منطقه فعال شد. اینجا بود که پهپادی از ترکیه به کمک گرفته شد و نقطهای را برای بالگرد مشخص کرد اما نیروهای امدادی به منطقه رفتند و مشخص شد اطلاعات نادرست بوده و نشانی پیدا نشد.
بعد از 14 ساعت و حدود 5.30 صبح روز دوشنبه 31 اردیبهشتماه؛ ریزپرندههای ایرانی اولین تصاویر را از محل بالگرد مخابره کردند. تصاویر نشان داد که بالگرد بین روستای اوزی و طویل سقوط کرده و همه سرنشینان به شهادت رسیدهاند.
خلبان بالگرد حامل رئیسجمهور 1.5 دقیقه قبل از سانحه با دو بالگرد دیگر ارتباط داشته و آثار اصابت گلوله در بالگرد مشاهده نشده و بالگردِ حامل رئیسجمهور بعد از برخورد با ارتفاع، دچار آتشسوزی شده است.