به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ،بر اساس گزارش بانک مرکزی تسهیلات پرداختی شبکه بانکی در نیمه اول امسال به بیش از ۲۴۳۶.۲ همت میرسد که ۲۱.۲ درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است. تسهیلات پرداختی شبکه بانکی در این مدت، در مقایسه با سال گذشته ۴ هزار و ۲۵۶ هزار میلیارد ریال افزایش داشته است.
بنا به گزارش بانک مرکزی، ۲۰۳۹.۴ همت از این تسهیلات معادل ۸۳.۷ درصد به کسب و کارها و ۳۹۶.۸ همت معادل ۱۶.۳ درصد به مصرفکننده نهایی پرداخت شده است.
از تسهیلاتی که به کسب و کارها پرداخت شده؛ ۴۲.۹ درصد به خدمات، ۳۵.۷ درصد به صنعت و معدن، ۹.۹ درصد به بخش بازرگانی، ۵.۵ درصد به مسکن و ساختمان و ۶ درصد به بخش کشاورزی اختصاص پیدا کرده است.
در میان کسبوکارها بیشترین تسهیلات پرداختی مربوط به بخش خدمات با ۸۷۳.۹ همت و سهم ۴۲.۹ درصدی و سپس بخش صنعت و معدن با ۷۲۸.۱ همت و سهم ۳۵.۷ درصدی است. تسهیلات پرداخت شده به بخش بازرگانی ۲۰۱ همت، کشاورزی ۱۲۳.۱ همت و بخش مسکن و ساختمان ۱۱۲.۷ همت است.
۱۵۷۳.۶ همت از کل تسهیلات پرداختی به کسب و کارها برای تامین سرمایه در گردش بنگاههای اقتصادی پرداخت شده که شامل ۷۷.۲ درصد از کل تسهیلات این بخش است.
بیشترین هدف از دریافت تسهیلات نیز مربوط به تامین سرمایه در گردش بنگاههای اقتصادی با سهم ۶۴.۶ درصدی و مبلغ ۱۵۷۳.۶ همتی و سپس دریافت تسهیلات برای ایجاد در کسب و کارها با سهم ۱۶.۷ درصدی و مبلغ ۳۳۹.۶ همت است .
در نیمه اول امسال ۱۵۸.۹ همت برای خرید کالای شخصی، ۹۲.۳ همت برای توسعه و ۷۸.۴ همت نیز قرضالحسنه ضروری پرداخت شده است.
در این مدت ۷۱.۶ همت وام قرضالحسنه ازدواج و ۱۷ همت نیز وام قرضالحسنه فرزندآوری پرداخت شده است.
سهم وام پرداخت شده به خانوار در نیمه اول سال گذشته ۱۴.۹ درصد بوده، اما امسال به ۱۶.۳ رسیده که افزایش ۱.۴ واحد درصدی را نشان میدهد.
از کل تسهیلات پرداختی ۲۱.۴ درصد مربوط به وامهای خرد است و در نیمه اول امسال بیش از ۵ هزار و ۲۱۰ هزار میلیارد ریال وام خرد پرداخت شده است.
در نیمه اول امسال بیش از ۴۱۳ هزار میلیارد ریال تسهیلات خرد هم از طریق کارتهای اعتباری به خانوار پرداخت شده که با احتساب این وامها، سهم بخش خانوار به ۱۷.۷ درصد و سهم پرداخت وامهای خرد هم به ۲۲.۷ درصد افزایش پیدا میکند.