تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استانها
لینک : econews.ir/5x3620669
شناسه : 3620669
تاریخ :
جشنواره‌ای به زیبایی یاقوت‌های هورامان+عکس اقتصاد ایران: دومین جشنواره انار استان کردستان با حضور استاندار و مسوولان استانی و شهرستانی و هزاران نفر از گردشگران داخلی و خارج استان در روستای هدف گردشگری دله‌مرز سروآباد برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ،روستای زیبای دله‌مرز در منطقه اورامانات استان کردستان امروز میزبان دومین جشنواره انار بود، به همین منظور و برای پوشش خبری این جشنواره با یک تیم رسانه‌ای از سنندج راهی سروآباد شدیم که حدود سه ساعت تا رسیدن به روستای دله‌مرز طول کشید.

از جاده‌های پر پیج و خم این منطقه گذشتیم و هر چه به محل برگزاری جشنواره نزدیک‌تر می‌شدیم، تردد خودروها و جمعیت بیشتر و بیشتر می‌شد، به ورودی روستا که رسیدیم جمعیت زیادی را از دور مشاهده کردم، جمعیتی که در اکثر جشنواره‌های استانی کردستان دیده می‌شود و نشان از قدرشناسی این مردم و علاقه آنان به گردش و گردشگری است. 

مردم زیادی برای حضور در این جشنواره آمده بودند، تورهای گردشگری نیز این هفته مقصد خود را جشنواره انار دله‌مرز  انتخاب کرده بودند و در این میان گردشگرانی نیز از دیگر استان‌های کشور همچون تهران، تبریز و ... در این جشنواره زیبا حضور داشتند.

به محل برگزاری جشنواره که رسیدیم، بعد از دقایقی مراسم آغاز شد. جمعیت باشکوهی در این مراسم حضور داشتند و وجود رودخانه سیروان نیز در روستای دله‌مرز زیبایی خاصی به این مراسم بخشیده بود.

ثانیه به ثانیه به جمعیت اضافه می‌شد و اجرای برنامه‌های متنوع از جمله سیاچمانه، دف‌نوازی و گروه‌های نمایش و ... کافی بود تا جمعیت زیادی ایستاده این جشنواره را نگاه کنند.

مردم این روستا با میزبانی بسیار خوب از گردشگران ثابت کردند که شایسته بهترین خدمات هستند و تقریبا همچون دیگر روستاهای استان از امکاناتی برخوردار بودند، اما موضوعی که به یک مشکل تبدیل شده بود، عدم آنتن‌دهی موبایل در این روستا بود  که مردم به عنوان یک نیاز آن را از مسوولان مطالبه کردند. 

کردستان سرزمین جشن‌ها و جشنواره‌ها

استاندار کردستان در این جشنواره ضمن تقدیر از میزبانی خوب مردم این روستا برای برگزاری این مراسم اظهار داشت: امروز استان کردستان سرزمین جشن‌ها و جشنواره‌ها شده و افتخار میکنیم که اینچنین استقبال باشکوهی صورت گرفته است.

اسماعیل زارعی‌کوشا با بیان اینکه در سال گذشته بخشی از جاده روستای ژریژه تا دله‌مرز آسفالت شده است، افزود: باقی‌مانده جاده این مسیر تا سال آینده نیز آسفالت و تحویل مردم داده خواهد شد. 

وی همچنین ابراز امیدواری کرد: تا سال آینده زمین چمن مصنوعی این روستا در کنار رودخانه سیروان احداث شود.

استاندار کردستان در ادامه وعده داد، با توجه به اینکه این روستا مشکل آنتی‌دهی موبایل دارد، تا دو هفته آینده مشکل آنتن را حل خواهیم کرد.

دستاوردهای سفر رئیسی در سروآباد

فرماندار سروآباد نیز در این مراسم ضمن قدردانی از مردم بابت حضور باشکوه در این مراسم اظهار داشت: در سفر اخیر رئیس جمهور به کردستان، پروژه‌های مهم و بر زمین مانده در سروآباد افتتاح شد که از جمله آنها می‌توان به افتتاح پمپاژ آب باغات بعد از ۲۰ سال اشاره کرد.

حسن زارعی دیگر پروژه‌ها را بهره‌برداری از فاز دوم جاده کامیاران ـ سروآباد، سایت اداری سروآباد و مدرسه دبیرستان ۱۲ کلاسه در اورامان نام برد و گفت: این تغییر و تحول کیفی در استان نیازمند قدردانی از طرف مردم است.

وی با اشاره به اینکه از ۷ هزار و ۳۰۰ هکتار از باغات استان کردستان، چهار هزار و ۳۰۰ هکتار آن در شهرستان سروآباد وجود دارد، خاطرنشان کرد: حدود ۷۰ درصد از انار استان در شهرستان سروآباد تولید و برداشت می‌شود.

فرماندار سروآباد یکی از مهم‌ترین اهداف این جشنواره را معرفی سروآباد و تولیدات باغی بخصوص محصول انار اعلام کرد و با بیان اینکه محصول انار در گردشگری کشاورزی و کارآفرینی در شهرستان سروآباد نقش مهمی دارد، خاطرنشان کرد: برگزاری این چنین جشنواره‌هایی باعث ایجاد انگیزه در نسل جوان برای توسعه پایدار در این شهرستان می‌شود.

وی افزود: معرفی و نمایش موسیقی سنتی، آیین های محلی، آداب و سنت مردم شهرستان و شناساندن ظرفیت‌های گردشگری و صنایع دستی این منطقه از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره است. 

فرماندار سروآباد ادامه داد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در سال آینده به کمک جهاد کشاورزی، در محور ژریژه و اورامانات دو بازارچه برای فروش محصول انار و سایر محصولات کشاورزی شهرستان ایجاد خواهد شد.

زارعی با تاکید بر اینکه برگزاری این بازارچه‌ها نقش مهمی در فروش محصولات دارد، افزود: در این بازارچه‌ها محصولات مستقیما و بدون واسطه به بازارهای استان و حتی از خارج از کشور تزریق می‌شود.

فرماندار سروآباد  به ثبت سه رویداد گردشگری استان کردستان در تقویم گردشگری کشور اشاره کرد و گفت: دو رویداد آن شامل مراسم پیرشالیار و کومسای در منطقه اورامانات بوده و این مژدهای خوب برای مردم این منطقه است. 

زارعی در بخش دیگری از سخنان خود با اذعان به وجود امنیت و آسایش این روستا در بین قله شاهو و کوسالان گفت: تا سال گذشته هیچ مسئولی در این شهرستان حضور پیدا نمی‌کردند و امروز به واسطه این امنیت مدیران عالی استان بدون هیچ دغدغه‌ای در این مکان حضور پیدا می‌کنند.

هورامان قطب گردشگری کردستان

دهیار روستای دله‌مرز نیز گفت: این جشنواره سرآغاز برای توجه بیشتر مسئولان کشوری و استانی در این منطقه و زمینه‌ساز توسعه خواهد بود.

شهرام رفیق‌دوست با بیان اینکه این توجهات به توسعه بیشتر باغات کمک خواهد کرد، گفت: هورامان با باغات انار، کلاش و گیوه و مجتمع‌های شیلات قطب گردشگری است که تاثیر به سزایی در رونق گردشگری و اقتصاد مردم خواهد داشت.

برگزار غرفه‌های صنایع دستی، غذا و محصولات کشاورزی و فرآورده‌های انار از دیگر برنامه‌هایی بود که در حاشیه این جشنواره برگزار شد.