تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : فرهنگ
لینک : econews.ir/5x3610114
شناسه : 3610114
تاریخ :
وزیر ارشاد: سیاست ما گسترش فرهنگ و هنر کشور است اقتصاد ایران: مراسم اختتامیه بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار فخرالدین اسعدگرگانی شهر گرگان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، آئین پایانی بخش‌های مختلف بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی دیشب با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی‌محمد زنگانه استاندار گلستان، محمود سالاری معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، کاظم نظری مدیر کل هنر‌های نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اسرافیل فرج‌اللهی مدیرعامل انجمن هنر‌های نمایشی ایران، محمد رعیت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان، غلامرضا منتظری نماینده گرگان و آق‌قلا در مجلس شورای اسلامی، ایمان شمسایی مدیرکل مطبوعات داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار فخرالدین اسعدگرگانی شهر گرگان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم بعد از تلاوت کتاب آسمانی قرآن و سرود ملی کشورمان و پخش نماهنگی به مناسبت میلاد حضرت محمد (ص)، گروه هنرمندان استان البرز متشکل از علی صابر از پیشکسوتان هنر شبیه‌خوانی، امیرحسین زارع نوازنده تمبک، محمد حاجی‌محمدی نویسنده، کارگردان و بازیگر نمایش‌های آیینی، مهدی روشنی مرشد زورخانه به اجرای برنامه پرداختند.

در ادامه مراسم اختتامیه بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تجربه برگزاری جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی سنتی به تجربه نوینی تبدیل شده که با همراهی استان‌های مختلف و همت هنرمندان داخلی و خارجی شرکت کننده کار مهمی را به سامان رساندند.وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش می‌کند تا بودجه فعالیت‌های هنری استان‌ها در سه حوزه تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی افزایش پیدا کند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: خوشحالم که شعار عدالت فرهنگی در جای جای کشور خود را نشان داده است. آمار خوب تماشاگران جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی مایه دلگرمی و در راستای تحقق این شعار است. مردم کشورمان به آیین‌ها و هنرهای اصیل خود احترام می‌گذارند و دوست دارند این هنرها ترویج پیدا کنند.

اسماعیلی تأکید کرد: ما در همه حوزه‌های مختلف فرهنگی هنری کشور تلاش می‌کنیم تا این دارایی‌های عظیم حفظ شود. این سرمایه‌ها با هیچ چیز دیگری قابل مقایسه نیست و هرچه قدر این دارایی‌ها پر رنگ‌تر باشد جامعه نیز با شرایط پرامیدی به راه خود ادامه می‌دهد. مسیری که خیلی‌ها تلاش می‌کنند این شرایط در فضای رخوت‌انگیزی هدایت شود چون می‌دانند اگر سرعت در این مسیر باشد کشور به قله پیشرفت می‌رسد.

وی یادآور شد: ما باید به ظرایف مختلف حوزه هنر توجه داشته باشیم. سیاست ما گسترش فرهنگ و هنر کشور است اما سیاست بدخواهان خاموشی این عرصه است. خوشبختانه ما در مقابل این نگاه منفی پرونده و کارنامه روشنی داریم و توانسته‌ایم به واسطه همراهی هنرمندان شریف کشورمان نشاط را در حوزه فرهنگ و هنر کشور بازیابی کنیم. مسیری که این روزها دوباره رونق را به فرهنگ و هنر کشور برگردانده و روزهای کم نظیری را برای ما فراهم ساخته است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش می‌کند تا بودجه فعالیت‌های هنری استان‌ها در سه حوزه تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی افزایش پیدا کند.

تجلیل از برگزیدگان 

در بخش پایانی این مراسم از اصغر تشکری از خراسان رضوی، پرویز سنگ سهیل از مازندران، تقی نصیری از گلستان، محمدحسین خطیب از بوشهر، مرحوم عطاالله صفی‌پور از گلستان، سید حمزه حسینی از گلستان، مرحوم نورمحمد اسکندری از گلستان، حسن رستمانی از گلستان، داود سعیدی از گلستان تجلیل و از نمایندگان گروه‌های تاجیکستان، ارمنستان و چین قدردانی شد.

همچنین از علی آزادنیا کارگردان نمایش «آخرین بازی» از خراسان رضوی، کفایت جادری کارگردان نمایش «گلزخم» از خوزستان، کاوه مهدوی کارگردان نمایش «در انتظار گورو» از تهران، «فهیمه علی‌آبادی کارگردان نمایش «مجلس آهوخوانی» از تهران، شاپور ترکمن‌سرایی کارگردان نمایش «جیک و بوک» از خراسان رضوی، عبدالمحمد انصاری کارگردان نمایش «دلدشو» از بوشهر، سارا یزدانی کارگردان نمایش «اودنگ» از مازندران، شهروز ابری کارگردان نمایش «آتلان از سرزمین شمالی» از گلستان که در بخش آزاد جشنواره حضور داشتند، قدردانی شد.

بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی با دبیری احمد جولایی از یکم تا یازدهم مهر در بخش‌های «رادیو تئاتر» و «نمایشگاه هنرهای نمایشی» به میزبانی تهران، «صحنه‌ای» (ویژه-آزاد) و «بین‌الملل» به میزبانی استان گلستان (گرگان و کردکوی)، «شبیه‌خوانی» به میزبانی استان مرکزی (تفرش)، «نمایش‌های فردی، نقالی، روایت‌های ملی و کارآواها» و «معرکه‌ها، آئین‌ها و بازی‌های نمایشی» به میزبانی استان چهارمحال و بختیاری (شهرکرد، بروجن و جونقان)، «عروسکی» و «دانشجویی صحنه» به میزبانی خراسان شمالی (بجنورد) و «سمینارهای پژوهشی» و «نمایشنامه‌نویسی» به میزبانی آذربایجان شرقی (تبریز) برگزار شد.