ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، مجلس در ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه یک فوریتی الحاق ۵ تبصره به ماده دو قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان و ارجاع شده با مواد ۴ تا ۹ موافقت کرد.
فراخوان مودیان مشمول مالیات بر ارزش افزوده
بر اساس این گزارش، طبق ماده ۴ سازمان امور مالیاتی موظف است مودیان مشمول مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال ۸۷ را که تا زمان تصویب این قانون فراخوان نشدند، طبق جدول زمان بندی که توسط رییس سازمان مالیاتی پیشنهاد شده و به تایید وزیر اقتصاد خواهد رسید تا پایان سال ۱۴۰۲ به تدریج فراخوان کند.
مودیان موضوع این ماده تا زمان فراخوان، مجاز به دریافت مالیات بر ارزش افزوده از خریداران نیستند. دریافت کننده مشمول تبصره ۲ ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده بوده و وجه دریافتی باید پرداخت کننده، مسترد شود. همچنین مالیات بر ارزش افروده پرداختی توسط این دسته از مودیان مادامی که توسط سازمان امور مالیاتی فراخوان نشدند به عنوان اعتبار مالیاتی برای آنان منظور نمیشود.
تغییر در قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان
بر اساس ماده ۵ هم از ابتدای ماده ۲ قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان تا عبارت "نسبت به ثبت نام در سامانه مؤدیان اقدام کنند"، حذف و عبارت "سازمان مکلف است ظرف یک هفته از تاریخ راهاندازی سامانه مودیان نسبت به ثبت نام و عضویت تمامی مودیان در سامانه مؤدیان و تخصیص کارپوشه اختصاصی به آنها اقدام کند". همچنین سازمان موظف است حداکثر ظرف یک هفته پس از ثبتنام مودیان در نظام مالیاتی، نسبت به ثبت نام و عضویت و نیز تخصیص کارپوشه اختصاصی در سامانه مؤدیان اقدام کند. در صورت عدم اجرای این حکم توسط سازمان برای مودیانی که در نظام مالیاتی ثبتنام کردهاند، مودیان مشمول جرائم مربوط به عدم عضویت یا عدم ثبت نام در سامانه مودیان نمیشوند" جایگزین آن میشود.
وظیفه بانک مرکزی
بر اساس ماده ۶ هم این متن به عنوان تبصره یک به ماده 5 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان الحاق و عنوان تبصره این ماده به تبصره دو تغییر مییابد:
بانک مرکزی موظف است ظرف دو ماه پس از ابلاغ این قانون، مطابق ساختار اعلامی توسط سازمان به رسید پرداخت صادره توسط دستگاههای کارتخوان و گزارش الکترونیکی درگاههای الکترونیکی پرداخت، شماره منحصر به فرد مالیاتی تخصیص دهد و آن را در رسید یا گزارش پرداخت مذکور درج کند. همچنین موظف است اطلاعات رسید یا گزارش پرداخت هر روز را حداکثر تا پایان روز بعد به سامانه مودیان منتقل کند.
در بند ب اصلاحی ماده ۶ نیز این متن به عنوان تبصره سه به این ماده الحاق میشود:
تبصره ۳- کلیه دستگاههای اجرایی موضوع ماده 29 قانون برنامه پنجساله ششم توسعه و ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری و سازمانهای وابسته به آنها که حسب مقررات قانونی متولی رصد و دریافت اطلاعات مربوط به جریان کالا و خدمات از مبادی تولید و واردات تا سطح خردهفروشی از طریق سامانههای دولتی از قبیل سامانه جامع تجارت ایران و سامانه ثبت الکترونیکی معاملات نفتیثامن موضوع قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز هستند، موظفند با رعایت الزامات صدور صورتحساب الکترونیکی موضوع این قانون، اطلاعات را به ترتیبی که سازمان مقرر میکند به سامانه مؤدیان منتقل کنند. در این صورت مودیان تکلیفی در خصوص ثبت مجدد اطلاعات یا صدور مجدد صورتحساب الکترونیکی معاملات ندارند.
تعرفه خدمات شرکتهای معتمد
طبق ماده ۷ هم متن زیر به عنوان تبصره ماده 26 به قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان الحاق میکند:
تبصره- سازمان موظف است تعرفه خدمات شرکتهای معتمد در خصوص صدور صورتحسابهای الکترونیکی را مطابق تعرفه تعیین شده توسط شورای اقتصاد از محل وصولیهای جاری مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کند. بدین منظور حساب مخصوصی در خزانهداری کل کشور برای این امر ایجاد میشود و اعتبار لازم برای اجرای مفاد این امر به طور سالانه در قوانین بودجه سنواتی پیشبینی و 100 درصد تخصیص یافته خواهد بود.
حکم این تبصره در خصوص تعرفه صدور صورتحساب الکترونیکی اشخاص از قبیل دفاتر ثبت اسناد رسمی و مراکز تعویض پلاک که موظفند به موجب این قانون اطلاعاتی غیر از اطلاعات خرید و فروش خود را در اختیار سازمان قرار دهند نیز جاری است. همچنین تا پایان سال 1405 هزینه آموزش مودیان و فرهنگ سازی اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان از محل اعتبار این حکم قابل پرداخت است .
اصلاحیه قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان
همچنین طبق ماده ۸ متن زیر به عنوان ماده 14 مکرر به ابتدای فصل سوم قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان الحاق شد:
سازمان میتواند ماخذ محاسبه مالیات و عوارض فروش گروههایی از مودیان را که میزان فروش سالانه آنها کمتر از نصاب تعیین شده توسط وزارت اقتصاد است با توجه به میزان فروش آنها در هر دوره مالیاتی و ضریبی که توسط سازمان تعیین میشود، محاسبه و مالیات آن را پس از کسر اعتبار قابل قبول دریافت کند.
ضریب مذکور و اعتبار قابل قبول بر اساس ترکیب اقلام خریداری شده توسط مودی که در سامانه مودیان ثبت شده و با توجه به نرخ مالیات بر ارزش افزوده اقلام در چارچوب آییننامه اجرایی این ماده که ظرف یک ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن قانون، توسط سازمان تهیه و به تصویب هیئت وزیران میرسد، محاسبه می شود. در صورت خرید سایر مودیان از مودیان موضوع این بند، این خریدها مبنای محاسبه اعتبار مالیاتی نیست و به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی پذیرفته نمیشود. همچنین مصرف کنندگان نهایی که از مؤدیان موضوع این بند خرید کنند، مشمول حکم ماده 18 این قانون نمیشوند.
طبق ماده ۹ واژه "سه برابر" در عبارتهای "بیشتر از سه برابر فروش اظهار شده" و "بیشتر از سه برابر معافیت سالانه" ماده 6 قانون سامانه مؤدیان به "پنج برابر" اصلاح میشود.
همچنین عبارت "در صورتی که فروش اظهار شده مودی در دوره مشابه سال قبل که مالیات آن به سازمان پرداخت شده یا ترتیب پرداخت آن داده شده است کمتر از معافیت سالانه موضوع ماده 101 قانون مالیات های مستقیم باشد، پنج برابر معافیت سالانه موضوع ماده 101 ملاک عمل خواهد بود." پس از عبارت "که مالیات آن به سازمان پرداخت شده یا ترتیب پرداخت آن داده شده است، باشد." در این ماده الحاق میشود.
تلگرام اصلی بورس پرس : t.me/boursepressir
انتهای پیام