تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استانها
لینک : econews.ir/5x3536332
شناسه : 3536332
تاریخ :
ارسال ۴ پرونده صنایع دستی برای ثبت جهانی اقتصاد ایران: عنبران- معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: چهار پرونده صنایع دستی برای ثبت جهانی به شورای جهانی صنایع دستی ارسال شده و در نوبت بررسی نهایی است.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، مریم جلالی عصر دوشنبه در جشن ملی گلیم در عنبران اظهار کرد: هیچکس نمی‌تواند ظرفیت‌های بی بدیل استان اردبیل را در حوزه صنایع دستی انکار کند و این استان الهام بخش نقش‌ها، طرح‌ها و تکنیک‌های متنوع در هنرهای سنتی و صنایع دستی است.

وی تصریح کرد: نمودی از این صنایع دستی و هنرهای سنتی را می‌توان در گنبدها و مقبره‌های آثار به جای مانده از تاریخ کهن مشاهده کرد که در هنر سایر حوزه‌ها نیز تجلی پیدا کرده است.

معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: از پارچه گرفته تا شیشه، چرم و چوب ظرفیت خوبی در حوزه تهیه و تدارک مواد اولیه فراهم آمده و قطعاً در این حوزه نباید به ادبیات توصیفی اکتفا کرد بلکه با گذر از توصیفات زیبا باید این ظرفیت‌ها را به یک سرمایه ارزشمند تبدیل کرد.

جلالی افزود: اتصال ظرفیت‌های صنایع دستی به ادبیات توسعه و رونق اقتصادی در سال «مهار تورم و رشد تولید» هدف اصلی است و ما باید در این حوزه به ایجاد اشتغال و توانمندسازی هنرمندان در قالب کارگاه‌ها و گروه‌های کاری دقت و توجهی بیشتری داشته باشیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در کنار معیشت هنرمندان، توسعه صادرات محصولات صنایع دستی بسیار مهم است و هدف ما این است تا با پرداخت تسهیلات از منابع مختلف به ویژه تبصره ۱۸ و ۱۶ به فعالان این حوزه کمک کنیم.

جلالی ضرورت انتقال دانش شاغلان این حوزه را به حوزه‌های دیگر یادآور شد و اضافه کرد: در حوزه آموزش و شبکه تولید و توزیع، به نحوی عمل می‌کنیم تا زمینه مساعد برای ظهور و بروز ابعاد تعریف شده فراهم آید.

وی افتتاح موزه صنایع دستی اردبیل و برگزاری جشنواره ملی گلیم را در عنبران در راستای معرفی اردبیل به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو اعلام کرد و ادامه داد: باید صنایع دستی را در قالب این رویداد به دنیا معرفی کنیم.

جلالی بیان کرد: به اذعان همه کارشناسان صنایع دستی این استان از اصالت، زیبایی و تنوع خاص برخوردار است و باید تولیدات هویت بنیان در این حوزه به اقتصاد هویت بنیان تبدیل شود.

وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: محصولات صنایع دستی استان اردبیل به تناسب اقلیم و شاخصه محیط زیست متمایز از سایر تولیدات است و در آن هویت فرهنگی، تاریخی و حتی ارزشی مورد توجه قرار گرفته است.

جلالی نمونه این کارهای هنری را نقش آفرینی ورنی، تولید محصولات منبت از چوب، چرم دوزی، سفالگری و… اعلام کرد و گفت: این شاخصه‌های متمایز در استان اردبیل شرایطی را رقم زده تا ارتقای تولید و رونق را در این حوزه شاهد باشیم.

وی تصریح کرد: باید هم به آموزش، هم فروش و هم به نمایش به عنوان سه شاخصه اصلی توجه داشته باشیم تا توسعه صنایع دستی را با یک رویکرد و نگاه جهانی شاهد باشیم.

جلالی افزود: امروز را به نام روز «تعاملات فرهنگی» در هفته جهانی صنایع دستی نامگذاری کردیم تا با محوریت اردبیل نمود و نمایشی از این تعاملات فرهنگی را با کشورهای مختلف به ویژه همسایه شاهد باشیم.

وی در مورد آخرین وضعیت ارسال پرونده‌های صنایع دستی به شورای جهانی خاطرنشان کرد: چهار پرونده ارسال شده و ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی در حال بررسی نهایی و تکمیل این پرونده‌ها هستند که امیدواریم برای هر چهار پرونده صنایع دستی نشان جهانی صادر شود.

جلالی با دعوت از رئیس شورای جهانی صنایع دستی به کشور و سفر به استان اردبیل اضافه کرد: امیدواریم حضور رئیس شورای جهانی صنایع دستی در اردبیل و عنبران زمینه‌ای را فراهم کند تا ما بتوانیم شهر عنبران را که پیش از این شهر ملی گلیم معرفی شده در سطح جهانی معرفی کنیم.

معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیان کرد: در کنار شهر عنبران، خود اردبیل نیز از ظرفیت‌های خوبی برخوردار است تا به عنوان شهر جهانی صنایع دستی به دنیا معرفی شود که در این زمینه نیز اقدامات مؤثر آغاز شده است.