تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : صفحات
لینک : econews.ir/5x3526496
شناسه : 3526496
تاریخ :
مقایسه باتری لیتیومی با باتری UPS اقتصاد ایران: افراد زیادی هستند که از خود می‌پرسند تفاوت بین باتری ups و باتری لیتیومی در چیست؟ آیا می‌توان به‌جای یکدیگر از آن‌ها استفاده کرد؟

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

 قبل از اینکه بخواهیم به این سوال پاسخ دهیم ابتدا می‌خواهیم ببینیم که باتری لیتیومی و باتری ups چه هستند. در این مطلب ابتدا در مورد هر یک از این دو باتری صحبت می‌کنیم و سپس با بیان کاربردهای هر یک متوجه تفاوت‌های این دو نوع باتری خواهیم شد. پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا بتوانید پاسخ سوال‌های خود را به دست بیاورید.

باتری UPS چیست؟

برای اینکه بتوانیم با تفاوت بین باتری UPS و باتری لیتیومی آشنا شویم لازم است که ابتدا تعاریفی از هر دو باتری و کاربردهای آن را بیان کنیم.

یو پی اس دستگاهی است که به مدیریت جریان برق در دستگاه‌های الکترونیکی مختلف می‌پردازد. این دستگاه با اصلاح نوسانات برق دستگاه می‌تواند جریان متناوب و بدون نویز را به دستگاه مقصد بفرستد. همچنین با کمک باتری UPS می‌تواند انرژی لازم برای زمان برق یا نوسانات شدید جریان برق را ذخیره کند.

با کمک باتری‌های UPS می‌توانید قبل از اینکه برق باتری UPS به پایان برسد، اطلاعات خود را ذخیره نمایید و سپس از برنامه خارج شوید تا اطلاعاتتان از بین نرود. این دستگاه در صنایع کوچک و بزرگ سازمان‌ها، ادارات و مراکز بهداشتی و درمانی کاربرد مهمی دارد. در کل یو پی اس‌های اداری و صنعتی برای دستیابی به یک منبع برق بدون وقفه در زمان قطع برق یا نوسانات آن می‌باشد.

باتری UPS

کاربرد باتری ups

استفاده از باتری ups در اغلب دیتا سنترها و مراکز نگهداری سرور ضروری است. این باتری‌ها با توجه به کاربردی که دارند و نیازهایی که باید برطرف کنند طراحی می‌شوند. این نیازها شامل اصلاح جریانات غیر استاندارد، کنترل ورود و خروج برق، روشن نگه داشتن دستگاه‌های متصل بعد از قطع برق، نویزگیری جریانات، اصلاح جریانات غیر استاندارد، تامین برق در زمان خاموشی و ... می‌باشد. یکی از وظایفی که دستگاه ups در دیتا سنترها و مراکز داده دارد جلوگیری از خاموشی ناگهانی می‌باشد که از آسیب به اطلاعات و از دست رفتن داده‌ها جلوگیری می‌کند. این وظیفه به این صورت انجام می‌شود که با کمک انرژی ذخیره شده در باتری، دستگاه‌های متصل می‌توانند برای مدت معلومی روشن نگه داشته شوند. باتری‌ها می‌توانند به موقع وارد مدار شده و با قطع برق انرژی مورد نیاز را تامین کنند تا هیچ گونه خاموشی در آن لحظه اتفاق نیفتد.

انواع باتری ups

یکی از روش‌هایی که بر اساس آن می‌توان باتری ups را تقسیم بندی کرد متریال و مواد شیمیایی سازنده آن می‌باشد. استفاده از متریال و مواد مختلف در طول عمر باتری و عملکرد آن نقش مهمی دارد. به طور کلی باتری‌های ups در چهار دسته زیر تقسیم بندی می‌شوند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند:

بنابراین متوجه شدیم که یکی از انواع باتری‌های یو پی اس، باتری‌های لیتیومی می‌باشد که قابلیت شارژ دارند اما کاربرد آن‌ها متفاوت می‌باشد.

باتری لیتیومی چیست؟

باتری‌های لیتیوم یون که در زبان انگلیسی Li-ion نامیده می‌شوند، نوعی باتری قابل شارژ می‌باشند که وقتی تخلیه می‌شوند ‌یون‌های لیتیوم از الکترود منفی به الکترود مثبت مهاجرت می‌کنند. اما در هنگام شارژ شدن خلاف این حرکت انجام می‌شود. باتری‌ لیتیومی به دلیل پیشرفت تکنولوژی و افزایش قابلیت شارژ، جایگاه خوبی در بین باتری‌های UPS پیدا کرده است. از جمله مزیت‌های این نوع باتری‌ها، ظرفیت توان بالا، طول عمر بالا و راندمان بیشتر می‌باشد. این باتری‌ها معمولا در وسایل الکترونیکی قابل حمل و وسایل نقلیه الکتریکی کاربرد دارند. همچنین در کاربردهای هوافضا و نظامی نیز کاربرد رو به افزایشی پیدا کرده‌اند.

باتری‌های لیتیومی دارای بالاترین چگالی انرژی هستند که تقریبا دو برابر انرژی قابل دسترسی از باتری‌های نیکل کادمیوم را فراهم می‌کنند. این باتری‌ها بیشتر برای تامین انرژی در دستگاه‌های الکترونیکی قابل حمل کاربرد دارند.

باتری لیتیومی

کاربرد باتری لیتیومی

محبوب‌ترین شیمی باتری قابل شارژ، لیتیوم یون می‌باشد که امروزه بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. باتری‌های لیتیومی برای استفاده در دستگاه‌هایی که هر روز از آن‌ها استفاده می‌کنیم مانند تلفن همراه یا وسایل نقلیه الکتریکی به کار می‌روند. کاربردهای اصلی باتری لیتیومی قابل شارژ در دستگاه‌های الکترونیکی قابل حملی مثل دوربین دیجیتال، تبلت، تلفن همراه، سیستم موقعیت یاب جهانی و لپ تاپ می‌باشد. هر چند باتری‌های لیتیومی نیازهای صنعت الکترونیک قابل حمل امروزی را پوشش می‌دهند اما خوودروهای الکتریکی در آینده نیز به فناوری باتری‌های لیتیوم یون وابسته خواهند بود.

تفاوت باتری لیتیومی با باتری ups

باتری‌های لیتیومی و ups هر دو فوق العاده مفید هستند و کمک زیادی به زندگی روزمره بیشتر مردم می‌کنند. کاربردهای آن‌ها بی پایان است، از فناوری پزشکی تا ماشین‌های اسباب بازی کنترل از راه دور استفاده دارند و تصور دنیای مدرن بدون آن‌ها دشوار است. هر دوی این نوع باتری‌ها نوعی نیروی قابل حمل را فراهم می‌کنند، آن‌ها بدون توجه به جایی که هستید، یک مدار الکتریکی سازگار را شارژ می‌کنند.

همانطور که بیان کردیم باتری لیتیومی یک نوع از باتری‌های یو پی اس می‌باشد که قابلیت اطمینان بیشتری نسبت به باتری‌های سنتی دارد. این باتری‌های لیتیومی از نوع سلولی هستند که هر تک سلول آن برای مدیریت عملکرد به‌صورت جداگانه استفاده می‌شود. این نوع باتری‌ها سبک و اندازه کوچکی دارند و به همین دلیل می‌توان آن را در هر فضایی قابل استفاده دانست. در کل این نوع باتری شارژدهی بالا با سرعت بالایی دارد بنابراین می‌توان از آن در سیستم‌های مختلفی استفاده کرد. باتری‌های لیتیومی گرمای کمتری نسبت به دیگر باتری‌ها تولید می‌کنند.

 باتری ups بهتر است یا باتری لیتیومی؟

همانطور که گفتیم هر باتری دارای کاربردهای خاص خود و مزایا و معایبی خود می‌باشد. اما مزایا و معایب این باتری‌ها بر اساس کاربردشان متفاوت می‌باشد. در نتیجه نمی‌توان گفت باتری نوع لیتیومی بهتر است و یا یو پی اس. هر یک از این باتری‌ها با توجه به کاربردی که دارند، در هر کار بدترین و بهترین نوع آن‌ها مشخص می‌شود. بنابراین بهترین نوع باتری لیتیومی یا باتری یو پی اس سازگارترین این باتری‌ها با کار شما می‌باشد.

 خرید باتری ups و باتری لیتیومی

خرید باتری ups و تعویض به موقع آن یکی از کارهای مهم می‌باشد. اگر شما یک دستگاه ups در سازمان خود دارید و یا دستگاهی دارید که از باتری لیتیومی استفاده می‌کند، سلامت و کارکرد دستگاه شما به باتری لیتیومی و یا یو پی اس بستگی دارد. بنابراین اگر هر یک از این باتری‌ها دچار مشکل شدند و یا عمرشان به پایان رسید باید آن را در اسرع وقت تعویض کنید. لازم است بدانید که هرچه این باتری‌ها از مواد مرغوب‌تری تولید شده باشند، قیمت آن‌ها نیز بیشتر خواهد بود. از آنجا که استفاده از باتری‌های لیتیومی و یو پی اس در دستگاه‌ها حیاتی است، توصیه می‌کنیم که به دنبال بهترین نوع این باتری‌ها باشید‌. برای خرید باتری ups و باتری لیتیومی ابتدا باید استانداردهای جهانی و نیازهای دستگاه خود را بشناسید. اگر می‌خواهید بهترین خرید را داشته باشید باید از متخصصین این امر مشورت و راهنمایی بگیرید.