اسماعیلی ادامه داد: حضور امت در میدان، رکن نهضت امام خمینی(ره) بود و پیروزی انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن با گردهم آمدن مردم حول امام(ره) به دست آمد.
وی برپایی سی امین نمایشگاه قرآن کریم همزمان با نوروز و ماه مبارک رمضان و استقبال گرم مردمی از آن را اتفاقی کم نظیر توصیف کرد و گفت: پس از اتفاقات نیمه دوم سال گذشته عده ای نگران کمرنگ شدن حضور مردم در رویدادهای فرهنگی بودند و عده ای دیگر نگران از هنجارشکنی در این رویدادها. اما حضور پررنگ و عزم راسخ مردم، همه تصورات را برهم زد تا تلاش بدخواهان برای تحریم فعالیتهای فرهنگی هنری ناکام بماند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر این که سی امین نمایشگاه قرآن بدل به رخدادی عزتمندانه برای فرزندان امام(ره) و رهبر معظم انقلاب شد، گفت: نمایشگاه قرآن کریم نشان داد اکثریت مطلق مردم ایران به انقلاب اسلامی پایبند و عاشق امام امت هستند.
وزیر فرهنگ با اشاره به تاثیرگذاری بخش های مختلف نمایشگاه قرآن گفت؛ علاوه بر موفقیت بخش های اصلی و جنبی، بخش بین الملل نمایشگاه امسال شاهد حضور دو وزیر فرهنگ و مقاماتی از کشورهای اسلامی بود تا سالی باشکوه برای دیپلماسی قرآنی و تشکیل مجامع قرآنی بین المللی آغاز شود.
اسماعیلی با اشاره بازدید هفت میلیون نفر از سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران گفت: مردم همچون نمایشگاه قرآن، در نمایشگاه بینالمللی کتاب نیز پایبندی به عفاف و حجاب را به رخ کشیدند و ارزش های انقلاب اسلامی را تحکیم کردند.
وی یادآور شد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش می کند با تسهیل گری، نظارت و حمایت از گروه های مردمی قدرت مردم ایران را در رویدادهای فرهنگی هنری به رخ جهانیان بکشد.
وزیر فرهنگ در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که رویدادهای قرآنی منحصر و محدود در تهران نیست، گفت: نور قرآن در همه شهرهای کشور تابیدن گرفته و مطالبات قرآنی در صدر انتظارات فرهنگی مردم قرار دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: توجه خاص رهبری معظم انقلاب به مجالس قرآن و استقبال چشمگیر مردم سراسر کشور از این مجالس بهترین ظرفیت در برابر تهاجم فرهنگی دشمنان است، بنابراین می توان با پیوند زدن رویدادهای کشور و روزعای خاص به مجالس قرائت قرآن، شهرها و کشورمان را با تلاوت قرآن نورانی کنیم.
اسماعیلی تاکید کرد: هدف دولت انقلابی گسترش سیره و سلوک مومنانه است و ایمان جز با توجه به قرآن پدید نمی آید، بر این اساس قرآن سرلوحه فعالیت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در مصارف بند ه تبصره نه بودجه سال جاری، تقویت موسسات قرآنی در صدر حمایت های وزارتخانه قرار گرفته است.
وزیر فرهنگ در پایان با بیان این که نمایشگاه و رویدادهای قرآنی بهانه گسترش ارزش های دینی و انقلابی در سرتاسر کشور است، ابراز امیدواری کرد اعماق وجود فرزندان ایران به نور قرآن روشن شود.
پیش از سخنان وزیر فرهنگ، علیرضا معاف معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه عید نوروز و ماه رمضان امسال نیازمند یک طراوت و نشاط خاص بود، اظهار کرد: این فضا توسط نمایشگاه قرآن محقق شد.
معاون قرآن و عترت تاکید کرد: رضایت رهبر معظم انقلاب و اعتماد رییس جمهور به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ما جای خرسندی دارد و در عین حال تکلیف ما را نیز سنگینتر میکند. خوشبختانه مواجهه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با قرآن و مسجد، بوروکراتیک و سازمانی نیست، بلکه از اعماق وجود و قلبی است.
معاف با اشاره اینکه امروز جامعه قرآنی به شکلی همافزا کارهای قرآنی به پیش میبرند، تصریح کرد: خوشبختانه امروز جامعه قرآنی پشت هم قرار گرفته و کارهای همافزا انجام میدهند. 70درصد نمایشگاه قرآن مردمی بود و اگر سال آینده حضور داشتیم قرار است نمایشگاه بیشتر در اختیار حوزه مردمی قرار گیرد.
گفتنی است در پایان این نشست با حضور وزیر فرهنگ از دست اندرکاران بخش های مختلف سی امین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم تقدیر شد.