ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
هادی بیگینژاد در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان با اشاره به شعار سال جدید و این مطلب که مقوله "تولید" کاملا مدبرانه موضوع ثابت نامگذاریهای هر سال رهبری است و باید جدی گرفته شود اظهار کرد: سالهای گذشته ناترازی اقتصادی در کشور مشهود بوده و همچنان هم این مسئله وجود دارد و راه برونرفت از آن نیز تولید ثروت است.
وی با بیان اینکه ناترازی اقتصادی مربوط به این سالها نیست و از قبل از انقلاب اسلامی در کشور وجود داشته است گفت: ایجاد ثروت تنها از طریق تولید میسر است و از راههایی مثل بورسبازی محقق نمیشود.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر بتوانیم در سال ۱۴۰۲ چیزی حدود ۲۵ میلیارد دلار به درآمد کشور اضافه کنیم ناترازی جبران خواهد شد که البته این مبلغ برای امسال است و سالهای آینده رقم آن متفاوت خواهد بود.
وی گفت: تقریبا ۲۵ میلیارد دلار ناترازی را در زمینههای مختلف در کشور شاهد هستیم و باید از راه تولید جبران شود و از آن جا که این ناترازی از طریق تولید جبران نمیشود هرازچندگاهی ضربه اقتصادی به کشور وارد میشود که گاهی با تورم مشهود است.
بیگینژاد با تاکید به اینکه اول باید تولید را در کشور بالا برد و در مرحله بعدی باید از آن خلق ثروت کرد ادامه داد: هرچه بتوانیم ثروت بیشتری خلق کنیم موفق خواهیم بود، دانشبنیانها میتوانند در این زمینه با حجم تولید کمتر و خلق ثروت بیشتر کمک کنند.
*تورم یکی از موانع اصلی تولید
وی با اشاره به اینکه یکی از موانع تولید تورم است چراکه تورم به تولید ضربه میزند و باعث میشود تولید صرفه اقتصادی نداشته باشد خاطرنشان کرد: با وجود تورم خرج و مخارج و درآمد در تولید همخوانی ندارد و در نتیجه لازمه مهار تورم تولید بیشتر و خلق ثروت بیشتر است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دلیل نامگذاری هر سال به نام تولید از سوی مقام معظم رهبری این است که ایشان راه برونرفت از ناترازی اقتصادی را تولید میدانند تصریح کرد: متاسفانه تاکنون نتوانستهایم این موضوع را حل کنیم.
وی با بیان اینکه افزایش تولید ما ریشهای مشکل را حل نکرده است و باید اساسی این موضوع را حل کرد تاکید کرد: در افزایش تولید باید سهم هر دستگاه، استان و شهرستان مشخص شود.
بیگینژاد عنوان کرد: باید برنامهریزی منطقهای صورت گیرد و سهم ناترازی اقتصادی هر منطقه مشخص و اعلام شود که باید در چه مدتی این میزان جبران شود.
وی یادآور شد: ما در شهرستان ملایر سهمی را برای این منظور مشخص کردهایم و گفتهایم برآوردها نشان میدهد اگر بتوانیم ۹۰ میلیون دلار ناترازی را با افزایش تولید و خدمات جبران کنیم، سهم خود را محقق کردهایم.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بقیه استانها و شهرستانهای کشور نیز باید این کار را انجام دهند و سهم خود را از این ناترازی احصاء کرده و برای جبران آن اقدام کنند.
*قانون طرح مالیات بر سوداگری و سفتهبازی مصوب میشود
وی از برنامه مجلس در حمایت از تولید سخن گفت و بیان کرد: مجلس در این زمینه قانونهایی وضع کرده که می توان به جهش مسکن و جهش دانشبنیان اشاره کرد و اخیرا هم مالیات بر سوداگری و سفتهبازی در دستور کار بوده که به زودی مصوب خواهد شد.
بیگینژاد خاطرنشان کرد: البته بیش از هر چیزی امروز به اراده و برنامهریزی برای انجام کار نیاز داریم که به طور جدی اجرای موانع را در دستور کار داشته باشیم.
پایان پیام/۸۹۰۲۶/