به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، امیر مقدم مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار در نشستی با سرپرست وزارت صنعت و تجارت و فعالان اقتصادی افغانستان مستقر در چابهار گفت: بستههای سرمایهگذاری به ارزش هشت میلیارد دلار در ۱۰ حوزه مختلف در این منطقه آزاد طراحی شده که هماینک حدود ۵.۶ میلیارد دلار از این بستهها در حوزه صنایع سنگین از جمله پتروشیمی و فولاد در حال اجراست.
امیر مقدم افزود: بهرهمندی از معافیتهای مالیاتی ۲۰ ساله، امکان اقامت و اشتغال قانونی، اجاره بلند مدت و مالکیت زمین در صورت ثبت شرکت، بخشی از تسهیلات این منطقه برای کمک به رونق کسبوکار است.
وی با برشمردن مزایای سرمایه گذاری در منطقه آزاد چابهار، ادامه داد: در حوزه صنایع متوسط و گردشگری نیز زیرساختها در حال تکمیل است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار افزود: چابهار با داشتن بندری با ظرفیت تخلیه و بارگیری چهار میلیون تن و ظرفیت اسمی هشت و نیم میلیون تن، امکان پهلوگیری کشتیهای اقیانوس پیما را فراهم آورده است.
وی با اشاره به جایگاه ژئوپلتیک بندر چابهار بیان کرد: با استفاده از این ظرفیت خدادادی و براساس اصل همجواری برای توسعه منافع بین دو کشور ایران و افغانستان، بندر چابهار میتواند به پایگاهی برای تبادلات ترانزیتی در کریدور تجاری شمال به جنوب تبدیل شده و نقطه اتصالی برای تجارت آسیای میانه و مرکزی باشد.
مقدم تامین امنیت سرمایهگذاران با تکیه بر قوانین و ضوابط تحت پوشش نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را یکی از نقاط قوت برای حضور فعالان اقتصادی در چابهار دانست و گفت: باعث افتخار است که ما هماینک میزبان حدود یکهزار تبعه افغانستان در چابهار هستیم که در قالب ۱۹۲ شرکت تجاری و یا با هدف تحصیل در دانشگاه، در این منطقه حضور دارند.
وی همچنین برای مشارکت در حوزه دپو و صادرات مجدد محصولات معدنی و کشاورزی افغانستان اعلام آمادگی کرد و افزود: ما از حضور فعالان اقتصادی با رویکرد تولید محور استقبال میکنیم و در تلاش برای راهاندازی پروازهای کابل- چابهار- دبی و برعکس هستیم.
نورالدین عزیزی ضمن تشکر از میزبانی مسئولان این منطقه بیان داشت: باتوجه به رشد سریع تکنولوژی در عصر حاضر، یکی از نکات مهم برای ما استفاده بهینه از زمان برای توسعه ارتباطات است.
عزيزي با اشاره به تفاهم نامههای منعقد شده در سالیان گذشته افزود: پیشنهاد ما تجدید نظر در برخی از موضوعات این تفاهم نامهها و انعقاد تفاهمنامههای جدید و کارشناسی شده است.
به گفته وي، باتوجه به وجود رقبای منطقهای بسیار مانند دبی، عمان و قطر، اما چابهار همچنان به لحاظ برخورداری از یک موقعیت استراتژیک، منطقهای جذاب برای جهانیان است.
وزیر صنعت و تجارت افغانستان همچنین پیشنهاد کرد که این منطقه آزاد نیز در مذاکرات جاری بین افغانستان و چین به منظور احیای جاده ابریشم قدیم مشارکت کند تا در فعالسازی این کریدور تسریع حاصل شود.
در ادامه محمد کرمی استاندار سیستان و بلوچستان نیز بر لزوم عملیاتی کردن توافقات و تفاهم نامههای بین دو کشور تاکید کرد و گفت: امیدواریم با رفع موانع، در سایه همدلی و هماهنگی، شاهد توسعه اقتصادی در دو کشور باشیم.
گفتنی است، وزیر صنعت و معدن افغانستان در سفر دو روزه خود به منطقه آزاد چابهار، ضمن بازدید از شهرکهای صنعتی و تجاری، با ظرفیتهای سرمایهگذاری در این منطقه آشنا شد.