به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، رئیس شورای هماهنگی فعالان اقتصادی مناطق آزاد در این مورد به اقتصادایران، گفت: ارتباطات خارجی با مناطق آزاد موفق دنیا باید گسترش پیدا کند.
رحمان سادات نجفی ادامه داد: البته استفاده از امکانات و ظرفیتهای وزارت امور خارجه در این زمینه بسیار راهگشا است زیرا از این امکانات می توان فرصتهای اقتصادی را پیش روی اقتصاد ایران قرار داد.
وی ادامه داد: گسترش مناسبات سیاسی و اقتصادی و بین المللی با جهان با اولویت بنیادی سیاست خارجی دولت سیزدهم با گسترش همکاریهای دوجانبه و چندجانبه منطقهای از موارد مهمی است که رئیسجمهور همواره از آن یاد کرده است.
سادات نجفی با اشاره به اهمیت این موضوع گفت: رئیس دولت سیزدهم، اولویت سیاست خارجی را تقویت دیپلماسی اقتصادی در جهت پیشبرد سیاستهای اقتصادی با هدف دستیابی به حضور موثر ایران در زنجیره ارزش جهانی، تسهیل جذب سرمایه، فناوری و جذب گردشگر، تقویت بازارهای صادرات کالای غیرنفتی و خدمات فنی و مهندسی، زمینه سازی برای حضور موثر و هدفمند بخش خصوصی در بازارهای منطقهای و جهانی و نیز شناسایی فرصتها و مزیتهای نسبی عنوان کرده است.
وی ادامه داد: بنابراین این مساله باید در صدر برنامههای دولت در مناطق آزاد قرار گرفته شود و ابتکارهای جدیدی را به صورت پایلوت، طراحی و اجرایی شود. رئیسجمهور خواهان فراهم آوردن شرایط لازم برای افزایش ارتباطات اقتصادی با کشورهای مختلف دنیا است و این اولویت مناطق آزاد کشور درحال حاضر است.
رئیس شورای هماهنگی فعالان اقتصادی مناطق آزاد در گفتگو با اقتصاد ۲۴ ادامه داد: اصل اساسی در توسعه مناطق آزاد هم اکنون، جذب سرمایههای ایرانیان خارج از کشور است و جذب سرمایهگذاری خارجی بهویژه بخش خصوصی خارجی، جذب فناوری پیشرفته و ورود گردشگران خارجی است. از چنین مسیری است که میتوان نیروی جدید و متخصص را که از الزامات توجه به اقتصاد بینالملل و تجارت خارجی است، جذب کرد و به علاوه آموزش کارکنان در دورههای آموزشی مختلف را مورد توجه قرار داد.
سادات نجفی ادامه داد: ایجاد مناطق آزاد تجاری- صنعتی جدید سازوکار جدیدی است که می تواند با استفاده از شیوههای نوین، رسیدن به اهداف مناطق و سیاستهای اقتصاد مقاومتی، نتایج ثمربخشی را برای اقتصاد کشور فراهم کند؛ یعنی تغییری بنیادی متناسب با نگاه اقتصادی رئیسجمهور برای گسترش مناسبات سیاسی و اقتصادی با جهان و کشورهای منطقه با اولویت بنیادی توسعه همکاریهای دوجانبه و چندجانبه منطقهای از طریق مناطق آزاد که فرصت تعامل کشور با دنیای خارج است.
این کارشناس مناطق آزاد با اشاره به فرصت ایجاد بانک های خارجی در مناطق آزاد گفت: دیدگاهها و برنامههای توسعهای مناطق آزاد میتواند برای ارتقای فعالیتهای آنها موردتوجه باشد؛ صادرات، جذب گردشگر، پایلوت اجرای طرحهای مهم در بنادر مناطق آزاد کشور و ایجاد بانکهای خارجی برای جذب سرمایهگذاریهای بینالمللی در مناطق آزاد که از فرصتهای مهم برای مقابله با تحریمهای بینالمللی است. این رویکردها البته درخصوص اطلاعرسانی و ایجاد ارتباطات حائز اهمیت بوده و فعالان اقتصادی را بهروز خواهد کرد.