به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، مجید کیانی در دیدار با سفیر ایران در گرجستان ضمن تشریح دستاوردهای ارس در حوزه صنعت، کشاورزی، گردشگری و تجارت، اظهار داشت: منطقه آزاد ارس در موضوع تولید عملکرد خوبی داشته و علیرغم برخورداری از تراز تجاری مثبت، همچنان در موضوع صادرات با چالشهایی مواجه است و علت عمده آن عدم آشنایی واحدها با بازارهای خارجی و راههای ارتباطی برای فروش محصولات به خارج از کشور است.
وی با بیان اینکه بازار ارمنستان ظرفیت پذیرش تولیدات ارس را داراست، خاطرنشان کرد: بیشتر محصولات ارس به لحاظ قیمت و کیفیت قابل رقابت با نمونههای مشابه خارجیاند و با ایجاد بستر نمایشگاهی و کانال ارتباطی، افزایش میزان محصولات منطقه در بازار اوراسیا محقق میشود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس افزود: بازار جهانی مشتاق خرید محصولات پالایشگاهی میباشد و در منطقه آزاد ارس نیز ظرفیتهای مناسبی در این حوزه ایجاد شده است.
کیانی، از هدفگذاری برای تکمیل زنجیره تولید و توسعه خوشههای صنعتی و کشاورزی در منطقه آزاد ارس خبر داد و تاکید کرد: راهبرد سازمان توسعه صادرات با استفاده از تمام ظرفیتهاست و خوشبختانه در حوزه کشاورزی و گلخانهای این اتفاق رخ داده و در حوزه صنعت نیز تحولات قابل توجهی درحال وقوع است.
وی، یکی از راهبردهای ارس را احیاء ظرفیت ریلی جلفا خواند و یادآور شد: بنده در تمامی نشستهایم با مسئولین ذیربط اهمیت موضوع را تشریح کردهام و تحقق این امر نیازمند عزم متولیان امر در دستگاههای مختلف ازجمله وزارت امورخارجه است.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس در پایان خاطرنشان کرد: خطآهن موجود در شمالغرب کشور تنها مسیر ارتباطی بین ایران و اروپا و حوزه قفقاز است که بایستی با دیپلماسی سازنده هرچه زودتر ارتباط خطوط راهآهن نخجوان-ارمنستان-گرجستان فعال گردد و ارتباط بین کشورهای حوزه قفقاز، روسیه و اروپا تسهیل شود.
سفیر ایران در گرجستان:
سفیر ایران در گرجستان هم در این دیدار گفت: باید از ظرفیتهای منطقه آزاد ارس برای افزایش مبادلات اقتصادی با کشور گرجستان استفاده کنیم.
محمد ادیب، با اشاره به بازدید از ظرفیتهای ارس، اظهار کرد: در سالهای گذشته همکاریهای مقدماتی با گرجستان در این منطقه وجود داشته و با توجه به وجود صنایع مختلف تولیدی در این منطقه، امیدواریم همکاریهای مشترک را گسترش دهیم.
وی با بیان اینکه در سال۲۰۲۲ حجم مبادلات تجاری کشورمان با کشور گرجستان به رکورد بیسابقه رسیده است، افزود: امیدواریم در سال۲۰۲۳ حجم مبادلات اقتصادی دو کشور بهواسطه استفاده از ظرفیتهای خیلی خوبی که در ارس مشهود است، به بیش از دو برابر افزایش یابد.
سفیر ایران در گرجستان گفت: سال قبل حدود ۹۷درصد در حجم کلی مبادلات و ۶۷درصد در بخش صادرات افزایش داشتهایم و پیشبینی میکنیم در سالجاری میلادی این مبادلات به دو برابر افزایش یابد.
ادیب با اشاره به جایگاه خاص منطقه آزاد ارس برای گسترش روابط اقتصادی کشورمان با کشورهای آسیایی و اروپایی، گفت: منطقه آزاد ارس بهواسطه قرارگیری در موقعیت خاص جغرافیایی و هم مرزی با کشورهای مختلف ازجمله ارمنستان جایگاه بسیار ژئوپولوتیک و ژئواکونومیک داشته و توان تاثیرگذاری مثبت در اقتصاد کشور را دارد.
سفیر ایران در گرجستان در پایان تصریح کرد: ظرفیتهای حملونقلی و ترانزیتی گرجستان امکان اتصال کشورمان از خلیجفارس به دریای سیاه و اروپا را فراهم میکند. ما درحال بررسی جهت بهرهمندی از کریدورهای ترانزیتی ارتباطی حملونقلی برای افزایش مبادلات اقتصادی با گرجستان و سایر نقاط جهان هستیم.