ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، لی کان با بیان اینکه سفر رئیس جمهور به پکن صرف نظر از مفاهیم سیاسی ماهیت اقتصادی برجستهای دارد به العربی الجدید گفت: با توجه به اینکه چین به تازگی ضوابط سختگیرانه را در مورد سیاست کووید صفر که به شدت بر رشد اقتصادی آن در سه سال گذشته اثر داشته، کنار گذاشته در جهت پیشبرد روابط اقتصادی با ایران تلاش میکند.
وی افزود: ایران برای افزایش صادرات گاز حتی در سایه تحریمها هم تلاش می کند. بنابراین منافع مشترکی بین دو طرف برای تقویت روابط و پیشبرد روند توسعه روابط وجود دارد. بخصوص که چین بزرگترین شریک تجاری ایران و منبع مهم سرمایهگذاری و همچنین خریدار اصلی نفت ایران است.
این کارشناس چینی ادامه داد: در پی امضا قرارداد همکاری استراتژیک ۲۵ ساله بین پکن و تهران که در سال ۲۰۲۱ در چندین حوزه از جمله صادرات نفت، زیرساختها، معدن، حمل و نقل و کشاورزی، تهران با فشارهایی از داخل مواجه شد. زیرا برخی معتقد بودند ایران به اندازه منافع چین از این توافق سود نمیبرد. بنابراین انتظار میرود رئیسجمهور ایران این نگرانیها را به همتای چینی منتقل کند و علاوه بر امضای توافقنامههای جدید بتوان شاهد تغییر ساختار برخی توافقها برای تامین منافع دو طرف بود.
کان گفت: بزرگترین مسئله برای طرف چینی که نگرانی تهران را نیز برمی انگیزد این است چگونه شرکتهای چینی میتوانند تحریمهای آمریکا را که استفاده از دلار را در معاملات تجاری با ایران محدود میکند، دور بزنند. از رئیسی نیز انتظار میرود به دنبال کسب حمایت پکن برای استفاده از واحد پول چین (یوآن) در مبادلات تجاری و گامی برای دور زدن تحریمهای آمریکا باشد و در این خصوص توافقی حاصل شود.