تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : فرهنگ
لینک : econews.ir/5x3420807
شناسه : 3420807
تاریخ :
ماجرای شعر عرفان‌پور قبل از شهادت حاج قاسم+فیلم اقتصاد ایران: «روایت سرباز» ویژه اختتامیه دومین جایزه هنری بنیاد رودکی از پی‌نمای زندگینامه خودنوشت «حاج قاسم» رونمایی شد و در ادامه گروه‌های سرود، ارکست سمفونیک، هنرمندان و شاعران به اجرای برنامه پرداختند.
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ،  در آستانه سومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی، رویداد سرود «روایت سرباز» و دومین جایزه هنری بنیاد رودکی در تالار وحدت برگزار شد. در ابتدای این مراسم با حضور خانواده شهید سلیمانی، فرزندان شهدای مدافع حرم فاطمیون و حمیدرضا مقدم‌فر دبیر ستاد مردمی بزرگداشت شهید سلیمانی از پی‌نمای زندگینامه خودنوشت «حاج قاسم» رونمایی شد.

پس از آن 7 گروه موسیقی به نوبت، روی جایگاه حاضر شدند و به اجرای برنامه پرداختند؛ از گروه سرود موعود استان مرکزی شهرستان دلیجان که اجرای کُردی داشتند تا گروه سرود «نسیم رحمت» استان تهران؛ همچنین نکته جالب اجرایِ گروه سرود «ندای ثامن» از استان تهران بود که چهار سال پیش در تالار وزارت کشور، در مراسم گرامیداشت مقام شهید عماد مغنیه و محضر شهید سلیمانی اجرا کرده بود.

راحله امینیان مجری این برنامه در توضیحِ این اتفاق می‌گوید: «حاج قاسم» بعد از اجرایِ این گروه سرود، خطاب به سرپرست گروه می‌گویند که سرود «آرامش قبل از طوفان» را پسندیده‌اند و حالا در سومین سالگرد شهادت سردار دلها، همین قطعه اجرا می‌شود.

همچنین در ادامه گروه سرود انوار المهدی از قم به اجرای برنامه پرداخت و سپس نوبت به میلاد عرفان‌پور شاعر شیرازی شناخته شده کشورمان رسید. او در ابتدایِ شعرخوانی خود به روایت یک اتفاقِ جالب اشاره کرد. او گفت: من یک شعری سروده بودم چند روز قبل از شهادت حاج قاسم در کرمان بودم و آن شعر را خواندم و بعد از چند روز خبر شهادت ایشان را شنیدم. حالا این شعر را اینجا می‌خوانم.

زمان!‌به هوش آ، زمین! خبردار/ که صبح برخاست، صبح دیدار          

چه صبح نابی! چه آفتابی!/ چقدر روشن، چقدر سرشار

قسم به والشمس‌های قرآن/ قسم به فانوس‌های بیدار                             

قسم به از بند خویش‌رستن/ قسم به مردان خویشتن‌دار

قسم به والعادیات ضبحا/ قسم به آیات فتح و ایثار                                

قسم به بامرگ‌زیستن‌ها/ به ایستادن میان رگبار

چه فرق دارد شام و فلسطین/ عراق و ایران؟ یکی‌ست پیکار                

بلند بادا همیشه نامت/سرت سلامت سلام سردار

به جز تو اینسان، به جوهر جان/ که داده پاسخ به این عمّار               

اگرچه بالاتری از آنان/ به سرو می‌مانی و سپیدار

به یار می‌مانی و سپاهش/ به سیصد و سیزده علمدار                        

خوشا اگر چون تو، هرچه سرمست/ خوشا اگرچون تو، هرچه دیندار

نه دین در شب گریختن‌ها/ نه دین دنیا، نه دین دینار                      

تو سیف‌الاسلام روزگاری/ ولی نه از دین خود طلبکار

به خویش می پیچی از لطافت/ به پای طفلی اگر رَوَد خار             

چه جای سجیل، چون ابابیل/ گرفته نام تو را به منقار

تو یار سرچشمه حیاتی/ هرآنکه یار تو نیست مردار                          

تو اهل اینجا نه! از بهشتی/تو اهل پروازی و سبکبار

نه اهل آن سجده‌های سطحی/ نه اهل آن روزه‌های شکدار           

قسم که«مَن‌ینتظر...» تویی تو/ قسم به این زخم‌های بسیار

بلند بادا همیشه نامت/ سرت سلامت سلام سردار

محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی در بخش دیگری از این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید سردار حاج قاسم سلیمانی اظهار کرد: از همکارانم در بنیاد رودکی به واسطه تمهید این برنامه زیبا قدردانی می‌کنم. به هر حال هرچه روزها و سال‌ها می‌گذرد عظمت وجودی شهید سلیمانی بیشتر عیان می‌شود و این خصلت شهادت، جهاد و مبارزه است که شهادت یک حیات دوباره‌ای و شاید دوره پرشکوه‌تری برای شهید رقم می‌زند. شاید برای ما که فاصله گرفته بودیم از ایام دفاع مقدس و بسیاری از فرزندان دهه هفتاد تا نود روایت برخی از شخصیت‌های دفاع مقدس به سان یک اسطوره بود که باید دائم این شخصیت‌ها را در ذهن خود تصور می‌کردند اما حاج قاسم این اسطوره‌ها را برای ما تجسم بخشید.

وی افزود: ما بسیار نسل پرتوفیقی هستیم که در دوره‌ای نفس کشیدیم که حاج قاسم در آن زندکی گرد و حتماً نسل‌های بعدی به ما حسرت خواهند خورد از اینکه حاج قاسم را درک نکردند و هرچه سال‌ها می‌گذرد بیشتر این موضوع برای ما تایید می‌شود که شخصیت این شهید بزرگوار را درک کردیم. ما باید با استفاده از ظرفیت‌های بزرگ این مرز وبوم این شخصیت را به مردم معرفی کنیم. حاج قاسم سیدالشهدای مقاومت و عصاره همه فضائل و شهدایی بود که در چهل دهه انقلاب اسلامی شنیده و دیده بودیم. حیات طیبه این شهید والا مقام و فرصت‌های زیادی که این شهید بزرگ درک کرد و مغتنم شمرد کتاب قطوری از افتخارات را رقم زده که به سان روایت‌های فرهنگی هنری بزرگی در خدمت فرهنگ و هنر ایران اسلامی باشد.

اسماعیلی تأکید کرد: شهادت این شهید بزرگ آثار بسیار ارزشمندی را خلق کرد. در این میان کسی برای خلق اثر سفارش نکرده بود. هزاران هنرمند عاشقانه با دیدن این مرام حاج قاسم آثار بزرگی را خلق کردند. خدا رحمت کند مرحوم حبیب صادقی که نقاشی 110متری را سال گذشته ترسیم کرده بود که از آرش کمانگیر شروع و به نماز میت حضرت آقا بر پیکر حاج قاسم پایان می‌گرفت. این هنرمند با خلوص نیت محض در حوزه نقاشی با انگیزه شخصی ماه‌ها تلاش کرد تا این اثر هنری را پدید بیاورند. ما صدها نمونه از این آثار داریم و اینکه رهبری فرزانه انقلاب اسلامی از شهادت حاج قاسم و شخصیت این شهید بزرگوار به عنوان یک مکتب یاد کردند گستره وسیعی است که ذیل وجود پربرکت حاج قاسم شکل گرفته است. به همین دلیل با اطمینان ما از مکتب حاج قاسم استفاده می‌کنیم.

فرصت بزرگ خلق آثار هنری

وزیر فرهنگ گفت: همین سرودها از محصولات خاص هنری فرهنگ انقلاب اسلامی است و به همین دلیل است وقتی سرودی در فضای کشور منتشر می‌شود میلیون‌ها قلب را متوجه خود می‌کند. همین سرود حماسی سلام فرمانده واکنش‌های میلیونی را برانگیخت. امروز ما با اتکا به مکتب حاج قاسم سلیمانی باید بتوانیم با استفاده از بان هنر این عظمت را روایت کنیم و همکاران من در بخش‌های مختلف وزارت فرهنگ ارشاد ا سلامی برای تجلیل از این شخصیت آسمانی مشغول فعالیت‌های ارزشمندی‌اند. این شخصیت به قدری دارای جذابیت است که ناخودآگاه همین طور تولید آثار هنری را به دنبال دارد. این اتفاق هر سال گسترش زیادی پیدا می‌کند و من از همه دوستان در مکتب حاج قاسم قدردانی می‌کنم که مشغول ساماندهی کارهای بزرگی هستند.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: همه مشغول کار جهادی برای ترویج معارف اسلامی و انقلابی هستیم و امروز فرصت بزرگی برای خلق آثار بزرگ در این زمینه به وجود آمده که همه دستگاه‌ها باید فعالیت‌های موثری را انجام دهند. امیدوارم از روح بلند حاج قاسم استدعا کنیم که ما را از دعای خود بی نصیب نکند. امروز در معرض انواع جنگ‌ها و هجمه‌ها بر علیه انقلاب اسلامی هستیم اما مکتب امام(ره) مانند چشمه نور است که دشمن نمی‌تواند با این انقلاب اسلامی مبارزه کند. انقلاب اسلامی امروز به سمت قله‌ها در حال حرکت است. امروز با حضور یک رئیس جمهور انقلابی که خود را سرباز رهبر انقلاب و مردم ایران می‌داند مسیر سخت را طی می‌کنیم و انقلاب اسلامی به دست امام عصر خواهد رساند.

اهدای جوایز به گروه‌های سرود

پس از صحبت‌های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نوبت به بخش اهدای جوایز رویداد موسیقایی روایت سرباز رسید که در این بخش از گروه‌ها و هنرمندان شرکت کننده در مراسم اختتامیه قدردانی شد.

اجرای گروه سرود طاها از استان فارس به سرپرستی احسان تابنده، اجرای گروه مصباح الهدی از استان فارس به سرپرستی عمران جمالی، اجرای گروه موعود از استان مرکزی به سرپرستی هادی قاسمی، اجرای گروه نسیم رحمت از استان تهران به سرپرستی جابر قربانی نسب، اجرای گروه سرود ندای ثامن از تهران به سرپرستی احسان جوادی، اجرای گروه انوار الهدی از استان قم به سرپرستی مجتبی حجازی، اجرای گروه رسا از استان تهران به سرپرستی مرتضی چیذری از بخش‌های مختلف رویداد سرود روایت سرباز بود. به همه 7 گروه تندیس «رویداد» سرود روایت سرباز اهداء شد.

همچنین در پایان، از میلاد عرفان‌پور تقدیر ویژه به عمل آمد.