وی ادامه داد: قطر نیز یکی از اهداف این رویکرد محسوب میشود که رئیس جمهور شخصاً سفری به این کشور و دیدار با امیر قطر داشت و امیر قطر نیز سفری به تهران داشت، در این دیدارها توافقات خوبی انجام و دستورات لازم صادر شد.
پیمانپاک با بیان اینکه روابط تجاری ایران و قطر در گذشته توسعهیافته نبود، گفت: مشکلاتی مانند زیرساختهای گمرکی و حملونقل کالا وجود داشت که با اختصاص بخشی از بنادر قطری به حمل مستقیم کالا از ایران و احداث خط مستقیم کشتیرانی تا حدودی برطرف شد.
وی به ایجاد مرکز تجاری در دوحه و اعزام هیتت 75نفره از تجار ایرانی به قطر اشاره کرد و افزود: در این سفر تجار مذاکرات خوبی برای توسعه تجارت داشتند و توافقات خوبی انجام شد.
رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به برگزاری نمایشگاه محصولات مواد غذایی، مواد شوینده، صنایع دستی، کیف و کفش در قطر گفت: این نمایشگاه یک ماه پیش با حضور برندهای برتر ایرانی برگزار شد و بیش از 35 نفر از شیوخ قطری از آن بازدید کردند.
وی دستاورد برگزاری این نمایشگاه در آستانه جام جهانی را انعقاد موافقتنامه تأمین مواد غذایی و کشاورزی در ایام جام جهانی عنوان کرد و ادامه داد: با این توافقنامه روزانه 250 تن مواد غذایی و کشاورزی به قطر ارسال میشود که اکنون چند محموله آن به قطر رسیده است.
پیمانپاک در خصوص همکاریهای بلندمدت تجار دو کشور نیز گفت: طبق توافقات سرمایهگذاران قطری با حضور در ایران و سرمایهگذاری به تولید کالاهای مورد نیاز قطر میپردازند تا این کالاها به کشورشان صادر شود.
وی از تهیه نقشه راه توسعه تجارت ایران و قطر و رسیدن به تراز 3 میلیارد دلاری خبر داد و گفت: بخش عمدهای از این نقشه راه به صادرات مجدد مرتبط میشود تا ما بتوانیم از ظرفیت قطر برای صادرات کالاهایمان به کشورهای دیگر استفاده کنیم.
رئیس سازمان توسعه تجارت تأکید کرد: کشور قطر تعرفه صادرات مجدد را برای تجار ایرانی بهشدت کاهش داده و تخفیف قابلتوجهی را در نظر گرفته است، ضمن اینکه ما میتوانیم از این ظرفیت برای واردات کالاهای مورد نیاز استفاده کنیم.