تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد
لینک : econews.ir/5x3382676
شناسه : 3382676
تاریخ :
وزیر اقتصاد: ۴۶هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغال‌زایی پرداخت شد اقتصاد ایران: وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: ۴۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال‌زایی پرداخت شده یا در مرحله نهایی برای پرداخت قرار دارد که امری بی‌سابقه است.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ،سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه جلسه امروز هیأت دولت گفت: به جای اینکه حرف از اختلاف بین قوا گفته شود، باید کمک شود تا لایحه دوفوریتی که در آذر ماه سال ۱۴۰۰ در خصوص اموال تملیکی از دولت به مجلس ارسال شد، اعلام وصول شود. این لایحه دوفوریتی باید ظرف ۷۲ ساعت بررسی می‌شد، اما ۳۰۰ روز گذشته و هنوز اعلام وصول نشده است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در مورد تسهیلات اشتغال زایی هم گفت: ۴۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال‌زایی پرداخت شده یا در مرحله نهایی برای پرداخت قرار دارد که امری بی‌سابقه است.

سخنگوی دولت بیان کرد: هیات وزیران تصویب کرد که دولت در ازای بدهی‌هایی که به بخش‌های مختلف دارد بتواند از طرح‌های نیمه‌تمام یا در حال ساخت به این طلبکاران واگذار کند. یعنی هم طرح‌هایی که متوقف ماندند و امکان تکمیل‌شان وجود نداشته است این امکان برایشان فراهم خواهد شد و هم بدهی‌های دولت از این مسیر امکان تسویه‌شدن دارد.

وی با اشاره به در پیش‌ رو بودن هفته کتاب اظهار کرد: با پیشنهاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطابق آیین‌نامه، حمایت‌هایی از مجموعه‌های ناشران، کتابفروشان و دفترهای مطبوعاتی تصویب شد که بتوانند در مجتمع‌های فرهنگی، مختص به خود فعالیت داشته باشند یا در اماکن مسکونی اختصاصا برای حوزه‌های مرتبط با کار شان، فعالیت داشته باشند و از مزایای قانونی در این حوزه استفاده کنند.

سخنگوی دولت عنوان کرد: یکی دیگر از مصوبات جلسه گذشته هم مجموعه حمایت‌ها از تیم ملی و حضور در قطر بود که از جمله آن، در کنار حمایت از خود تیم ملی، با هدف استفاده هرچه بیشتر از ظرفیت‌های مناطق کیش و قشم در ایام جام جهانی، مجوز واردات و تامین فوری برخی تجهیزات مورد نیاز فرودگاه‌های کیش و قشم صادر شد.

بهادری جهرمی اظهار کرد: اساسأ ما در خصوص فرایند تصویب لایحه بودجه یک مشکلی داریم که دولت با کار کارشناسی یک سری منابع واقعی را پیش‌بینی می‌کند و متناسب با آن هزینه‌ها پیش‌بینی‌ می‌شود، اما در این فرایند معمولا این اتفاق رخ می‌دهد که برای اینکه می‌خواهند هزینه‌های بیشتری به حوزه عمومی و اجرایی تحمیل شود منابعی پیش‌بینی‌ می‌کنند که از ابتدا مشخص است محقق‌شدنی نیست یا محقق نخواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه اشتغال و تبصره ۱۴ بودجه کاملاً مشخص است که منابعش سال گذشته چه میزان محقق‌شده اما حدوداً دوبرابر آن پیش‌بینی شده که محقق شود، در حالی که از ابتدا مشخص است که این منابع قابل‌تحقق نیست و بعد که امکان تخصیص پیدا نمی‌کند می‌پرسیم چرا تخصیص پیدا نکرد. ما خواسته‌مان این است که کارشناسی‌شده‌تر و واقعی‌ منابع را پیش‌بینی کنیم. در همان زمان تصویب هم عزیزان تاکید داشتند که ما موضوعات مرتبط با رشد را در اولویت دوم قرار دهیم که نتیجه‌اش همین مسئله می‌شود.

سخنگوی دولت با اشاره به محل اختلاف دیگری در تحقق منابع بیان کرد: یک نگاهی بوده که در قانون بودجه هم منعکس شده که حامل‌های انرژی افزایش قیمت پیدا کند به ویژه در حوزه گاز، چه خوراک پتروشیمی و چه مصرف خانوارها تا از محل آن بتوانیم منابع اشتغال را تامین کنیم که در این حوزه دولت اختلاف دیدگاه کارشناسی دارد.ّ این افزایش قیمت خوراک پتروشیمی‌ها و گاز حتی همین خبرش در حوزه بورس اثر گذاشت با اینکه محقق نشد و دولت آن را هنوز اجرایی نکرده است اما خبرش هم که رفت اثرش را در زیان‌آوری و تأثیر منفی در بورس دیدیم.

وی افزود: در مورد افزایش قیمت گاز مصرف خانوار هم دولت درباره‌اش بحث دارد که آیا امکان اجرایی‌شدن دارد و مردم می‌پذیرند؟ ما می‌خواهیم با افزایش قیمت گاز اشتغال جدیدی ایجاد کنیم، اما به نظر می‌رسد همین اشتغال موجود را ممکن است خیلی وقت‌ها با زیر سوال بردن درآمدهای جدی شرکت‌های فعال در بورس، تحت تاثیر قرار دهیم.

سخنگوی دولت در پایان گفت: انتظار می‌رود در بحث‌های کارشناسی دولت و مجلس هماهنگی‌های بیشتری داشته باشند. وزرا به پیشنهاد دولت و با موافقت مجلس تعیین می‌شوند و جایگاه وزیر هم شأن خود را از دولت می‌گیرد و هم مجلس، بنابراین احترام به جایگاه وزیر، استقلالش و رعایت شأن وزیر در حقیقت رعایت شأن خود مجلس شورای اسلامی و احترام به رأی نمایندگان است.