اولین باری که رنو مگان وارد بازارهای جهانی شد، سال 1995 میلادی بود. شرکت پارس خودرو تصمیم گرفت نسل دوم این سدان جذاب را بین سالهای 87 تا 93 روی خط تولید قرار دهد و از آن روز به بعد دو نسل دیگر از مگان رونمایی و عرضه شدهاند. خوشبختانه فروش خوب رنو مگان نشان داد که مشتریان ایرانی علاقه زیادی به رنو دارند.
همچنین در سالهای 2014 الی 2016 نسل سوم این خودرو روانه بازار شد. شرکت خودروسازی نگین خودرو موفق شد نسل سوم این هاچ بک کروک را با نامگذاری رنو اسکالا وارد بازار کند که متاسفانه نتوانست همچون مدل پیشین موفقیت کسب کند. از اواخر سال 2016 بود که شرکت رنو تصمیم گرفت نسل چهارم رنو مگان را وارد بازار کند و آنچه امروز با نام رنو مگان 2022 میشناسیم، حاصل همین نسل است.
شرکت نگین خودرو پس از شکستی که در سال 2014 و 2016 خورده بود تصمیم گرفت نسل چهارم را در سال 1396 راهی بازار کشورمان کند و حتی نمونههای اولیه این خودرو را در نمایشگاه خودروی تهران سال 96 رونمایی کرد؛ اما این رویداد مصادف شد با ممنوعیت واردات خودرو و فراموشی این سدان جذاب و خوشظاهر فرانسوی!
مگان 2022
مگان 2022 قرار است در سه کلاس بدنه سدان، هاچ بک و استیشن عرضه شود و انتظار میرود که نسخه سدان این خودرو وارد بازار داخلی ما شود. بنابراین در این مطلب به بررسی نسخه سدان مگان 2022 خواهیم پرداخت. اگر بخواهیم از نظر طراحی یک خودروی مشابه با رنو مگان 2022 مثال بزنیم، بیشک رنو تالیسمان برتر از دیگران خواهد بود.
البته مولفههای یک خودروی اسپرت در مگان بیشتر از تالیسمان است. مولفههایی که باعث میشوند رنو مگان 2022 متفاوتتر شود، شامل چراغهای جلو با دی لایتهای C شکل، لوگوی بزرگ رنو در مرکز جلوپنجره و چراغهای عقبی که تا مرکز در صندوق بار امتداد پیدا کردهاند است. همچنین گفته میشود این طرح تکراری شده، اما با این حال جذاب و چشمنواز به نظر میرسد.
تنها شباهت دقیق بین دو خودروی مگان و تالیسمان به طراحی داشبورد بر میگردد، ولی محصول جدید رنو با مانیتور بزرگ عمودی، پشت آمپر دیجیتال و غربیلک فرمان اسپرت تزئین شده است.
مشخصات فنی مگان 2022 چیست؟
یکی از مهمترین قسمتهای هر خودرویی مشخصات فنی آن است و اغلب مشتریان میخواهند بدانند که زیر کاپوت آن چه موتور یا پیشرانهای خوابیده و آیا میتواند آنها را راضی کند یا خیر. همچنین یکی از مهمترین مولفهها برای خریداران ایرانی، استهلاک خودرو است که بهتر است پایین باشد.
مگان 2022 مجهز به یک پیشرانه چهار سیلندر تنفس طبیعی شده که میتواند حداکثر قدرت 115 اسب بخار و گشتاور 156 نیوتنمتر را تولید کند. این نسخه از مگان مجهز به پیشرانهای 1.6 لیتری است و نیروی محرکه را از طریق یک گیربکس CVT یا ضریب متغیر به محور جلو منتقل میکند.
رنو مگان همچنین مدل دیگری با پیشرانه قویتر 2.0 لیتری دارد که قادر است نهایت قدرت 140 اسب بخار و گشتاور 193 نیوتنمتر را تولید کند. مصرف سوخت مگان 1.6 لیتری 6.6 لیتر در هر 100 کیلومتر ارزیابی شده، در حالی که نسخه مجهز به موتور دو لیتری میتواند در هر صد کیلومتر تنها 7.7 لیتر سوخت مصرف کند. شتاب صفر تا صد موتور 1600 سی سی در 13.2 ثانیه و موتور 1998 لیتری در 9.9 ثانیه محقق خواهد شد.
گفتیم که سالها پیش پارس خودرو نسل دوم مگان را در ایران مونتاژ و راهی بازار میکرد. مگان 2022 دقیقا همان مشخصات فنی را دارد که نسل دوم دارا بود. بنا بر آنچه خواندیم، مگان 1.6 لیتری یک خودروی اقتصادی و مقرون به صرفه به حساب میآید که میتواند نیازهای طیف گستردهای از مشتریان را برطرف کند، در حالی که نسخه 2 لیتری قادر است با توانمندیهای نسبتا اسپرتی که دارد، کاربران جوانتر را راضی کند.