تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : صفحات
لینک : econews.ir/5x3313232
شناسه : 3313232
تاریخ :
اکونیوز گزارش می دهد گلپایگان از قطب های کشاورزی و دامداری کشور اقتصاد ایران: گلپایگان _ در سال گذشته نیز حدود ۶ هزار تن علوفه و ۱۲ هزار تن ذرت علوفه ای از کشاورزان گلپایگان خریداری شد و پیش بینی می شود در سال جاری نیز حدود ۵۰ هزار تن ذرت علوفه ای از کشاورزان شهرستان گلپایگان خریداری شود، که این موضوع کمک شایانی به رونق بخش کشاورزی در شهرستان خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، شهرام موحدی در بازدیدی که از شرکت سامان کشت نصف جهان به عمل آورد، گفت : شرایط جغرافیایی و اقلیمی شهرستان گلپایگان سبب شده است که از دیرباز تا کنون، این منطقه از قطب های کشاورزی و دامداری در استان اصفهان و کشور محسوب شود.
مسیر ترقی در صنعت دامداری را شهروندان گلپایگانی شناخته و شاهد هستیم اکثر دامداران از روش های سنتی به تدریج فاصله گرفته و به روش های صنعتی دامداری و بروز دنیا روی آورده اند.
به طور مثال گاوداری فضیل از نمونه های شاخص  در استان اصفهان و حتی کشور می باشد.
وی افزود : با وجود کارخانه لبنیات پگاه در گلپایگان، کمک شایانی در صنعت دامداری در این منطقه شده است و با توجه به کیفیت خوب محصولات کارخانه پگاه گلپایگان، صادرات محصولات متنوع آن به خارج از کشور انجام می شود.

مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان بیان کرد : با توجه به مدیریت خوبی که در شبکه دامپزشکی گلپایگان با همکاری مدیریت جهاد کشاورزی صورت گرفته است، خوشبختانه در سال های اخیر شاهد شیوع بیماری خاصی بین دام و طیور این منطقه نبوده ایم.
بیش از ۵ سال است که آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در گلپایگان با توجه به انجام اقدامات موثری از جمله واکسیناسیون که در زمان مقرر صورت گرفته است، گزارش نشده است.

موحدی اظهار کرد ؛ استان اصفهان در حال حاضر رتبه اول تولید شیر را در اختیار دارد که به اندازه ۱۶ استان کشور در اصفهان شیر تولید می شود، رتبه اول تولید بوقلمون، رتبه اول تولید ماهی های زینتی در کشور، رتبه دوم تولید گوشت قرمز در کشور، رتبه دوم تولید گوشت شترمرغ، رتبه دوم تولید مرغ گوشتی در کشور و رتبه سوم تولید تخم مرغ در کشور را در اختیار دارد.
در واقع استان اصفهان با توجه به دارا بودن ظرفیت های بالا در تامین مواد غذایی در کشور، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

در ادامه محمد کرمی گفت : شرکت سامان کشت نصف جهان فعالیت خود را از تیر ماه ۱۳۹۹ آغاز کرده است، در بهمن ۱۳۹۹ فاز اول که یک واحد پروار دام سنگین با ظرفیت ۳۵۰۰ راس به بهره برداری رسید.
فاز واحد شیری نیز از تیر ماه ۱۴۰۰ کلید خورد و در بهمن ۱۴۰۰ با ۶۵۰ راس دام و تولید روزانه ۲۵ تن شیر به بهره برداری رسید، که در حال حاضر این ظرفیت به ۱۳۰۰ راس و تولید ۵۰ تن شیر در روز، افزایش پیدا کرده است.
مدیر عامل شرکت کشت نصف جهان در ادامه بیان کرد : در حال حاضر برای ۹۵ نفر در این مجموعه اشتغالزایی ایجاد شده است.
در سال گذشته نیز حدود ۶ هزار تن علوفه و ۱۲ هزار تن ذرت علوفه ای از کشاورزان گلپایگان خریداری شد و پیش بینی می شود در سال جاری نیز حدود ۵۰ هزار تن ذرت علوفه ای از کشاورزان شهرستان گلپایگان خریداری شود، که این موضوع کمک شایانی به رونق بخش کشاورزی در شهرستان خواهد کرد.

وی در پایان گفت : چنانچه شرایط مهیا شود شرکت کشت نصف جهان در نظر دارد ظرفیت واحد شیری را در مرحله اول به ۵۰۰۰ هزار راس و تولید روزانه ۲۵۰ تن شیر و مرحله بعد به ۷۵۰۰ راس دام شیری، افزایش دهد که این موضوع سبب اشتغالزایی برای حدود ۳۵۰ نفر خواهد شد.

گزارش : روح الله علایی