به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، پنجمین کارگاه آموزشی خانواده با حضور وهماهنگی فرمانده بسیج پایگاه حضرت معصومه(س)با موضوعیت ارتباط های موثردر گلشهر گلپایگان برگزار شد.
ارتباط موثر به ما کمک می کند تا بتوانیم بطور کلامی یا غیر کلامی و متناسب با فرهنگ جامعه نظرات و عقاید، خواسته ها و نیازهای خود را ابراز کرده و به هنگام نیاز از دیگران درخواست کمک و راهنمایی نماییم.
همواره آموزش از معیارهای رشد ارتباط، اهمیت ارتباط و فرایند جوامع پیشرفته دنیا محسوب میشود، در این میان آموزش خانواده و جوان نیز، از اهمیت زیادی برخوردار است.
شکل گیری شخصیت ها در یادگیری مهارت های زندگی، برای جوانان و نوجوانان تاثیر مستقیمی با آموزش خانواده آنها به خصوص در پایه اولیه زندگی دارد.
مهارت تقاضای کمک و راهنمایی از دیگران در مواقع ضروری، ازعوامل مهم یک رابطه سالم است، ارتباط موثر جهت کسب رفتارهای مسئولانه در رابطه با مصرف مواد، بهداشت جنسی، مشارکت مثبت در گروههای اجتماعی، زندگی در خانواده، جامعه و دانشگاه مهم می باشد.
اما ارتباط غیر موثر ریشه اکثر مشکلات بین فردی است، درست بر عکس ارتباط موثر که لازمه ابجاد، توسعه و تداوم هر نوع رابطه بین فردی مثبت است. ارتباط غیر موثر میتواند به نارضایتی شخصی و حرفه ای، تعارض، تنهایی و بیگانگی از همسالان در جامعه، خانواده، مدرسه، دانشگاه و محیط کار منجر شود.
در طول زمان، سطح عزت نفس فرد را کاهش داده و احساس ناامیدی و گاها وابستگی فرد به مواد مخدر و دیگران را، در تصمیم گیری ها و حل مشکلات شخصی اش افزايش می دهد.
نکته مهم: ارتباط غیر موثر ریشه اکثر مشکلات بین فردی است و بر عکس ارتباط موثر لازمه ایحاد، توسعه و تداوم هر نوع رابطه بین فردی مثبت است.
در همین خصوص مرضیه جهانگیری مدرس کارگاه آموزشی خانواده ارتباط را این طور تعريف می کند:
ارتباط را می شود سازماندهی و استفاده از کلمات، حرکات و حالات، صداها و اِعمال برای ایجاد انتظارات، تظاهرات چهره ای، تصاویر، توصیف و بیان معانی، ارتباط یک فرایند پویا و بدون آغاز و پایان بیان کرد، هر چيزی در حال ارتباط با ما است و عدم ارتباط محال است.
وی افزود : برقراری ارتباط موثر مستلزم ایجاد تغییر در سه حوزه است:
۱ ) نگرش ها : داشتن نگرش خصمانه، بدبینانه ،بی اعتمادی افراطی به دیگران مانع اصلی برقراری ارتباط است.
۲ ) احساسات ارتباط : آگاهی از هیجانات و احساسات خود و توانایی در ابراز آن ها است.
۳ ) رفتار ها : انجام رفتارهای مناسب در یک ارتباط موثر تاثیر گذار است.
جهانگیری در ادامه افزود : اگر خانواده و جوان اصول ارتباط موثر که عبارتند از : احترام ،احساس ، مسئولیت، صداقت، احساس امنیت، اعتماد، درک وفهم، حساسیت داشتن نسبت به علایق و نیازهای های طرف مقابل را داشته باشد ،بسیار در برقراری ارتباط خوب و مثبت تاثیر گذار است.
در ادامه مریم جدیدی فرمانده بسیج خواهران پايگاه حضرت معصومه (س) گلشهر بیان کرد:
با توجه به اینکه کلاس های آموزشی و حرفه ای زیادی در پایگاه داشتیم، اما از کارگاه های آموزش خانواده و جوان استقبال و رضایتمندی بیشتری را شاهد بودیم.
وی افزود : در جهت ارتقاء سطح فرهنگی خانواده ها، در خصوص برقراری ارتباط بهتر در بین اعضا، بهتر است برگزاری کارگاه های آموزشی خانواده با حمایتهای بیشتری در مناطق مختلف گلشهر ادامه داشته باشد.
گزارش : زهرا صافی