تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : سلامت
لینک : econews.ir/5x3303941
شناسه : 3303941
تاریخ :
بیماری بواسیر، علتها، علائم و بهترین راه درمان اقتصاد ایران: یکی از رایج ترین بیماری های قرن حاضر بواسیر و یا هموروئید است. پیش بینی می شود از هر چهار نفر حداقل ۲ نفر به این عارضه مبتلا باشند. این بیماری کشنده نیست، اما به تدریج پیشرفت میکند و به علت درد شدید، خونریزی و سوزشی که ایجاد می کند، باید به سرعت درمان شود.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

اخبار شرکتها -بهترین راه قطعی و فوری برای درمان این بیماری جراحی با لیزر است که چند سالی است جایگزین جراحی سنتی شده است، در ادامه قصد داریم شما را با این بیماری، علت ها، علائم و بهترین روش درمان آن آشنا کنیم.

بواسیر چیست؟

بواسیر چیست؟

بیماری بواسیر یا هموروئید (hemorrhoid)  توده هایی از رگ ها هستند، که وظیفه کنترل دفع را برعهده دارند، هرگاه به این توده های رگ فشار بیش از اندازه وارد شود، متورم شده و دیواره عروق گشاد میشوند، در این حالت بیماری هموروئید ایجاد شده است. حداقل نیمی از افراد بالای 50 سال در طول زندگی برای یکبار هم که شده به این عارضه مبتلا شده اند. 

انواع هموروئید

هموروئید های مقعد به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم می شوند :

چه افرادی به بواسیر مبتلا می شوند؟

قبل از پاسخگویی به این سوال لازم است عواملی که باعث ایجاد این بیماری می شوند را بررسی کنیم:

هر عاملی که بتواند فشار زیادی را به مقعد وارد کند موجب بواسیر میشود، شایع ترین علت بیماری یبوست مداوم مزمن است. از دیگر عوامل این بیماری می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

تقریبا می توان گفت همه افراد در معرض این بیماری قرار میگیرند، همچنین عارضه معمولاً در بین زنان شایعتر از مردان است و در گروه های سنی مختلف قابل مشاهده میباشد، اما با بالا رفتن سن شانس ابتلا به این عارضه نیز افزایش می یابد. همچنین بیماری بواسیر وراثتی نیست اما آمار ها نشان داده، سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری می تواند خطر ایجاد این عارضه را افزایش دهد.

علائم و نشانه های هموروئید چیست؟

علائم و نشانه‌های این بیماری متناسب با نوع و شدت آن متفاوت هستند، اما برخی از علائم در همه افراد مشابه می باشد، برخی از مهم‌ترین نشانه‌های این بیماری عبارتند از:

در صورت تجربه هر یک از این علائم می بایست در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید. اما اگر دچار درد شدید هستید و یا متوجه خونریزی مقعدی ( یا مشاهده خون در مدفوع) شدید باید فوراً با پزشک مشورت کنید.

تشخیص

تشخیص بیماری مشکلی نیست، اولاً قبل از هر چیز بگوییم که جهت تشخیص این عارضه می توان از پزشک عمومی یا متخصص داخلی کمک گرفت. ولی جهت درمان این عارضه بهترین پزشک متخصص جراح عمومی است، کار این پزشکی جراحی بخش های مختلف بدن می باشد.

تشخیص این بیماری کار چندان پیچیده نیست،در صورت مشخص نبودن توده هموروئید، پزشک سعی می‌کند تا با معاینه انگشتی زائده ای نرم تر از توده های بدن را شناسایی نماید. همچنین در صورت لزوم و یا جهت تشخیص علت هموروئید ممکن است، کولونوسکوپی یا سیگموئیدوسکوپی تجویز شود.

  درمان بواسیر

بیماری بواسیر سابقه ای دیرین دارد و روشهای مختلفی نیز برای درمان آن وجود دارد. اما تنها راه قطعی که برای درمان این بیماری وجود دارد، روش های جراحی است. در ادامه به بررسی هر یک از روشهای درمان این بیماری می پردازیم:

درمان بواسیر با لیزر

درمان بواسیر با لیزر

سالهای متمادی است که تکنولوژی لیزر جایگزین جراحی سنتی شده است. علت این مورد عوارض و ناراحتی هایی بود که جراحی سنتی تا مدتها برای بیمار ایجاد می کرد. لیزر ما نه تنها هیچ یک از این عوارض را ندارد بلکه مزیت های مثبت دیگری نیز ایجاد کرده که جراحی را هم برای پزشک و هم برای بیمار ساده تر نموده است.

در این روش بدون ایجاد برش،و فقط با تابش اشعه لیزر، توده هموروئید برداشته می شود. این مورد سبب می شود تا با کمترین میزان آسیب و بدون درد و خونریزی بیمار برای همیشه از این عارضه رهایی یابد. از سایر اذیت های درمان با این روش می توانیم به این موارد اشاره کنیم؛

هزینه درمان بواسیر با لیزر در مقایسه با روشهای جراحی سنتی بسیار کمتر میباشد اما این هزینه بسته به مرکزی که در آن نیز را انجام میدهید،نوع دستگاه لیزر و نوع بواسیر متفاوت است. بنابراین نمی توان رقم مشخصی را تعیین کرد.

جراحی بواسیر ( هموروئیدکتومی)

عمل جراحی بواسیر یا همان هموروئیدکتومی یکی از روش های قدیمی درمان این بیماری است. در طی عمل جراحی با ایجاد برش هموروئید یا همان گوشت اضافه جا شده را بریده و جدا میکنند این عمل معمولاً در ۸۰ درصد مواقع موفقیت آمیز تلقی می شد، اما به علت عواقب و عوارض بعدی که ایجاد میکند،سالهای متمادی است که انجام آن متوقف شده است. مهمترین شایع ترین عارضه بعد از این جراحی آسیب اعصاب عضله مقعد است که در نتیجه آن برای بیمار بی اختیاری در کنترل مدفوع یا گاز روده ایجاد می شود. برای انجام این جراحی بیمار باید به بیمارستان مراجعه و تحت بیهوشی کامل قرار گیرد. همچنین بعد از جراحی نیز باید حداقل یک شب را در بیمارستان بستری و دو هفته‌ای را در منزل به استراحت بپردازد.

اثربخشی کمتر در مقایسه با لیزر و عوارض و عواقب خطرناک انجام جراحی موجب شده پزشکان به ندرت آن را به بیمار توصیه کنند.

داروها و پماد ها

یکی دیگر از راه های درمان بواسیر مصرف پماد و دارو برای درمان این بیماری است. اگرچه این پماد ها نمی توانند درمان قطعی هموروئید باشند و آن را به طور کامل از بین ببرد اما اثرات مثبتی نیز به همراه دارند. به طور مثل مصرف داروها می‌تواند در کنترل علائم یعنی کاهش درد سوزش و خارش موثر باشند. مصرف این داروها قبل از اقدام به جراحی و بعد از جراحی جهت کنترل علائم کاربرد دارد. برخی از مهم‌ترین داروهایی که جهت درمان این بیماری تجویز می‌شوند عبارتند از؛

پیشگیری

خوشبختانه بواسیر قابل پیشگیری است. اگر بیمارانی که قبلا سابقه ابتلا به این بیماری را داشتن نکات زیر را رعایت کنند، خطر ابتلای مجدد به این عارضه را حداقل تا ۹۰ درصد کاهش داده اند.

از نکات قابل پیشگیری می توانیم به این موارد اشاره کنیم؛

همچنین نکات زیر را رعایت نمایید: