به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران از اصفهان: استان اصفهان با وارا بودن ظرفیت های بسیاری در حکزه کشاورزی تا کنون توانسته درامدزایی و اشتغال افرینی بسیار مطلوبی را با استفاده درست و با بهره وری بالا به دست بیاورد.
این استان از لحاظ سطح هکتار محصولات سیفی و میوه جات جایگاه بسیار ویژه ای را به عنوان یک استان کویری در سطح کشور از آن خود کرده و در کاشت میوه های سیب ،گلابی ،هندوانه ، انگور وگیلاس نقش خوبی را از خود در بازار میوه جات کشور نشان داده است.
اما این استان علاوه بر این محصولات دارای محصولی منحصر به فرد است که علاوه بر ایجاد شرایط سرمایه گذاری و درامدزایی از آن می تواند در کنار دیگر میوه ها در سفره مردم کشور دیده شود.
میوه سیبری شهرستان خمینی شهر استان یک میوه سرشار از مواد مغذی و معدنی و دیتامین ها است که تنها در این شهرستان کشت میشود و شکلی شبیه گلابی دارد اما با گلابی بسیار فرق می کند.
میوه سیبری دارای آب فراوانی است که بسیار شیرین است و حس بسیار خوبی را به فرد مصرف کننده دست می دهد و دارای ویتامین های B و cفراوانی است.
*سیبری، از انقراض تا احیا*
علی محمودی کارشناس کشاورزی شهرستان خمینی در گفت و گوی با خبرنگار ما عیسی صادقی اظهار داشت: شهرستان خمینی شهر با دارا بودن 30 هزار هکتار باغات کاشت میوه سیبری می تواند در سال 9 هزار تن میوه سیبری از باغات خود را روانه بازار کند.
وی افزود: متاسفانه به دلیل تغیرات اقلیمی و اب هوایی از سال 97 تا 99 بسیاری از سطح باغات کشت این محصول از بین رفت و در زمستان 99 بیش از 8 هزار تن از میوه جات سیبری باغات شهرستان خمینی شهر دچار سرمازدگی شدید شد.
کارشناس کشاورزی شهرستان خمینی شهر تاکید کرد: با وجود مشکلات بسیاری از بر سر باغات میوه سیبری خمینی شهر آمد بیشتر کشاورزان این شهرستان دچار بدهکاری های مالی شدند و بسیاری دیگر مجبور شدند سطح اراضی کشت این میوه را تغییر کاربری دهند تا سیبری خمینی شهر رو به انقراض همیشگی رود.
محمودی گفت: میزان رسیدگی به سطح باغات سیبری با دیگر میوه جات از جمله گلابی تفاوتی ندارد اما بهره وری سیبری به دلیل طعم بسیار خوشش از دیگر میوه ها بالاتر است.
*سیبری خمینی شهر در مسیر صادرات*
مهرداد مرادمند رئیس جهاد کشاورزی استان اصفهان اظهار داشت: با بودجه خوبی که برای احیای دوباره و همیشگی میوه سیبری خمینی شهر در نظر گرفته شده قرار است علاوه بر ارائه دوباره این میوه در بازار سراسر کشور و گستردگی پخش آن، در راستای ایجاد بستری برای صادرات این میوه به بازار کشور های حاشیه خلیج فارس از جمله قطر،امارات و کویت به اقدامات بزرگی از جمله درامد زایی 3هزار دلاری حاصل ار فروش این محصول دست بزنیم.
وی افزود: امسال بیش از 10 هزار تن برداشت میوه سیبری از باغات خمینی شهر اصفهان خواهیم داشت که مقرر کردیم تا در مرحله اول این مقدار سطح برداشات میوه فقط بازار استان را پوشش دهد و ارائه شود.
رئیس جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: در تلاش هستیم تا مرحله گسترش باغات سیبری شهرستان خمینی شهر اصفهان را برای نجات همیشگی آن از انقراض در دستور کار قرار دهیم.گزارش از عیسی صادقی