ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
جوادی درباره همکاریهای ایران و پرتغال گفت: علاوه بر برگزاری هفتههای فیلم مشترک در تابستان امسال درصدد هستیم تا برای تولید مشترک نیز برنامهریزی کنیم. مناسبات ما در حوزههای سیاسی و فرهنگی با پرتغال مناسبات خوبی است و نظر به اشتراکات فرهنگی دو کشور، تولید مشترک کاری شدنی و قابل تأمل است. امیدواریم در سال جدید بتوانیم حداقل فرآیند تولید یک فیلم مشترک با کشور پرتغال را آغاز کنیم.
سید مهدی جوادی همچنین با اشاره به ادبیات غنی و گنجینههای ادبی پرتغال و نویسندگان شاخص این کشور نظیر آنتونیو لوبو آنتونش و ژوزه ساراماگو افزود: یکی از برنامههای همکاری فارابی با کشور پرتغال برگزاری کارگاه فیلمنامه نویسی مشترک است که میتواند پایه تولیدات مشترک را نیز فراهم آورد، کارگاهی که در آن درباره موضوعات فرهنگی و سوژههای مشترک سینمایی بحث و گفتگو شود و منجر به تولید فیلمنامههایی برآمده از اشتراکات مردم ایران و پرتغال باشد.
جوادی با اشاره به علاقه آقای سفیر به موضوعات فرهنگی و سینما و همچنین شناخت خوب همسر ایشان و مدیر فرهنگی سفارت پرتغال از سینمای ایران، گفت: این علاقهمندی فرصت خوبی را برای توسعه روابط فرهنگی ایجاد میکند و ما در بنیاد سینمایی فارابی آماده هر نوع همکاری در زمینه سینما با کشور پرتغال هستیم و امیدوارم شاهد اتفاقات خوب و مؤثری در این زمینه باشیم.
جوادی همچنین از سفیر پرتغال و اعضای این سفارتخانه برای حضور در جشنوارههای فیلم فجر و فیلم کودک و نوجوان دعوت بعمل آورد.
«کارلوس کوشتانهوس» سفیر پرتغال نیز در این دیدار گفت: خیلی دوست داریم بین سینمای ایران و پرتغال رابطه دوجانبه برقرار شود. برای ما غیر از مناسبات سیاسی، فرهنگ بسیار اهمیت دارد و بدون فرهنگ نمیتوان رابطه خوب و محکمی با کشورها داشته باشیم.
سفیر پرتغال در ادامه گفت: در بخش فرهنگ، انتشارات برایمان بسیار مهم است اما متأسفانه نویسندگانی در دوره معاصر داریم که کتابهایشان تا بعد از مرگشان منتشر نشده است. یکی از شاعران پرتغال علاقه بسیاری به خیام دارد و کتابی نیز به صورت رباعیات خیام منتشر کرده است.
سفیر پرتغال افزود: برای ما برگزاری فستیوال فیلم پرتغال در ایران بسیار مهم است اما تاکنون این اتفاق نیفتاده و امیدواریم امسال در این زمینه با ایران همکاری داشته باشیم.
همچنین در پایان این دیدار سفیر پرتغال نسخهای از آخرین کتب منتشر شده در پرتغال که مرتبط با رباعیات خیام بود و یکی از آثار بازسازی شده سینمای کلاسیک پرتغال را به مدیر عامل فارابی هدیه نمود.
بر اساس توافق صورت گرفته مقرر شد فعالیت سینمایی در خصوص برگزاری هفتههای فیلم، کارگاههای مشترک و همکاریهای بین جشنوارهای و فراهمسازی تولیدات مشترک با مشارکت فارابی و نهادهای تخصصی سینمایی پرتغال برنامهریزی و اجرا شود.
در این دیدار دکتر سیدمهدی جوادی مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، «کارلوس کوشتانهوس» سفیر پرتغال، «ماریا ژوائو فورتادو» مدیر فرهنگی سفارت پرتغال، دکتر رائد فریدزاده و علی قاسمی حضور داشتند.