ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم محمد محمدیبخش در مراسم اهدای گواهینامه فرودگاهی به فرودگاه زاهدان، اظهار کرد: امروز جلوه بسیار خوبی از همکاری و همیاری نیروهای امنیتی، نظامی و انتظامی در تمامی سطوح در استان قابل مشاهده بوده و در هر جا که همدلی و همکاری وجود داشته باشد توسعه و پیشرفت، بیشتر و سریعتر اتفاق می افتد.
وی ادامه داد: در تمامی جلسات مهم که در سطح کلان کشور تشکیل می شود نام استان سیستان و بلوچستان نهادینه شده است.
وی با اشاره به جلسات برگزار شده با مقامات کشور چین افزود: در تمامی بخش های مذاکره از جمله در حوزه های بنادر، راه آهن و بخش هوایی، بخش عمده و مهم مذاکرات در مورد استان سیستان و بلوچستان است.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به فرامین رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) که برای تمامی مقامات و مسئولان کشور لازم الاجراست بیان کرد: همین امر که دومین گواهینامه فرودگاهی پس از فرودگاه استان هرمزگان به فرودگاه استان سیستان و بلوچستان اهدا می شود پیام روشنی از نگاه نظام به نحوه توسعه زیرساختهای کشور است.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری تصریح کرد: این که امروز این فرودگاه در تراز فرودگاههای بین المللی قرار گرفت و امکان نشست و برخاست هواپیماهای پهن پیکر از جمله ایرباس 380 در آن امکان پذیر است بسیار مهم است.
محمدی بخش در خصوص توسعه صنعت هوایی در استان گفت: تعداد پروازهای هفتگی استان قابل توجه میباشد. لیکن نیاز بر توسعه بیشتر وجود دارد و نیروهای مسلح با تمامی توان در این راه همکاری میکنند و ما نیز در همه حوزه ها در تلاش هستیم و تمامی امکانات خود را بکار گرفتیم تا زیرساختهای لازم را فراهم کنیم و با همکاری هم امنیت پایدار را برقرار کنیم.
رییس سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص توسعه سواحل مکران و چابهار که مورد تاکید مقام معظم رهبری (مدظله العالی) است، گفت: در حوزه هوایی خود را مکلف بر توسعه استان کردیم زیرا معتقد هستیم اگر بخش هوایی توسعه نیابد هیچ بخشی از جمله بخش پزشکی، اورژانس، امداد و ترانزیت حمل و نقل هوایی توسعه نخواهد یافت و از این جهت استان سیستان و بلوچستان مورد توجه ما است.
محمدی بخش با اشاره به اهمیت بحث لجستیک هوایی بیان کرد: لجستیک هوایی الزاما در حوزه نظامی نیست و باید در بخشهای غیر نظامی نیز فعال شود. هواپیماهای باری ما در چند ماه اخیر به 11 فروند افزایش یافته و قطعا باید به توسعه واردات و صادرات بار توجه کنیم و انتظار این است که زاهدان و چابهار به دروازه شرقی و هاب کشور در حوزه صادرات و واردات تبدیل شوند.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص افزایش پروازهای زیارتی کشور که دستور ریاست جمهوری است، بیان کرد: پس از 12 سال پروازهای دمشق را مجددا از تهران و کرمان برقرار کردیم و در گام بعدی پروازهای این استان به مقاصد زیارتی برقرار خواهد شد.
محمدی بخش در خصوص اقدامات انجام یافته در ایام نوروز اضافه کرد: در ایام نوروز رکورد تاریخی رقم خورد و دو و نیم میلیون مسافر را جابجا کردیم که در سال قبل این تعداد 500 هزار نفر بود و این اتفاق خوبی بود که در حوزه هوایی رقم خورد.
وی در خصوص استراتژی صنعت هوایی گفت: اولویت امروز ما تامین هواپیماهای 50 تا 150 نفره است، چراکه درخواست همه استانها توسعه شبکه پروازی بین استانی و برقراری و استمرار پروازهاست.
محمدی بخش در خصوص فرودگاه چابهار بیان کرد: جلساتی را با متولیان و مسئولان کشوری و لشگری داشته ایم. برای توسعه استان تدابیر لازم اندیشیده خواهد شد. ضمن اینکه ماموریتهای اساسی و مهم نیروهای مسلح هم باید حفظ و رعایت شود. ساخت فرودگاه جدید حداقل 5 سال زمان خواهد برد و تا تکمیل فرودگاه جدید باید نقصها و مشکلات فرودگاه فعلی برطرف شود و پس از راه اندازی فرودگاه جدید نیز این فرودگاه به کار خود ادامه خواهد داد.
سعید محمد دبیر شورای عالی مناطق آزاد هفته گذشته در گفتوگو با تسنیم گفته بود: در نزدیکی کنارک یک فرودگاه داریم و از آنجا سرویسدهی می شود. فعالیت منطقه آزاد چابهار اقتصادی است و الزاما نیازمند فرودگاه در داخل محدوده داریم تا از مشوقهای گمرکی استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: اگر فرودگاه در داخل منطقه نداشته باشیم جاذبه لازم برای سرمایهگذاران ایجاد نمی شود. به همین دلیل اقدام به ساخت یک فرودگاه در منطقه آزاد چابهار کردیم که مسائل و ابهاماتی برای این فرودگاه ایجاد شد. خوشبختانه در این رابطه جلسات خوبی با ستاد کل نیروهای مسلح برگزار و نیازمندیهای آنها را تقریبا برطرف کردهایم. امیدواریم بهزودی عملیات اجرایی ساخت فرودگاه منطقه آزاد چابهار مجددا آغاز شود.
وی از موافقت سازمان هواپیمایی کشوری در دوره جدید با ساخت فرودگاه منطقه آزاد چابهار خبر داد و گفت: امید است بهزودی مجوزهای مربوطه صادر و عملیات اجرایی را آغاز کنیم.
انتهای پیام/