به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، حجتالاسلام ناصر رفیعی طی سخنانی به تبیین موضوع پرهیز از اجبار در ازدواج پرداخت و گفت: یکی از اصول مهم در مهارت زندگی آن است که پیوند زناشویی تحمیلی نیست، بلکه باید با مشورت، نظرسنجی و رضایت زن و مرد باشد، چنانکه شخصی به خدمت حضرت امام صادق(ع) رفت و گفت: قصد ازدواج با خانمی را دارم اما پدر و مادرم شخص دیگری را پیشنهاد میدهند که من تمایل ندارم. امام فرمودند: «تزوّج الّتی هویت؛ با همان کسی ازدواج کن که به او تمایل داری.»
این استاد حوزه تصریح کرد: این نکته بهمعنای نادیده گرفتن مشورت بزرگان و نظر پدر و مادر نیست تا ازدواجهای احساسی در زندگی حاکم شود، چراکه بعضی جوانان تحت تأثیر گفتوگوها در فضای مجازی قرار میگیرند و با شخصی که همفرهنگ و همکفو آنها نیست، قصد ازدواج دارند که این مسیر غلط است، اما بههرحال تحمیل ازدواج موجب لطمهها و آسیبهایی است که بعدها خود را نشان میدهد، بهخصوص در مورد دختران جوان در روستاها و شهرهایی که ازدواج سنتی اتفاق میافتد.
رفیعی ادامه داد: باید توجه داشت که اسلام موضوع همکفو بودن زن و شوهر را مطرح میکند، یعنی افراد از هر لحاظ از جمله سن، اخلاق، فرهنگ، مذهب، خانواده و... به یکدیگر نزدیک باشند، بر این اساس یکی از مهمترین اصول در پیوند زناشویی پرهیز از تحمیل افراد در آستانه ازدواج است تا این کار با کسب رضایت طرفین صورت بگیرد.