به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران،به نقل از دکتر صیاد نورد کارشناس مناطق آزاد:نخستین و بحرانی ترین مسئله خشک شدن تالاب بینالمللی انزلی است که علاوه بر عامل تغییرات اقلیمی، سازه های دریایی ایجاد شده در مصب اصلی تالاب با دریای خزر در دهانه خلیج انزلی، مشکلات ناشی از آلودگی های زیست محیطی اراضی بالادستی تالاب و رودخانه های ورودی به آن نقش موثری در این بحران زیست محیطی ایفا نموده است.
در این میان میتوان به موضوعاتی چون تعیین تکلیف نهایی حریم تالاب اشاره کرد که زمینه اشتغال زایی کشاورزان حاشیه تالاب بینالمللی انزلی را به همراه خواهد داشت.
از سوی دیگر باید متذکر شد که تالاب یکی از نمادهای حفاظت از محیط زیست در سطح بین المللی است که عامل اصلی ایجاد کنوانسیون ۱۹۷۱ رامسر به منظور حفاظت از تالاب ها می باشد. در واقع این تالاب از چنان اهمیتی در زیست بوم و اکوسیستم حوزه خزر در سطح جهان برخوردار می باشد که به منظور حفاظت از آن یک رژیم حقوقی حفاظت زیست محیطی بین المللی ایجاد شد؛ طرفه اینکه میتوان از این موضوع به عنوان یک برگه برنده جهت تأمین بودجه حفاظت و رفع مشکلات تالاب از نهادهای بین المللی به ویژه سازمان ملل استفاده کرد. گرچه اجرای دستورالعمل ها و قوانین حفاظت از محیط زیست در قبال تالاب انزلی می تواند بیانگر تعهد ما نسبت به نسل های آینده و حتی حیات نسل کنونی باشد.