مدیرعامل گروه صنعتی بهساز وقتی از تاریخچه فعالیت های خود در صنعت حرف می زند و می خواهد چهار دهه تلاش خود را به اختصار مرور کند بنظرم یک کتاب به سرعت ورق می خورد.
شرکت بهساز ابتدای دهه شصت کار خود را از ساخت مخازن و تجهیزات و سپس ماشین آلات مواد غذایی شروع کرد و در سال ۱۳۷۵ نیز در صنایع دریایی جنوب فعالیت نمود و در ادامه مسیر جدید خود را از همان سالها در حوزه صنعت نفت و گاز سوق داده شد که تا الان ادامه دارد.
احمد زرافشانی مدیر این گروه می گوید:در سال ۱۳۶۴ با اخذ پروانه بهره برداری از وزارت صنایع سنگین به فعالیت در حوزه صنعتی و تولیدی پرداختم وحدود ده سال با دو کارگاه مستقر در شهرک صنعتی و جاده سنتو وحدود ۱۲۰کارگر در این کارگاه های تخصصی مشغول به کار بودند که اکنون بدلیل موانع و سنگ های پیش پا این تعداد به حدود ۳۰نفر تقلیل یافته است، پس از ده سال تصمیم به ادغام دو کارگاه گرفته شد و از سال۹۹این شرکت بدلیل حجم قراردادها و توانایی انجام تعهدات و نیز کارآفرینی و حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی مشهد با صلاحدید مدیریت به شکل برون سپاری فعالیت میکند که با تفکیک کارگاه های مجهز برای تولید قطعات و تجهیزات از تخصص ها و امکانات برای تولید استفاده میشود.اکنون در عین حال که ساخت برخی تجهیزات را انجام میدهند تأمین برخی قطعات و وارد کردن آنها را نیز به عهده دارند.
وی در ادامه حساسیت و دقت در فعالیت های صنعت نفت و گاز و رعایت استانداردهای روز دنیا را تشریح میکند.
گره کور محور غرب مشهد
مدیر گروه صنعتی بهساز افزود: از ده سال پیش تا کنون عضو گروه مدیران صنعتی محور غرب مشهد هستم و برای حل مشکلات پایان کار واحدهایی که در جاده سنتو هستند با همه تلاشها و آرای دادستانی و دیوان عالی کشور هنوز به جایی نرسیدهاست.
زرافشانی گفت: باید یک تولید کننده فقط دغدغه تولید داشته باشد ولی امروز موانع و محدودیت های زیادی سر راه تولید و صنعت ما قرار میدهند.
وی با اشاره به بی توجهی برخی مدیران حوزه های تصمیم گیر برای صنعت استان خواستار ورود جدی نماینده عالی دولت در استان و مدیران شهری برای باز کردن گره کور محور غرب و صدور گواهینامه پایانکار برای واحدهای صنعتی شد.
صنعت مشهد منتظرسهمیه حمایتی مواد اولیه
این تولید کننده صنعتی خراسان در بخش دیگر این گفتگو از دردهای مشترک و دغدغه های صاحبان صنایع میباشد از جمله سهمیه و کمبود مواد اولیه،مشکلات کارگری و بیمه و ... میگوید و معتقد است برخی واحدها که با نهادهای دولتی و زیرساختی از جمله پالایشگاهها و صنایع پتروشیمی همکاری می کنند بایستی بیشتر
در زمینه تهیه مواد اولیه و اعطای سهمیه ورق مورد توجه قرارگیرند.
او میگوید از هزار تن ورق که سهمیه ما بود پس از پشت سر گذاشتن یک پروسه طولانی مقرر شد ۴۲۰تن ورق که توسط ستاد تسهیل مورد تأیید قرار گرفت به شرکت بهساز تحویل گردد که تا امروز یک کیلو هم به دست ما نرسیده و بدلیل حجم قراردادهای سنگین با کمبود مواد اولیه مواجه هستیم.
احمد زرافشانی وجود تورم ، تحریمها و عدم ثبات قیمت ها حتی برای مدت کوتاه و برخی مسایل امثال قطعی های مکرر برق و گاز را از دیگر مشکلات پس زمینه که شاید کمتر دیده شود بیان میکند و ادامه میدهد: قراردادها اکثرا وارد ضرر و زیان میشود درحالیکه ما به ازای هر قرارداد دو ضمانتنامه داریم که کوچکترین کوتاهی در اجرای قرارداد متحمل پرداخت خسارت ها زیادی میشویم که همین چند مورد میتواند باعث ورشکستگی و زمین خوردن صنعت و تولید شود ولی تنها چیزی که امثال من را هنوز پشت دستگاه های تولید نگه داشته فقط عشق به کار و تولید و کارآفرینی است.
حال صنعت خوب نیست-مسئولین ما را ببینند
وی میگوید :من افتخار میکنم که طی تلاش شبانه روزی ۴۷سال کار همیشه صادقانه کار کرده ام و همه تلاشم را برای چرخاندن چرخ های صنعت بکار بردم ولی واقعا حال صنعت ما خوب نیست و نیاز به توجه جدی مدیران و درک درست از شرایط اقتصادی و حال صنعتگران ما است.
زرافشانی در پایان این گفتگو می خواهد مدیران استان پای درددل واقعی کارآفرینان و صنعت گران بنشینند و ما را ببینند و رسانه ها روی دیگر سکه تولید را بیشتر منعکس کنند.
تنظیم:مطهری